Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0: Με δώρα από Χιμένες και VAR (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0: Με δώρα από Χιμένες και VAR (vids)

bet365

Οι «λύκοι» είχαν νύχια, όμως, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τρόπο να πάρει το 1-0 στο Etihad. Έπαιζε με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο λόγω ανοησίας του Χιμένες, αμφιλεγόμενο το πέναλτι που αποφάσισε ο VAR, παραμένει ήσυχη και μόνη στην κορυφή η ομάδα του Πεπ.

Η Γουλβς ουσιαστικά έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της με την ανοησία του Ραούλ Χιμένες όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πήρε δυο κίτρινες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Οι «πολίτες» έφτασαν σε απίστευτα ποσοστά κατοχής της μπάλας, δυσκολεύθηκαν πολύ στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ήξεραν ότι δεν έπρεπε ν' αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, επιβλήθηκαν με το πέναλτι του Στέρλινγκ που έφτασε στα 100 γκολ στην Premier League.

  • Στο 11 με 11 η Γουλβς «κρατούσε» σχεδόν εύκολα

Έτσι όπως πήγαινε το ματς για τη Σίτι, η ανοησία του Ραούλ Χιμένες στα τελειώματα του πρώτου μέρους όταν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα «κόλλησε» το μυαλό του και πήρε δυο κίτρινες, ήταν ευλογία για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Γουλβς παρουσιάστηκε τρομερά συμπαγής και αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο του Etihad και δεν επέτρεψε να γίνουν μεγάλες φάσεις για γκολ μπροστά από τα καρέ του Σα.

Δεν βοήθησαν τους «πολίτες» ούτε οι προσπάθειες του Κανσέλο από δεξιά, ούτε αυτές του Γκρίλις από αριστερά, ούτε οι διαγώνιες κινήσεις των Μπερνάρντο Σίλβα και Ραχίμ Στέρλινγκ. Οι «λύκοι» στο 30' είδαν τους Νέβες και Κίλμαν να χτυπούν κεφάλι με κεφάλι, όμως αμφότεροι συνέχισαν στο παιχνίδι και ήταν μια χαρά, ενώ, στο 45' + 2' κι αφού είχε πάρει κίτρινη για άγαρμπο μαρκάρισμα, ο Ραούλ Χιμένες κάθισε μπροστά στη μπάλα, εμπόδισε μια εκτέλεση φάουλ και αποβλήθηκε.

  • «Χαρακίρι» η αποβολή, η Σίτι παραμένει πρώτη

Η Σίτι απλά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος για να πολιορκήσει την αντίπαλη εστία και μάλιστα έφτασε την κατοχή της μπάλας στο 93%! Οι «πολίτες» μετέφεραν όλο το παιχνίδι στα πέριξ των καρέ του Ζοσέ Σα, στο 55' ο Κόουντι πάνω στη γραμμή με κεφαλιά έδιωξε τη μπάλα από μια προσπάθεια του Γκουντογκάν, όμως, δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Πεπ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι.

Σε γέμισμα του Μπερνάρντο, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μουτίνιο και ο VAR αποφάσισε να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα, αν και φάνηκε να χτυπάει πρώτα στο πλευρό του Πορτογάλου. Ο Στέρλινγκ έκανε το 1-0 με το 100ο του γκολ στην Premier League, ο Γκρίλις στο 75' έχασε ευκαιρία σε κενή εστία πλασάροντας άουτ από υπέροχη σέντρα του σκόρερ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε για να διατηρηθεί η Σίτι στην κορυφή ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα