Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0: Ο Φρεντ χάρισε τη νίκη στο ντεμπούτο του Ράνγκνικ (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0: Ο Φρεντ χάρισε τη νίκη στο ντεμπούτο του Ράνγκνικ (vid)

bet365

Ο Φρεντ είχε τη λύση! Με ένα φανταστικό σουτ στο 77', ο Βραζιλιάνος χαφ έγινε ο απρόβλεπτος ήρωας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (1-0), και η εποχή Ραλφ Ράνγκνικ στο «Ολντ Τράφορντ» άρχισε ιδανικά.

Μεσοβδόμαδα παρακολουθούσε από τις εξέδρες και τον είδε να χρίζεται «μοιραίος», προκαλώντας το πιο «freak» γκολ των τελευταίων χρόνων. Αυτή τη φορά, ο Ραλφ Ράνγκνικ κάθισε στον πάγκο της νέας ομάδας του και είδε τον Φρεντ να του κάνει δώρο τη νίκη, στο παρθενικό του ματς ως τεχνικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Premier League. Ο Βραζιλιάνος έλυσε το πρόβλημα του γκολ για την εμφανώς βελτιωμένη Γιουνάιτεντ με φανταστικό σουτ στο 77', η άμυνα κράτησε για πρώτη φορά καθαρό παθητικό στο «Ολντ Τράφορντ» από τον περασμένο Απρίλιο (!) και οι Κόκκινοι Διάβολοι ζευγάρωσαν τις νίκες τους και πλησίασαν στο -3 από την τετράδα.

Κανείς από τους Γερμανούς τεχνικούς στην ιστορία της Premier League δεν είχε συνδυάσει το ντεμπούτο του με τρίποντο. Ούτε ο Κλοπ, ούτε ο Τούχελ. Ο Ράνγκνικ το πέτυχε, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα ακόμη και με λίγες μέρες προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του. Η Γιουνάιτεντ δεν άφησε την Πάλας να «αναπνεύσει» στο πρώτο ημίχρονο, ο Νταλότ αντί του Γουάν-Μπισάκα συνέχισε να προσφέρει πολλαπλάσια στο επιθετικό κομμάτι από δεξιά και ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε και πάλι τον ρόλο του, όντας παρών σε κάθε επίθεση της ομάδας του. Οι δύο Πορτογάλοι είχαν και τις πιο αξιόλογες τελικές της Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος, με δύο σουτ στο 26' και το 45+1', δίχως, όμως, να βρουν στόχο.

Η διάθεση υπήρχε, το γκολ, όμως, αργούσε. Και η άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων λίγο έλειψε να το πληρώσει, όταν στο 75' από την αδράνεια στην περιοχή έπειτα από κόρνερ, ο Αγιού έκανε την προβολή ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, στέλνοντας, όμως, τη μπάλα παράλληλα με την εστία. Κι αφού η Γιουνάιτεντ γλίτωσε το «σοκ» και το 0-1, ο Φρεντ εμφανίστηκε «από μηχανής θεός» και δύο λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα συστημένη στο «Γ» του Γκουάιτα, με εκπληκτικό curler έξω από την περιοχή. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί της Πάλας στο «Ολντ Τράφορντ» μετά το 2017 και ανέκτησε ηρεμία και αισιοδοξία στη νέα εποχή της με τον Ράνγκνικ στο τιμόνι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Σάντσο (62' Γκρίνγουντ), Φερνάντες (88' Φαν Ντε Μπέεκ), Ράσφορντ (76' Ελάνγκα), Κριστιάνο

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Τόμκινς, Γκουεχί, Μίτσελ, Σλουπ, Κουγιατέ (84' Εζέ), Γκάλαχερ, Αγιού (84' Ολίσε), Μπεντέκε (67' Εντουάρ), Ζαχά

Άνετη κι ωραία στην πεντάδα η Τότεναμ


Ένα ήσυχο απόγευμα πέρασε η Τότεναμ απέναντι στη Νόριτς των Γιαννούλη - Τζόλη που έμειναν στον πάγκο. Τα σύνολο του Αντόνιο Κόντε «χτύπησε» τρεις φορές απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας και επικράτησε 3-0, αποτέλεσμα που την ανέβασε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ για τα Σπιρούνια άνοιξε ο Λούκας Μόουρα με φοβερό «κεραυνό» έξω από την περιοχή (10΄), με τον Σάντσες να παίρνει τη σκυτάλη στο 67΄και να πετυχαίνει μόλις το δεύτερο γκολ του ever στην Premier League. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 77΄ο Σον και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο ακόμη μια νίκη για τους Λονδρέζους που διεύρυναν το αήττητο σερί τους στην εποχή Κόντε στον πάγκο του συλλόγου.

«Έκλεψε» τον βαθμό στο 90+5' η Λιντς


Ματσάρα με γκολ και ανατροπές διεξήχθη στο «Elland Road», εκεί όπου η Λιντς κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Μπρέντφορντ χάρη σε γκολ του Μπάμφορντ στο 90+5΄(2-2). Το σκορ για το σύνολο του Μπιέλσα είχε ανοίξει ο Ρόμπερτς στο 27΄προτού οι Μέλισσες τελικά φέρουν τούμπα το ματς. Στο 54΄ο Μπαπτίστε κατάφερε να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους και μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Κάνιος διαμόρφωσε την ολική ανατροπή. Όλα μαρτυρούσαν πως η Μπρέντφορντ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό, όμως ο Μπάμφορντ τη σόκαρε σε νεκρό χρόνο, σώζοντας έτσι βαθμό και προσχήματα για τα Παγώνια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα