Όταν ο Κριστιάνο γίνεται αλλαγή και τα... παίρνει

Όταν ο Κριστιάνο γίνεται αλλαγή και τα... παίρνει

Όταν ο Κριστιάνο γίνεται αλλαγή και τα... παίρνει

bet365

Με αφορμή τη δυσαρέσκεια του CR7 μετά την αλλαγή του από τον Ράλφ Ράγκνικ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται με ποιους προπονητές έχει εκνευριστεί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, όταν εκείνοι αποφάσισαν να τον περάσουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Μπορεί ο Σκωτσέζος τεχνικός να αποτελεί τον ποδοσφαιρικό μέντορα του Κριστιάνο και ο τελευταίος ακόμα να στάζει μέλι για τον πρώην προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο πριν από 13 χρόνια ο CR7 είχε εκνευριστεί έντονα, μετά από μία αντικατάστασή του. Το Μάιο του 2009, σε ένα ντέρμπι με τη Σίτι στο Ολντ Τράφορντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε αλλαγή τον Πορτογάλο στο 55’, με το σκορ να είναι στο 2-0 (το πρώτο γκολ το είχε πετύχει ο Ρονάλντο). Μια κίνηση που δεν είδε με καθόλου καλό μάτι ο Κριστιάνο, ο οποίος άρχισε να... χτυπιέται κατευθυνόμενος προς τον πάγκο. Εκείνη την περίοδο, οι «κόκκινοι διάβολοι» προετοιμάζονταν για τον τελικό του Champions League και ο «Φέργκι» ήθελε να έχει φρέσκο το μεγάλο αστέρα της ομάδας. «Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν συνεχώς, όμως εγώ είμαι εδώ για να κοιτάζω το δάσος και όχι το δέντρο», ήταν η ψύχραιμη τοποθέτηση του Φέργκιουσον μετά το περιστατικό.

Ζινεντίν Ζιντάν: Δύο φορές έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του προς το Γάλλο τεχνικό ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο του 2016, σε έναν αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Λας Πάλμας. Με τη «βασίλισσα» να έχει προβάδισμα στο σκορ με 1-2, ο Ζιντάν αποφάσισε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Πορτογάλο. Οι γκριμάτσες στο πρόσωπο φανέρωσαν τον εκνευρισμό του CR7, ο οποίος είδε από τον πάγκο την ομάδα του να ισοφαρίζεται στο τέλος, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να κάνει κάτι. «Έχουμε αγώνα για το Champions League σε τρεις μέρες και έπρεπε να ξεκουραστεί», είπε αργότερα ο Ζιντάν για την αλλαγή του Ρονάλντο.

las

Το δεύτερο επεισόδιο ήταν το Φεβρουάριο του 2018 και ήταν σχεδόν ίδιο με το πρώτο. Η Ρεάλ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2 στην έδρα της Λεβάντε και ο Ζιντάν αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Ρονάλντο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ίδιος ήταν φανερά εκνευρισμένος κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα έβαλε και με τους φωτογράφους, που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν τις αντιδράσεις του. Όπως και πριν από δύο χρόνια, η «βασίλισσα» δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε, με το σούπερ σταρ της να βρίσκεται στον πάγκο.

lev

Μαουρίσιο Σάρι: Δύο περιστατικά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών έγιναν ανάμεσα στον Ιταλό τεχνικό και τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Στις 6 Νοεμβρίου 2019, η Γιουβέντους αγωνιζόταν στη Μόσχα, απέναντι στη Λοκομοτιβ. Με το σκορ στο 1-1 και τους «μπιανκονέρι» να κυνηγούν τη νίκη, ο Σάρι αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Κριστιάνο. Μόνο χαρούμενος δεν έδειξε ο CR7 με αυτή την επιλογή, με τη «Μεγάλη Κυρία» πάντως να παίρνει τη νίκη με 1-2, ακόμη και χωρίς τον ηγέτη της στον αγωνιστικό χώρο. «Είναι θυμωμένος με τον τραυματισμό του, όχι με μένα», ήταν η αφοπλιστική ατάκα του Μαουρίσιο Σάρι μετά το ματς.

lok

Τέσσερις μέρες μετά, η μεταξύ τους κόντρα είχε και συνέχεια. Η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Μίλαν για τη Serie A, με τον προπονητή των «μπιανκονέρι» να κάνει για μία ακόμη φορά... έξαλλο τον ποδοσφαιριστή του. Χωρίς καν να έχει συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού, αντικατέστησε τον Ρονάλντο και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιμπάλα. Φανερά εκνευρισμένος, ο Πορτογάλος αποφάσισε να φύγει για τα αποδυτήρια. Έτσι, δεν είδε από κοντά το γκολ του συμπαίκτη του, που τον αντικατέστησε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. «Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται αλλαγή, όμως η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν 100% έτοιμος σε αυτά τα δύο παιχνίδια», σχολίασε αργότερα ο ίδιος ο Κριστιάνο.

Αντρέα Πίρλο: Είναι γνωστή σε όλους η επιθυμία του Κριστιάνο να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα σε κάθε αγώνα, με τον ίδιο πολλές φορές να έχει δυσανασχετήσει ακόμα και με συμπαίκτες του που του... πήραν την μπουκιά από το στόμα. Το Φεβρουάριο του 2021, ο Πορτογάλος είχε πετύχει δύο γκολ στο Μεάτσα και η Γιουβέντους είχε προβάδισμα με σκορ 1-2 απέναντι στην Ίντερ, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Όπως ήταν λογικό, κυνηγούσε το χατ-τρικ, όμως ο Αντρέα Πίρλο είχε αντίθετη γνώμη. Αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Πορτογάλο, ο οποίος δεν πήρε με καθόλου καλό μάτι αυτή την απόφαση του προπονητή του. «Έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται ποτέ αλλαγή;», ήταν η ατάκα του Ιταλού τεχνικού μετά το ματς. Μία δήλωση, που επίσης δε θα πήρε με καλό μάτι ο CR7.

pir

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα