Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Δεν το χάνει με τίποτα! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Δεν το χάνει με τίποτα! (vids)

bet365

Με μια στιγμή μαγείας από τον Ντε Μπρόινε και «εκτέλεση»... τίτλου με το δεξί πόδι, η Σίτι επιβλήθηκε 1-0 της Τσέλσι, αποσπάστηκε στο +13 και πραγματικά τίποτα δεν δείχνει ικανό να της στερήσει και τον φετινό τίτλο.

Όσο κι αν μπορεί να την μπλόκαρε στο πρώτο μέρος το αμυντικό πλάνο του Τούχελ, η ποιότητα της Σίτι σε ό,τι αφορά στις μονάδες της είναι τέτοια που πραγματικά ποτέ δεν θα απογοητεύει τους «πολίτες».

Και κάπως έτσι πλέον ήρθε η νίκη με την ατομική ενέργεια και την ακρίβεια στο δεξί, κακό (;) πόδι του KdΒ για το 1-0 και το +13 στην κορυφή. Και αφού μέχρι πρότινος ο Πεπ απλά ειρωνευόταν στις ερωτήσεις για το πιθανό τέλος της κούρσας για τον τίτλο, μήπως τελικά θα πρέπει να πάρουν το τρόπαιο οι «πολίτες» και να πάνε διακοπές;

Το «μπλε» τείχος και ο Κέπα

Η Σίτι έπαιξε το γνωστό της παιχνίδι και η Τσέλσι παρουσιάστηκε με προτεραιότητα στα αμυντικά της καθήκοντα και το κλείσιμο όλων των χώρων από τους οποίους οι «πολίτες» θα μπορούσαν να φανούν απειλητικοί. Οι Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα με κινήσεις στις οποίες άλλαζαν τις γραμμές στις οποίες αγωνίζονταν δεν έβγαλαν εκτός σχεδίου τους «μπλε», οι οποίοι είδαν τον Αλόνσο από νωρίς να «κιτρινίζεται». Οι Μπερνάρντο και Στέρλινγκ θεώρησαν ότι θα έπρεπε να επιτεθούν από δεξιά για να τρομάξουν τον Ισπανό που είχε πλέον ρίσκο σε κάθε του μαρκάρισμα, ωστόσο, ο φουλ μπακ των Πρωταθλητών Ευρώπης ενεργούσε σωστά.

Η Τσέλσι δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο μέρος, ο Τούχελ ασφαλώς δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως η ομάδα του δεν είχε κανέναν αντίκτυπο στο ματς επιθετικά, όμως, στα μετόπισθεν όλα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Λονδρέζων. Ακόμα και τις φορές που οι «πολίτες» βρήκαν χώρο σε πτέρυγα να τρέξουν προς την περιοχή, είχαν λανθασμένες επιλογές.

Η μοναδική κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος προήλθε από λάθος του Κόβασιτς στα όρια της περιοχής του Κέπα, ο οποίος με το αριστερό πόδια απέκρουσε το τετ-α-τετ του Γκρίλις στο 39'.

Ο Έντερσον κράτησε, ο Ντε Μπρόινε «εκτέλεσε»

Ο Λουκάκου στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κατάφερε να «τρυπώσει» στην άμυνα της Σίτι και να φύγει στην πλάτη των μετόπισθεν, όμως, η κλίση του σώματός του και ο στόχος προς δεξιά με το αριστερό πόδι, έκαναν τον Έντερσον να πέσει σωστά και να διώξει εντυπωσιακά. Οι κλασσικές ευκαιρίες έγιναν 1-1 για τις δύο ομάδες και οι δύο τερματοφύλακες είχαν αντιδράσει σωστά.

Οι «μπλε» ιδανικά θα ήθελαν να έχουν πιο ψηλά τις γραμμές τους και να καταφέρουν να παίξουν με ταχύτητα προς την επίθεση αν τους δινόταν η ευκαιρία, όμως, πέρασαν διαστήματα κατά τα οποία οι «πολίτες» πίεζαν και πόνταραν στην ολιγωρία σκέψης και ενέργειας από τους «μπλε».

Κάπως έτσι στο 70' ο Ντε Μπρόινε έβαλε τον Καντέ στην πλάτη, ο Γάλλος δεν τον πέτυχε με το τάκλιν και ο Βέλγος με το δεξί πόδι έκανε ένα πανέμορφο πλασέ για να νικήσει τον Κέπα και να γράψει το 1-0. Η Τσέλσι μπορεί να πέρασε στο ματς τους Μάουντ, Χάντσον - Οντόι και Βέρνερ, όμως, αυτοί δεν εμφανίστηκαν απειλητικοί για την εστία του Έντερσον και η Σίτι θριάμβευσε αποκτώντας την απόσταση των 13 βαθμών από τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (84' Γκουντογκάν), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Φόντεν (87' Ζεσούς), Γκρίλις

Τσέλσι: Κέπα, Σαρ, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς, Αλόνσο (80' Μάουντ), Ζίγιεχ (69' Χάντσον - Οντόι), Πούλισικ (69' Βέρνερ), Λουκάκου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα