Το «μαύρο κουτί» του Σόλσκιερ στο Ολντ Τράφορντ

Το «μαύρο κουτί» του Σόλσκιερ στο Ολντ Τράφορντ

Το «μαύρο κουτί» του Σόλσκιερ στο Ολντ Τράφορντ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τις χειρότερες στιγμές του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το χαμένο εισιτήριο για το Champions League

Μετά την «καμένη γη» που παρέλαβε από τον Ζοσέ Μουρίνιο, το Δεκέμβριο του 2018, ο Σόλσκιερ έφερε ξανά την ελπίδα στο Ολντ Τράφορντ. Ξεκίνησε με έξι σερί νίκες στην Premier League, ενώ συνολικά είχε 12 νίκες (και δύο ισοπαλίες) στα πρώτα 14 παιχνίδια. Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε έρθει και η επική πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Ωστόσο, από ‘κει και πέρα ήρθε το απόλυτο μπλακ άουτ. Η Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε ένα κάκιστο φινάλε στη σεζόν, γκρεμίζοντας ό,τι έχτιζε με κόπο με τον Σόλσκιερ στον πάγκο της. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια είχε πέντε ήττες και μόλις δύο νίκες, με αποτέλεσμα να μην τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και να χάσει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

eve

Οι τρεις χαμένοι ημιτελικοί

Ο κορονοϊός έκοψε στη μέση τη σεζόν 2019-20, την πρώτη ολοκληρωμένη για τον Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προ Covid, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του League Cup από τη μισητή συμπολίτισσα Σίτι. Το Μάρτιο του 2020 τα πάντα «πάγωσαν», όμως μετά την επανέναρξη η Γιουνάιτεντ έχασε σε δύο ακόμη ημιτελικούς. Αρχικά, στο κύπελλο Αγγλίας από την Τσέλσι και στη συνέχεια στο Europa League από τη Σεβίλλη. Δηλαδή, είχε συνολικά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για παρουσία σε τελικό και διεκδίκηση ενός τροπαίου. Ο σύλλογος έμεινε ξανά εκτός τίτλων, όμως η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και η έξοδος στο Champions League έβαλαν θετικό πρόσημο στην παρουσία του Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία.

sev

Αποτυχία στο Champions League

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το Champions League της περσινής σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νίκη στο Παρίσι επί της Παρί και η πεντάρα στη Λειψία έδωσαν δικαίωμα για μεγάλα όνειρα στους φίλους του συλλόγου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι τρεις ήττες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου (η κατηφόρα ξεκίνησε με την ήττα από την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία) έφεραν τον αποκλεισμό για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Από μεγάλο φαβορί για πρόκριση, οι «κόκκινοι διάβολοι» τερμάτισαν τρίτοι και συνέχισαν στο Europa League το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

bas

Ο χαμένος τελικός στο Europa League

Ο αποκλεισμός από το Champions League μπορεί να ήταν ένα μεγάλο «χαστούκι» για την ομάδα του Σόλσκιερ, όμως αποτέλεσε και μία ευκαιρία για τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Europa League της περσινής σεζόν και έδειχνε έτοιμη να σηκώσει το τρόπαιο. Είχε όμως την ατυχία να πέσει πάνω στον μετρ της διοργάνωσης, Ουνάι Έμερι. Η Βιγιαρεάλ επικράτησε σε μία συγκλονιστική διαδικασία πέναλτι (11-10 το σκορ), ο Έμερι σήκωσε την τέταρτη κούπα στην καριέρα του και – κυρίως – η Γιουνάιτεντ έμεινε ξανά με άδεια χέρια.

eur

Τα «χαστούκια» από Μουρίνιο και Κλοπ

Στα σχεδόν τρία χρόνια της θητείας του στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ γνώρισε αρκετές ήττες. Άλλες πόνεσαν λιγότερο και άλλες περισσότερο. Αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία από τη Γουότφορντ, που έφερε και την απομάκρυνσή του, δύο ήταν οι πιο βαριές και ταυτόχρονα «επώδυνες». Και οι λόγοι ήταν προφανείς. Η μία ήταν από τον προκάτοχό του, Ζοσέ Μουρίνιο, και η άλλη από την «αιώνια» εχθρό, Λίβερπουλ. Την περσινή σεζόν, η Τότεναμ διέσυρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-6 μέσα στο Ολντ Τράφορντ, ενώ φέτος, η Λίβερπουλ συνέτριψε τη μεγάλη της αντίπαλο με 0-5 μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων». Δύο ήττες με πέντε γκολ διαφορά, που ήταν οι πιο βαριές στην ιστορία της Γιουνάιτεντ μέσα στο σπίτι της.

liv

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα