Λουκάκου: Γκολτζής, αλλά με τάσεις... αυτοκαταστροφής (vids)

Λουκάκου: Γκολτζής, αλλά με τάσεις... αυτοκαταστροφής (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λουκάκου: Γκολτζής, αλλά με τάσεις... αυτοκαταστροφής (vids)

bet365

Ο Ρομέλου Λουκάκου ξέρει πολύ καλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να τα κάνει μαντάρα μόλις το μυαλό του γυρίσει. Κάπως έτσι, έκανε πλέον τρομερά δύσκολη τη θέση του και στην Τσέλσι.

Ο Βέλγος επιθετικός το καλοκαίρι ήταν ευτυχισμένος που επέστρεψε στο Λονδίνο για να βάλει ξανά τη φανέλα της Τσέλσι και να ολοκληρώσει τις... μισοτελειωμένες δουλειές που ισχυριζόταν πως άφησε πίσω.

Τότε, πριν χρόνια δεν τον είχε πιστέψει ο Μουρίνιο. Όμως, ο «Ρομ» πολύ γρήγορα λόγω και του αυθορμητισμού του αλλά και της έλλειψης φιλτραρίσματος των καταστάσεων και των σκέψεών του, έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του.

  • Ο Τούχελ ήθελε να τον προστατεύσει, αυτός... πέρα βρέχει

Από τις 20 του περασμένου Οκτώβρη, ο Ρομέλου Λουκάκου απουσίασε για περίπου έναν μήνα με πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο εντός έδρας παιχνίδι του Champions League με την Μάλμε. Ο Τόμας Τούχελ ήθελε να τον επαναφέρει σταδιακά για να ελέγξει και τη φυσική του κατάσταση έπειτα από αυτό το διάστημα κατά το οποίο έμεινε δίχως αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο τρόπος διαχείρισης από τον Γερμανό κόουτς που ήθελε να φανεί προσεκτικός και να καταφέρει όταν πλέον ο Λουκάκου ήταν στην επιθυμητή κατάσταση, να πάρει το 100% από εκείνον, δεν άρεσε καθόλου στον ποδοσφαιριστή.

Δεν έπαιξε καθόλου κόντρα στη Γιουβέντους όταν επανήλθε στα τέλη του Νοέμβρη, αν και δεν χρειάστηκε αφού οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν διαλύσει την ομάδα του Τορίνο. Μπήκε με αλλαγή στα ματς με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ δίχως να προκαλέσει τον παραμικρό αντίκτυπο και ξαναπήρε φανέλα βασικού για περίπου μια ώρα, στο εκτός έδρας ματς με την Ζενίτ, πετυχαίνοντας και γκολ.

Και ξανά έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Λιντς περνώντας με αλλαγή στο παιχνίδι, όμως μετά κόλλησε κορονοϊό. Απουσίασε για δυο εβδομάδες και όταν επέστρεψε, μπήκε στο δεύτερο μέρος στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και θεώρησε σωστό να ρίξει «σπόντες» προς τον Τούχελ.

Πήρε φανέλα βασικού με την Μπράιτον, σκόραρε ξανά, ο πανηγυρισμός του έβγαλε έναν συνδυασμό απογοήτευσης και ξεσπάσματος και... ήρθε το «μπαμ» με τη συνέντευξη. Και αυτό τον άφησε ως τιμωρία εκτός αποστολής για το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

  • Είχε ξεκινήσει καλά, αλλά έγινε ξανά απείθαρχος

Η Τσέλσι για να τον κάνει ξανά δικό της και να εκπληρώσει εκείνος ένα μεγάλο κομμάτι του ονείρου που είχε για να πετύχει πράγματα με την ομάδα του Λονδίνου, ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ στα χρήματα που έβγαλε από τα ταμεία της.

Και ο Βέλγος σε πρώτο βαθμό έδειξε να το εκτιμά και να προσπαθεί να κάνει άμεση απόσβεση, σκοράροντας κατευθείαν, ωστόσ, αυτό δεν κράτησε πολύ. Και τα μόλις πέντε γκολ του στο πρωτάθλημα για φέτος, σίγουρα δεν είναι ικανοποιητική επίδοση.

Μετά το ντέρμπι με την Άρσεναλ όπου εκεί κατέγραψε το... «πρώτο αίμα», ο Λουκάκου σκόραρε σε τέσσερα σερί παιχνίδια, δυο με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και δυο με τους «μπλε», απέναντι σε Εσθονία (2), Τσεχία, Άστον Βίλα (2) και Ζενίτ.

Ακολούθησε περίοδος «ξηρασίας» για τον «Ρομ» που δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του Τούχελ, μέχρι και τη στιγμή που τραυματίστηκε και μετά ξετυλίχθηκε όλο αυτό το κουβάρι που λόγω της απειθαρχίας του – παρά το γεγονός πως είναι 29 ετών – τον έχει φτάσει αυτή τη στιγμή σε ένα πολύ δύσκολο σημείο στην Τσέλσι αναφορικά με το μέλλον της παρουσίας του στο κλαμπ...

  • Η Ίντερ τον είχε «τιθασεύσει», αλλά κι εκεί τα έκανε θάλασσα

Φεύγοντας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με παραπανίσια κιλά, καθόλου αυτοπεποίθηση και τεράστια ανάγκη για αλλαγή κλίματος, γειτονιάς και συνθηκών, ο Λουκάκου πήγε στην Ίντερ κι εκεί έζησε δυο τρομερές σεζόν. Έφτασε μέχρι και τον τελικό του Europa League που το 2020 λόγω της πανδημίας διεξήχθη με ένα Final-8 όπως και το Champions League, ενώ, το 2021 στέφθηκε Πρωταθλητής Ιταλίας καταφέρνοντας να πιστωθεί τεράστιο κομμάτι του θριάμβου των «νερατζούρι».

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως στο Μιλάνο και με τον Covid σε πλήρη έξαρση, έπρεπε να μάθει να περνάει καλά μόνος. Να μην έχει νυχτοπερπατήματα, να προσέχει τη διατροφή του, να προσέξει τον εαυτό του πολύ περισσότερο και να επικεντρωθεί απόλυτα στα όσα έπρεπε να κάνει στο γήπεδο. Και αυτό το έχασε ξανά τον τελευταίο καιρό στην Τσέλσι.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που τον βλέπουν αυτό το διάστημα να έχει... φουσκώσει λίγο παραπάνω και να θυμίζει τον Λουκάκου της Γιουνάιτεντ, προφανώς μη έχοντας προσέξει ο παίκτης και τόσο πολύ από τον τραυματισμό του και μετά.

Βέβαια, εκείνος μπορεί να μίλησε για αγάπη προς την Ίντερ και μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει άμεσα, όμως, για τους οπαδούς ακόμα είναι ανεπιθυμήτος για τον τρόπο που έφυγε το καλοκαίρι εν μέσω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Κι εκείνος είχε πει ότι θα μιλούσε εκτενώς κάποια στιγμή για να εξηγήσει την απόφασή του. Πάλι, όμως, τα λόγια του προκάλεσαν προβλήματα. Και αυτό είναι που δεν έχει καταλάβει μέχρι και αυτή τη στιγμή. Και στα μάτια του κόσμου, ο Τούχελ έχει βγει «νικητής» στην προσωπική τους «διαμάχη», επιδεικνύοντας πυγμή, αλλά και την δύναμη του ρόλο του με τον αποκλεισμό του Βέλγου από την αποστολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα