Τσέλσι - Μπράιτον 1-1: Ο Γουέλμπεκ την τιμώρησε στο 90+1' (vid)

Τσέλσι - Μπράιτον 1-1: Ο Γουέλμπεκ την τιμώρησε στο 90+1' (vid)

bet365

Φλέρταρε με τη γκέλα και το πλήρωσε. Η Τσέλσι «προδόθηκε» από την άμυνά της στο 90+1', ο Γουέλμπεκ ντύθηκε «ήρωας» και χάρισε στη Μπράιτον πανάξιο βαθμό απέναντι στους Μπλε (1-1) που έκλεισαν το 2021 με νέο στραβοπάτημα.

Η Τσέλσι βιαζόταν να αλλάξει χρονιά στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι και... ξέχασε να παίξει για 35 λεπτά αγώνα απέναντι στη Μπράιτον. Παρ' όλα αυτά, έδειχνε να κρατάει με νύχια και με δόντια αυτό το 1-0 από το πρώτο ημίχρονο, έτοιμη να υποδεχθεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το 2022. Ωστόσο, η δικαιοσύνη επήλθε για χάρη των Γλάρων, με το πρώτο τους γκολ ever στο «Στάμφορντ Μπριτζ», από τον «clutch», Ντάνι Γουέλμπεκ! Ο Βρετανός στράικερ μπήκε αλλαγή στο 79' και στο 90+1' χάρισε αυτό που άξιζε δικαιωματικά η ομάδα του, αλλά δεν μπορούσε να πετύχει για 90': το γκολ. Με υπέροχη κεφαλιά στους «αιθέρες» νικώντας κατά κράτος τον Τσαλόμπα, ο 31χρονος άφησε «άγαλμα» τον συγκλονιστικό μέχρι εκείνη τη στιγμη Μεντί και έριξε «μαχαιριά» στην ομάδα του Τόμας Τούχελ που κινδυνεύει να μείνει στο -8 και απέκτησε νέο πρόβλημα καθώς ο Ρις Τζέιμς αποχώρησε τραυματίας.

Οι Μπλε είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, κρατώντας χαμηλά τον ρυθμό του αγώνα. Κι αφού ο Αθπιλικουέτα με δοκάρι στο 17' έπειτα από λάθος του κίπερ Σάντσες στη μικρή περιοχή, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 28', με τον Ρομέλου Λουκάκου να κάνει για δεύτερο σερί ματς αισθητή την παρουσία του. Ο θηριώδης Βέλγος πήρε την καρφωτή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς μετά από εκείνο κόντρα στην Άστον Βίλα.

Ωστόσο, από τη στιγμή του 1-0 οι Λονδρέζοι υποχώρησαν κι άρχισαν προοδευτικά να «πνίγονται» από την πίεση της Μπράιτον. Το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ έφτασε τον αριθμό των τελικών από 6-2 στο 31', να είναι 6-12 στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης! Ο Μεντί κατέβασε ρολά όποτε χρειάστηκε με αποκορύφωμα το σουτ του Λαλάνα που έβγαλε στο 38', η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω στην προβολή του Μόντερ στο 47' και του Μοπέ στο 57', ώσπου στο 90+1' ο Γουέλμπεκ από τη σέντρα του Κουκουρέγια λύτρωσε το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ για το τελικό 1-1.

Έτσι, η Μπράιτον μετά τη Λίβερπουλ κράτησε στον έναν βαθμό στο γήπεδό της και την Τσέλσι (αήττητη στα 8 από τα 9 εκτός έδρας παιχνίδια της) και πλέον, η υπόθεση τίτλος δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (46' Τσαλόμπα), Ρούντιγκερ, Πούλισικ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Τζέιμς (27΄ Αλόνσο), Χάντσον-Οντόι (67' Καντέ), Λουκάκου, Μάουντ

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσες, Λάμπτεϊ (66' Μουεπού), Φέλτμαν, Μπερν, Κουκουρέγια, Μπισούμα, Λαλάνα, Μαρτς, Μόντερ, ΜακΆλιστερ (80' Γουέλμπεκ), Μοπέ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα