Ρούνεϊ: «Κλειδωνόμουν στο σπίτι και έπινα μέχρι να ξεχάσω»

Ρούνεϊ: «Κλειδωνόμουν στο σπίτι και έπινα μέχρι να ξεχάσω»

Κώστας Τόπας
Ρούνεϊ: «Κλειδωνόμουν στο σπίτι και έπινα μέχρι να ξεχάσω»

bet365

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αφηγήθηκε πώς το αλκοόλ παραλίγο να διαλύσει τον γάμο του και να τερματίσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

H πίεση του επαγγελματικού αθλητισμού μπορεί να γίνει αφόρητη. Και περισσότερο αν πρόκειται για έναν έφηβο που πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι άλλοι για εκείνον. Αυτή ήταν η περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 ετών, και έγινε η μεγάλη ελπίδα της χώρας που εφηύρε το ποδόσφαιρο.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σημερινός προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι έδειξε το πιο ειλικρινές πρόσωπό του σε συνέντευξή του στους «The Sunday Times», μέσω της οποίας αφηγήθηκε πώς πάλεψε ενάντια σε αυτή την πίεση.

«Ήμουν συνέχεια θυμωμένος και επιθετικός. Είχα πολύ πόνο μέσα μου. Με πήρε καιρός να ανακαλύψω πώς να το χειριστώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή».

Στιγμές κατά τις οποίες ο Γουέιν Ρούνεϊ, βρήκε δρόμο διαφυγής μέσω του αλκοόλ. Οπως τόνισε στη συνέντευξή του, χρειάστηκε τη βοήθεια των γύρω του προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα αλκοολισμού.

«Υπήρχαν στιγμές που είχα μερικές μέρες άδεια από τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, κλειδωνόμουν μέσα και έπινα για να προσπαθήσω να τα ξεχάσω όλα. Ο κόσμος ήξερε ότι μερικές φορές μου άρεσε να πίνω ένα ποτό ή να βγαίνω έξω, αλλά υπήρχαν πολλά περισσότερα από αυτό. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό ως αθλητής. Τότε νόμιζα ότι ήμουν καλά, αλλά αυτό είχε αντίκτυπο σε μένα στο τέλος του χρόνου μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παλιά έλεγα, "γ@μ@ το" και βγες έξω. Αλλά έμαθα ότι έπρεπε να κάτσω και να μιλήσω με ειδικούς. Αυτό ηρέμησε τα πράγματα. Μίλησα με την σύντροφό μου, με τους γονείς της και τους δικούς μου. Το έκανα όταν ένιωσα ότι έφτανα σε μια κακή στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουέιν Ρούνεϊ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα