Σοκ για τη Σίτι, εύκολα στο +3 η Τσέλσι (vids)

Σοκ για τη Σίτι, εύκολα στο +3 η Τσέλσι (vids)

bet365

Η Σίτι γνώρισε την ήττα 2-0 στο Ετιχαντ από την Κρίσταλ Πάλας, την ίδια ώρα που η Τσέλσι διέλυε εκτός έδρας με 3-0 τη Νιουκάστλ! Στο +3 από τη Λίβερπουλ οι Μπλε!

Αποκλεισμός στο League Cup, αλλά και πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για τη Σίτι. Η Μάντσεστερ ηττήθηκε 2-0 στο Ετιχαντ από την εξαιρετική Kρίσταλ Πάλας και είδαν τη διαφορά από την Τσέλσι να πηγαίνει στο -5 (γκέλαρε και η Λίβερπουλ). Μοιραίος ο Λαπόρτ με γκάφα στο γκολ και αποβολή στο 45', έγραψε ιστορία ο Ζαχά.

Σοκ... με το καλησπέρα για τη Σίτι, η οποία μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Γκάλαγκερ πίεσε, εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα του Λαπόρτ και ο Ζαχά με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ηταν το πρώτο του κόντρα στους «Πολίτες», αλλά και το 50ο με τη φανέλα της Πάλας, γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία (πρώτος παίκτης του συλλόγου). Η Μάντσεστερ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως απέναντί της βρήκε μια ομάδα άψογα οργανωμένη, με κλειστούς χώρους, αλλά και σωστές αντιδράσεις χωρίς τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετικό πρέσινγκ δεν άφηναν τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν και να απειλήσουν. O Γκρίλις προσπάθησε με κάποιες ατομικές ενέργειες να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το δεύτερο... σοκ ήρθε στο 45', με τον Λαπόρτ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, στο 49' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόδρι να σκοράρουν, κάτι όμως που... πέτυχαν στο 60'. Ο Φόντεν με φανταστική ασίστ βρήκε τον Ζεσούν και ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε για... λίγο το 3ο του φετινό γκολ. Ωστόσο, το VAR έδειξε τον Φόντεν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Η Σίτι πίεσε, αλλά η Πάλας ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και στο 88' ο εξαιρετικός Γκάλαγκερ διαμόρφωσε το 2-0.

Με Ρις Τζέιμς οδηγό στο +3 η Τσέλσι!

Λείπει ο Λουκάκου, λείπει ο Βέρνερ, έλειπε και ο Μάουντ. Αυτή τη φορά, όμως, είχε Ρις Τζέιμς. Η Τσέλσι είναι γεμάτη από διαφορετικούς πρωταγωνιστές κι απέναντι στη Νιούκαστλ ήταν ο βασικός δεξιός της φουλ-μπακ που χρίστηκε MVP, βάζοντας την υπογραφή του στην τέταρτη διαδοχική νίκη των Μπλε (0-3), οι οποίοι είδαν Λίβερπουλ και Σίτι να χάνουν βαθμούς και ξέφυγαν στο +3 και το +5 αντίστοιχα!

Με φόρα από την εφτάρα επί της Νόριτς, η ομάδα του Τόμας Τούχελ επέβαλε τον ρυθμό της κόντρα στις Καρακάξες, χρειάστηκε, όμως, να περιμένει για πάνω από μία ώρα αγώνα μέχρι να εξαργυρώσει την ανωτερότητά της σε προβάδισμα. Αυτό το βρήκε στο 65', με τον Τζέιμς να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι στην Premier League και μάλιστα εντυπωσιακά, με τρομερό σουτ στο «Γ» του Ντάρλοου. Ο ίδιος ήταν που έκανε ακόμη πιο σίγουρη την επικράτηση για τους Λονδρέζους στο 77' με σουτ σε ανυπεράσπιστη εστία και πλέον είναι ο Νο1 παράγοντας στο σκοράρισμα για τη φετινή Τσέλσι με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις!

Τέσσερα λεπτά μετά, τη σκυτάλη πήρε ο μόνιμος εκτελεστή των πέναλτι, Ζορζίνιο για να γράψει το τελικό 3-0 με το 10ο σερί γκολ του που έρχεται από την άσπρη βούλα (πρώτος στην ιστορία της PL). Έτσι, οι Μπλε εδραιώθηκαν στην κορυφή σε απόσταση τριπόντου, σημειώνοντας, μάλιστα, τη 10η νίκη στα πρώτα 14 εκτός έδρας ματς του Γερμανού τεχνικού στο τιμόνι της!

Πρώτο «αίμα» για τη Μπέρνλι

Η Μπέρνλι μετά από εννιά παιχνίδια χωρίς νίκη έκανε... σεφτέ στα «τρίποντα», καθώς επικράτησε μέσα στην έδρα της κόντρα στη Μπρέντφορντ με σκορ 3-1. Μετά από την πρώτη της νίκη η ομάδα του Ντάικς ανέβηκε στη 17η θέση υπερέχοντας στην ισοβαθμία της Λιντς, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο.Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-0 μέχρι την ανάπαυλα. Ο Γουντ άνοιξε το σκορ στο 4', ο Λόουτον βρήκε δίχτυα στο 32' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κορνέ έκανε το 3-0. Στο δεύτερο μέρος οι «μέλισσες» κατάφεραν μόνο να μειώσουν την έκταση του σκορ με τον Γκόντος στο 79' να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

«Απόδραση» από το Γουότφορντ με πρωταγωνιστή Άνταμς

Η Σαουθάμπτον πήρε το πρώτο της «διπλό» στη φετινή Premiership, καθώς επικράτησε της Γουότφορντ με 0-1. Οι «Άγιοι» με το σημερινό τους «τρίποντο» προσπέρασαν την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι (15η θέση-10 βαθμοί), ανεβαίνοντας στη 14η θέση με 11 βαθμούς. Τη διαφορά σε μια αμφίρροπη «μονομαχία» έκανε ο Τσε Άνταμς. Ο Σκωτσέζος επιθετικός με ένα φανταστικό γκολ νίκησε τον Φόστερ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα