Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-2: Ματσάρα με κερδισμένη τη... Σίτι!

Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-2: Ματσάρα με κερδισμένη τη... Σίτι!

bet365

Στη ματσάρα της σεζόν, Τότεναμ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Reds να μένουν στο -3 από την κορυφή. Αποβολή έπειτα από δυο χρόνια για την ομάδα του Κλοπ.

Ισως στο καλύτερο παιχνίδι της σεζόν, Τότεναμ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2! Τέσσερα γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες, κόκκινη, πάθος και κερδισμένη η… Σίτι που βρέθηκε στο +3. Οι Λονδρέζοι του Κόντε που έπαιξαν ξανά έπειτα από δυο εβδομάδες (λόγω κορονοϊού) έβγαλαν φρεσκάδα, δύναμη κι έβαλαν τέλος στο σερί των οκτώ νικηφόρων αγώνων της Λίβερπουλ. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, έξαλλος ο Κλοπ με τον Τίρνεϊ που δεν απέβαλλε τον Κέιν στο πρώτο μέρος.

Προβάδισμα η Τότεναμ, απάντησε η Λίβερπουλ

Εξαιρετικό 45λεπτο, το καλύτερο στη φετινή Premier League, με γκολ, πολλές φάσεις, πάθος, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα. Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύθηκε το νωθρό ξεκίνημα της αντιπάλου και είχε ένα δυνατό πεντάλεπτο. Στο 1ο λεπτό η κεφαλιά του Ρόμπερτσον πέρασε άουτ και στο 2' ο Γιορίς νίκησε τον Μίλνερ. Οι «Κόκκινοι» πατούσαν καλύτερα και στο 11' πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Γάλλος είχε εξαιρετική αντίδραση στη σουτάρα του Αρνολντ.

Αυτή η φάση μάλλον ξύπνησε τους γηπεδούχους και στο 12ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή, όταν ο Κονατέ έδιωξε σωτήρια στην προσπάθεια του Κέιν. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τους Spurs, όταν από την πανέξυπνη πάσα του Ντομπελέ, ο Κέιν πέτυχε το 1-0 με εξαιρετικό πλασέ.

Ηταν το πρώτο του τέρμα στο Λονδίνο για το πρωτάθλημα και μόλις το δεύτερο στη σεζόν. Η Τότεναμ έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, επιθετικό, έβγαινε εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις και στο 30’ έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Σον έβγαλε τον Ντέλε Αλι σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά ο Αλισον έσωσε! Οι Reds όμως ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο 35’ έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Ρόμπερτσον με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ζότα, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και στο 43’ πλησίασαν στην ανατροπή, αλλά ο Γιορίς έβγαλε εντυπωσιακά τη σουτάρα του Άρνολντ.

Ματσάρα, γκολ και αποβολή έπειτα από δυο χρόνια!

Το σκηνικό στην επανάληψη είχε κι αυτό τρελό ρυθμό, χαμένες ευκαιρίες, όπως αυτή του 55ου λεπτού. Από την τρομερή μπαλιά του Ντάιερ, ο Ντέλε Αλι έκανε την πάσα, αλλά ο Κέιν δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού νικήθηκε από τον Άλισον! Στο 69’ το ματς έγινε… ροντέο. Ο Ντέλε Αλι ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Αρνολντ, ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι και στην εξέλιξη ήρθε το γκολ.

Ο Σαλάχ δεν μπόρεσε από κοντά, ο Αρνολντ έδωσε συνέχεια με την ασίστ και ο Ρόμπερτσον πέτυχε το 2-1. Η απάντηση όμως ήταν άμεση, αφού πέντε λεπτά αργότερα η Τότεναμ ισοφάρισε 2-2. Ο Αλισον έκανε τη γκάφα στην έξοδό του και ο Σον διαμόρφωσε το 2-2.

Η συνέχεια δεν είχε γκολ, αλλά νεύρα, πάθος και… κόκκινη! Ο Ρόμπερτσον… ξάπλωσε τον Σάντσες κι έπειτα από δυο χρόνια παίκτης των Reds αποβλήθηκε στην Premier League. O Τσιμίκας μπήκε στο ματς και στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά η πάσα του κόπηκε σωτήρια από τον Σάντσες.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Σεσενιόν (86΄Ρεγκιλόν), Γουίνκς, Ντομπελέ (64΄Σκιπ), Άλι (81΄Μόουρα), Σον, Κέιν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Κονατέ, Ρομπέρτσον, Κεϊτά, Μόρτον (60΄Φιρμίνο), Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (82΄Τσιμίκας), Ζότα (90+1΄Γκόμεζ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα