Εβρά: «Στο ποδόσφαιρο αν πεις ότι είσαι gay, τελείωσες, τουλάχιστον δύο ομοφυλόφιλοι ανά ομάδα»

Εβρά: «Στο ποδόσφαιρο αν πεις ότι είσαι gay, τελείωσες, τουλάχιστον δύο ομοφυλόφιλοι ανά ομάδα»

bet365

Αποκαλυπτικός ο Πατρίς Εβρά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Parisien» για το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο, δηλώνοντας ότι αρκετοί συμπαίκτες στην καριέρα του τού είχαν εκμυστηρευτεί πως είναι γκέι, γιατί φοβούνταν να μιλήσουν δημόσια.

Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο εξακολουθεί να αποτελεί «ταμπού», οι περιπτώσεις coming-out στο κορυφαίο επίπεδο είναι από σπάνιες ως μηδαμινές και ο Πατρίς Εβρά ήρθε να επιβεβαιώσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην αντιμετώπιση του θέματος εντός της ποδοσφαιρικής σφαίρας. Αντ΄αυτού, ο φόβος για το κοινωνικό στίγμα παραμένει, όπως και οι περιφρονητικές συμπεριφορές εντός των τειχών μιας ομάδας κι όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην «Parisien» ο παλαίμαχος Γάλλος μπακ, οι περιπτώσεις των γκέι ποδοσφαιριστών εξακολουθούν να είναι πολύ περισσότερες από όσες γνωρίζει ο κόσμος.

Μιλώντας με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, ο πρώην διεθνής αμυντικός των Τρικολόρ αποκάλυψε ότι τουλάχιστον δύο παίκτες από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στην καριέρα του είναι ομοφυλόφιλοι και πως ορισμένοι τού εκμυστηρεύτηκαν τη σεξουαλική τους ταυτότητα κατ' ιδίαν, υπό τον φόβο της δημόσιας κατακραυγής. Καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος, «στο ποδόσφαιρο αν πεις ότι είσαι gay, τελείωσες».

«Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν κάποιον να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Κάποιοι από τους συμπαίκτες μου είπαν ‘’ αυτό είναι κατά της θρησκείας μου, αν υπάρχει κάποιος ομοφυλόφιλος στα αποδυτήρια, αφήστε τον να φύγει από τον σύλλογο’’ όπως και άλλα τέτοια σχόλια. Εκείνη τη στιγμή είπα στον εαυτό μου “Σκάσε». Έπαιξα με ποδοσφαιριστές που ήταν γκέι. Μου είπαν την αλήθεια τους πρόσωπο με πρόσωπο, διότι φοβούνται να μιλήσουν δημόσια. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι γκέι. Αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν πεις ότι είσαι γκέι, τελείωσες», είπε χαρακτηριστικά ο Εβρά, χωρίς να αναφέρει το όνομα της συγκεκριμένης αγγλικής ομάδας.

Στην καριέρα του ο Εβρά έπαιξε για οκτώ χρόνια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι επέστρεψε στο Νησί το 2018 για μερικές συμμετοχές με τη Γουέστ Χαμ. Αγωνίστηκε επίσης σε Νις, Μονακό, Μαρσέιγ και Γιουβέντους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα