Εβρά: «Ένα παιδί με άγγιξε και νόμιζε ότι είχα βρώμικο δέρμα» (vid)

Εβρά: «Ένα παιδί με άγγιξε και νόμιζε ότι είχα βρώμικο δέρμα» (vid)

Κώστας Τόπας
Εβρά: «Ένα παιδί με άγγιξε και νόμιζε ότι είχα βρώμικο δέρμα» (vid)

bet365

Ο Πατρίς Εβρά εξιστορήθηκε ορισμένα οδυνηρές ιστορίες που έζησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του «I love this game».

Είναι γνωστός για την ειλικρίνειά του. Όποιο και αν είναι το θέμα. Ο Πατρίς Εβρά γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ και ήταν μέλος μιας οικογένειας που απαριθμούσε 26 μέλη. Γεγονός που καθιστούσε την καθημερινότητα και την γενικότερη επιβίωση της οικογένειας αρκετά δύσκολή.

Μιλώντας στο «BFMTV» ο Εβρά, οποίος διανύει το 40ο έτος της ηλικίας του, κλήθηκε να μιλήσει για τις πιο οδυνηρές στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά και για τον ρατσισμό που υπέστη λόγω του χρώματος του δέρματός του και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

«Όταν έφτασα στην Ιταλία για πρώτη φορά, ένας άντρας έρχεται κοντά μου για να βγάλω μια φωτογραφία με το παιδί του. Και μετά τη φωτογραφία, το παιδί του με άγγιζε σα να μην καταλάβαινε κάτι και δεν κατάλαβε. Νόμιζε ότι είχα βρώμικο δέρμα. Όταν Ήμουν 17, μου πετούσαν μπανάνες στα γήπεδα. Οπαδοί έκαναν θορύβους μαϊμούς κάθε φορά που είχα την μπάλα. Αλλά τα χρησιμοποιούσα όλα αυτά. Μισώ τους ανθρώπους που λένε ότι είμαι θύμα, ακόμα κι αν είμαι. Αλλά μου έδωσε δύναμη και ήμουν ακόμα καλύτερος στο γήπεδο. Δεν μπορείς να πεις ψέματα στον εαυτό σου, ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εβρά.

Ο άλλοτε αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2019, μίλησε επίσης για το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο, δηλώνοντας ότι αρκετοί συμπαίκτες στην καριέρα του τού είχαν εκμυστηρευτεί πως είναι γκέι, γιατί φοβούνταν να μιλήσουν δημόσια.

@Photo credits: Video Screen
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα