Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 7-0: «Διαστημικοί» Πολίτες, διέσυραν τον Μπιέλσα (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 7-0: «Διαστημικοί» Πολίτες, διέσυραν τον Μπιέλσα (vid)

bet365

Στο 568ο ματς του Μαρσέλο Μπιέλσα, η Μάντσεστερ Σίτι τον υπέβαλε στην πρώτη εφτάρα της καριέρας του (7-0)! Ονειρικοί, «διαστημικοί» οι Πολίτες, με μπροστάρη τον φανταστικό Ντε Μπρόινε (δύο γκολ), προσωρινά στο +4 από τη Λίβερπουλ.

Προερχόταν από το οριακό 1-0 κόντρα στη Γουλβς. Με ένα γκολ, μάλιστα, που αμφισβητήθηκε ως προς την απόφαση που οδήγησε σε αυτό (χέρι-πέναλτι του Μουτίνιο). Άπαντες αναρωτιούνταν, «πότε θα ανοίξει η ''κάνουλα'' των γκολ, σενιόρ Πεπ»; Κι ο Γκουαρδιόλα, με εκφραστές την απίθανη ορχήστρα του απάντησαν εμφατικά, απέναντι σε έναν από τους δασκάλους του. Στον «καθηγητή» Μπιέλσα, τον οποίο υπέβαλε στη βαρύτερη ήττα της καριέρας του και την πρώτη, απόλυτα δίκαιη «εφτάρα» (7-0). Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν μαγική, «απαστράπτουσα», έκανε ό,τι ήθελε το συνονθύλευμα της Λιντς και έστειλε μήνυμα όλο νόημα προς Μέρσεϊσαϊντ και Λονδίνο μεριά στους συν-διεκδικητές του τίτλου, από τους οποίους αποσπάστηκε προσωρινά στο +4 και το +5 αντίστοιχα.

Δεν υπήρξε το παραμικρό περιθώριο για να αμφισβητηθεί το προς τα πού όδευε η αναμέτρηση. Από το πρώτο λεπτό οι Πολίτες ήταν δυο ταχύτητες πάνω από τη Λιντς κι αυτό που έμοιαζε να είναι το κρίσιμο ερώτημα ήταν αν θα καταφέρουν αυτή τη φορά να μετουσιώσουν τη σωρεία ευκαιριών σε πολλά γκολ. Από το 32’, όμως, οι γηπεδούχοι έλυσαν το πρόβλημα, με τρία γκολ και μπαλάρα. Ο Φόντεν στο 8’ τιμώρησε τη μία από τις δεκάδες στιγμές αδράνειας των αγνώριστων από την περσινή σεζόν Παγωνιών, ανοίγοντας το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, από τη σέντρα του Μαχρέζ, δύο Σίτιζενς πήδηξαν μαζί για την κεφαλιά, ανενόχλητοι και τελικά ο Τζακ Γκρίλις την πήρε και την «κάρφωσε» στα δίχτυα. Ένα γκολ που το είχε ανάγκη καθώς ήταν το πρώτο του από τον περασμένο Αύγουστο στην PL και τρίτο συνολικά με τη φανέλα της Σίτι. Ήταν, επίσης και το παρθενικό του με κεφαλιά στην 109η του εμφάνιση στο πρωτάθλημα!

Τη σκυτάλη έλαβε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Αυτός ο μοναδικός στο είδος του καλλιτέχνης, που στην πρώτη καθαρή του φάση για γκολ νίκησε κατά κράτος τον Μελιέ, έπειτα από την κάθετη πάσα του εξαιρετικού κι ως «μετρονόμου», Ρόδρι.

Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό του «εφιάλτη» για τη Λιντς πήρε ακραία έκταση. Μόλις στο 49’, ο Μαχρέζ βοηθήθηκε από την κόντρα και σκόραρε για το 4-0, όντας ο πρώτος στην ιστορία που συνδυάζει την 100η του εμφάνιση με γκολ για δύο διαφορετικές ομάδες (Σίτι, Λέστερ)!

Κι αφού ο Φόντεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μέσω VAR για το δικό του 5-0 στο 61’, ο KDB πήρε… εκδίκηση με «ρουκέτα». Αδιανόητη εκτέλεση, δύναμη, τεχνική, σχεδόν παρέσυρε τον Μελιέ και την εστία της Λιντς, υπογράφοντας έτσι το 81ο γκολ που συμμετέχει ο Βέλγος σε 83 εντός έδρας ματς στην PL για τη Σίτι (31 γκολ, 50 ασίστ)!

Η Λιντς ήταν από ώρα ζαλισμένη, ανήμπορη να αλλάξει το οτιδήποτε, αν και πλησίασε στο γκολ της τιμής με το δοκάρι του Ντάλας στο 50’. Έτσι, Στόουνς και Ακέ διαμόρφωσαν το τελικό 7-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά (74’, 78’), γράφοντας αρνητική ιστορία για τον Μπιέλσα μετά από 568 παιχνίδια καριέρας! Αντίθετα, με το τελικό 7-0 η Σίτι λίγο έλειψε να ισοφαρίσει την ευρύτερη νίκη της ιστορίας της, που έχει τεθεί στο 8-0 (κόντρα στη Γουότφορντ τον Σεπτέμβρη του 2019.


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ντίας (65' Ακέ), Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ρόδρι (56' Φερναντίνιο), Σίλβα (46' Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις Φόντεν

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Σάκλτον (38' Κλιχ), Άιλινγκ, Γιορέντε, Φίρπο (73' Ντράμε), Ντάλας, Φορσό, Ραφίνια, Ρόμπερτς, Χάρισον, Τζέιμς (46' Γκέλαρντ)

Τρίτη διαδοχική ήττα για τη Νόριτς, 2-0 από την Άστον Βίλα

Η ουραγός Νόριτς διεύρυνε το αρνητικό της σερί στη Premier League, καθώς ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Άστον Βίλα με 2-0. Τα «Καναρίνια» μετρούν πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, μετρώντας δυο ισοπαλίες και τρεις σερί ήττες.Οι «Χωριάτες» άνοιξαν το σκορ στο 34' χάρη σε ατομική ενέργεια και τελείωμα του Γιάκομπ Ράμσεϊ. Οι γηπεδούχοι δε κατάφεραν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση με αξιώσεις την Άστον Βίλα, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να βρίσκουν και δεύτερο γκολ στο 87' με τον Όλι Γουότκινς. Οι «Χωριάτες» ανέβηκαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, ενώ τα «Καναρίνια» παραμένουν... καθηλωμένα στον πάτο της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Όσον αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της Νόριτς, ο Χρήστος Τζόλης έμεινε εκτός αποστολή, καθώς έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ ο διακριθέντας της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Δημήτρης Γιαννούλης, παρακολούθησε όλη την αναμέτρηση από τον πάγκο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα