Άρσεναλ – Νιούκαστλ 2-0: Το καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Άρσεναλ – Νιούκαστλ 2-0: Το καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο (vids)

bet365

Με δυο γκολ σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Νιούκαστλ στο «Έμιρεϊτς», με τις «καρακάξες» στο ντεμπούτο του Χάου να παραμένουν δίχως νίκη για φέτος. Μάγεψε ο Ράμσντεϊλ, απίθανη χαμένη ευκαιρία από τον Ομπαμεγιάνγκ που «στόχευσε» στο δοκάρι.

Η πολυπρόσωπη άμυνα της Νιούκαστλ έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση να καταφέρει ν' αντέξει στον ρυθμό που θα μπορούσε να δώσει η Άρσεναλ και να εκμεταλλευτεί ταυτόχρονα την ταχύτητα του Σεντ – Μαξιμέν και του Ζοέλιντον για να βγει μπροστά.

Οι «κανονιέρηδες» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα όσο δεν διατηρούσαν το προβλέψιμο στοιχείο στο παιχνίδι τους. Η πρώτη εξαιρετική στιγμή ήρθε στο 16' με την κούρσα του Σάκα στην πλάτη της άμυνας και τη διαγώνια μπαλιά του Σαμπί, με τον Άγγλο να πλασάρει στην κίνηση και τον Ντουμπράβκα ν' αποκρούει.

  • «Πτήση» του Ράμσντεϊλ, «σόκαρε» τον κόσμο το άχαστο του Ομπαμεγιάνγκ

Η Νιούκαστλ, αν τυχόν πετύχαινε κάτι, θα το έκανε με αρκετή δόση τύχης ή κάποια έμπνευση σε μια από τις σπάνιες φορές που θα ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Και στο 30' ο Σέλβεϊ με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Ράμσντεϊλ να κάνει μαγική απόκρουση, με τη μπάλα να χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι για να φύγει σε κόρνερ.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους η Άρσεναλ προσπάθησε να εντείνει την πίεση στα καρέ του Ντουμπράβκα και στο 41' ο πορτιέρε απέκρουσε μια κεφαλιά... σχεδόν μισό γκολ του Σμιθ – Ρόου, για να χάσει το άχαστο ο Ομπαμεγιάνγκ στο ριμπάουντ στοχεύοντας το δεξί δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ ήταν πιο αποτελεσματική και βρήκε στόχο δις μέσα σε ένα δεκάλεπτο για να ηρεμήσει απόλυτα και να μην ανησυχεί για πιθανές... εκλάμψεις της ομάδας του Χάου.

  • Γκολ ο Σάκα, αλλαγή με Μαρτινέλι και ξανά γκολ

Στο 55', λοιπόν, από πανέμορφη συνεργασία με τους Σμιθ – Ρόου και Ταβάρες από αριστερά, ο Μπουκάγιο Σάκα πλάσαρε διαγώνια τον Ντουμπράβκα για το 1-0. Κι αφού ο δημιουργός του γκολ κατάφερε να πιέσει τόσο – όσο τον Γουίλσον σε ξαφνική μακρινή μπαλιά προς τα μετόπισθεν των «κανονιέρηδων», ήρθε και το 2-0 για το σύνολο του Αρτέτα.

Ο Σάκα τραυματίστηκε, άφησε τη θέση του στον Μαρτινέλι και ο Βραζιλιάνος με φοβερό πλασέ τρέχοντας στον κενό χώρο για να πάρει την ψηλή μπαλιά του Τομιγιάσου έγραψε το 2-0 στο «Έμιρεϊτς». Μάλιστα, σκόραρε 93 δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο ματς, με τη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα.

Οι «καρακάξες» πλέον ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο αφού πλέον δεν είχαν τίποτα να χάσουν και η Άρσεναλ είχε χαλαρώσει με ένα αίσθημα ασφάλειας για την κατάκτηση της νίκης από τη στιγμή που δεν ήταν πλέον εύθραυστο το σκορ. Το 2-0 επιβεβαιώθηκε ως το αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σάκα (64' Μαρτινέλι), Πάρτεϊ (85' Ελνένι), Λοκονγκά, Σμιθ – Ρόου, Όντεγκααρντ, Ομπαμεγιάνγκ (76' Λακαζέτ)

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Λασέλ, Σαρ, Ρίτσι (67' Αλμιρόν), Φρέιζερ, Σέλβεϊ (89' Χέιντεν), Γουίλοκ, Σεντ – Μαξιμέν, Γουίλσον, Ζοέλιντον (67' Μέρφι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα