Ζότα: Τα μαθαίνει στο FIFA και τα κάνει στο χορτάρι (vids)

Ζότα: Τα μαθαίνει στο FIFA και τα κάνει στο χορτάρι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζότα: Τα μαθαίνει στο FIFA και τα κάνει στο χορτάρι (vids)

bet365

Ο Ντιόγο Ζότα μεταφέρει στο χορτάρι με τη φανέλα της Λίβερπουλ όσα ενδεχομένως κάνει στα ποδοσφαιρικά video-games, αφού κάπως έτσι φάνηκε και στο εκπληκτικό γκολ απέναντι στην Έβερτον...

Μέχρι και λίγη ώρα πριν από τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του «Γκούντισον Παρκ», ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε ακριβώς τις ίδιες τελικές προσπάθειες και με τα δυο πόδια στην Premier League από τη σεζόν 2018-2019, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του μεγάλου ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και το έκανε με εκπληκτικό τρόπο, αφήνοντας τον Άλαν... να ψάχνεται ακόμα.

  • Γκολ αλά Playstation... δίχως χειριστήριο

Ο τρόπος που ο Ζότα σκόραρε στο «Γκούντισον Παρκ» καθιστά το γκολ του ένα από τα πιο ωραία της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Premier League. Γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται και ακριβώς που είναι ο αντίπαλος στην πλάτη του. Έχει αποφασίσει τι θα κάνει και δεν το ... κουράζει πολύ.

Περνάει τη μπάλα πίσω από το δεξί του πόδι με τακουνιά κι αφήνει τον Άλαν να ψάχνει. Και έχει τα ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου να σηκώσει το κεφάλι και να κάνει άψογο τελείωμα ψηλά στην εστία για να νικήσει τον Πίκφορντ. Όπως τα γκολ που πιθανότατα πετυχαίνει στο FIFA, στα τουρνουά που παίρνει μέρος!

Άλλωστε έγινε γνωστό πως πριν από το ματς με την Σαουθάμπτον το περασμένο Σάββατο «έλιωνε» σε διαδικτυακή διοργάνωση με το ποδοσφαιράκι και αναγκαστικά... αποσύρθηκε αφού έπρεπε να φύγει για να προλάβει την αποστολή και να πάει στο «Άνφιλντ». Και ο πανηγυρισμός του, μόλις σκόραρε εκεί, ήταν με το χειριστήριο στα χέρια.

  • Έφτασε στα 8 γκολ σε 10 ματς ως βασικός

Έχει βρει δίχτυα και στα τρία πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Με την Άρσεναλ έχοντας «χορέψει» τον Γουάιτ στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, πέτυχε δυο τέρματα κόντρα στην Σαουθάμπτον με τη φόρα από το τουρνουά FIFA και τώρα σκόραρε και στο «Γκούντισον Παρκ», το πιο όμορφο από τα τέσσερα τέρματα των «κόκκινων».

Σε 10 αναμετρήσεις ως βασικός στο φετινό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να πετύχει 8 τέρματα μέχρι αυτή τη στιγμή και φυσικά συμπεριλαμβάνεται στην επίδοση των 32 γκολ που έχουν πετύχει συνολικά οι επιθετικοί της Λίβερπουλ στη Λίγκα.

Ο Σαλάχ φυσικά ηγείται με τα 13 «χτυπήματα» ήδη σε αυτό το σημείο της σεζόν, ο Ζότα κατάφερε να ξεπεράσει και τον Μανέ με 8 γκολ, άφησε τον Σενεγαλέζο στα 7 και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 4 φορές. Μαζί τους, η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να φτάσει στα 4 τέρματα στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος μετά την αναποδιά στο Λονδίνο και την ήττα (3-2) από τη Γουέστ Χαμ.

Και φυσικά, οι Πρωταθλητές του 2020 έπιασαν το ιστορικό ρεκόρ που κατείχε η Σάντερλαντ από το 1927, σκοράροντας 2+ φορές σε 18 διαδοχικά παιχνίδια! Και ο Ζότα μαζί με τον Σαλάχ δεν αρκέστηκαν στα δυο, αλλά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο «Γκούντισον Παρκ».

Αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των οπαδών της Έβερτον, τις διαμαρτυρίες προς τον πρόεδρο, Μπιλ Κενράιτ και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Μαρσέλ Μπραντς, με τον Ράφα Μπενίτεθ να αισθάνεται την πίεση έπειτα από 8 ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα