Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Οι Πολίτες των ρεκόρ, στο +4 από τη Λίβερπουλ (vid)

Νίκος Κικίδης
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Οι Πολίτες των ρεκόρ, στο +4 από τη Λίβερπουλ (vid)

bet365

Πρώτη σε νίκες, πρώτη σε γκολ! Η Μάντσεστερ Σίτι έσπασε ό,τι ρεκόρ βρήκε στο διάβα της μέσα στο 2021 και με την άνετη επικράτηση 4-0 στην έδρα της Νιούκαστλ αποσπάστηκε στο +4 από τη Λίβερπουλ.

Ποτέ ξανά στην ιστορία της Premier League ομάδα δεν είχε φτάσει τις 34 νίκες μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως δεν τρομάζει από ρεκόρ και παραδόσεις. Αντιθέτως διψά όλο και περισσότερο για να τις κάνει δικές της. Και με την άνετη επικράτηση στο «St. James' Park» απέναντι στη Νιούκαστλ (4-0), οι Πολίτες του Γκουαρδιόλα έθεσαν ακόμα ένα ορόσημο στο αγγλικό πρωτάθλημα, το διάνθισαν με ρεκόρ τερμάτων και διεύρυναν με εμφατικό τρόπο (προσωρινά) τη διαφορά τους στο +4 από την δεύτερη στη βαθμολογία, Λίβερπουλ.

Η γενική εικόνα του ματς πάντως φάνηκε από το... καλησπέρα. Μόλις στο 5΄ο Κλαρκ είχε τραγική αντίδραση στη σέντρα του Κανσέλο και ο επερχόμενος Ρούμπεν Ντίαζ τον ευχαρίστησε θερμά για να ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει το ζητούμενο από νωρίς και απέκτησαν την απαραίτητη ψυχολογία για να στήσουν πάρτι... δισεκατομμυρίων.

Τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Κανσέλο άλλαξε ρόλο και από δημιουργός έγινε εκτελεστής. Αφού βρήκε χώρο στον άξονα, απέφυγε μαγικά δυο αντιπάλους, συνέχισε ατάραχος το προσωπικό του σλάλομ και λίγο προτού μπουκάρει στη μεγάλη περιοχή, εξαπέλυσε «κεραυνό» γράφοντας το 2-0. Γκολ ξεχωριστό τόσο ως προς την ατόφια ομορφιά του, όσο και από στατιστικής πλευράς, καθώς ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος αμυντικός που έχει συμμετοχή σε διψήφιο αριθμό γκολ κάτω από τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα μετά τον Νταβίντ Αλάμπα τη σεζόν 2013-2014.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τη Σίτι να έχει την υπεροχή, να απειλεί δυο φορές με τους Ζεσούς (54΄) και Στέρλινγκ (58΄) και τελικά να βρίσκει ακόμα ένα γκολ στο 63΄. Ο Ζιντσένκο βρήκε με υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μαχρέζ που με απίθανο εναέριο βολέ έγραψε το 3-0 ύστερα και από την έγκριση του VAR. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Στέρλινγκ στο φινάλε (86΄), θέτοντας ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία της Σίτι μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος που έφτασε τα 106 και ξεπέρασε την επίδοσή των 104 που κρατούσε γερά από το...1929!

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Πολίτες να συνεχίζουν ακάθεκτοι πάνω στο άρμα, να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους και να στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως για ακόμη μια σεζόν έχουν μοναδικό στόχο την απόλυτη κορυφή!

Νιούκαστλ (Εντι Χάου): Ντουμπράφκα, Μέρφι, Κλαρκ, Λασέλς, Ρίτσι, Χέιντεν (61΄Λόνγκσταφ), Γουίλοκ (46΄Σεντ - Μαξιμέν), Αλμιρόν (80΄Χέντρικ), Φρέιζερ, Ζοέλιντον, Γουίλσον

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίαζ (70΄ Στόουνς), Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ρόδρι (68΄Φερναντίνιο), Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ (77΄Πάλμερ), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Γκαμπριελ Ζέσους

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα