Λέστερ – Άρσεναλ 0-2: Με σβελτάδα στα γκολ και έναν «κέρβερο» στα δοκάρια (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λέστερ – Άρσεναλ 0-2: Με σβελτάδα στα γκολ και έναν «κέρβερο» στα δοκάρια (vids)

bet365

Με τέτοιον Ράμσντεϊλ η Άρσεναλ δεν θα φοβόταν ποτέ σε αυτό το ματς. Οι Γκάμπριελ και Σμιθ – Ρόου έκαναν τη δουλειά με τα γκολ τους για το 2-0 και ο Άγγλος πορτιέρε έκανε ματς καριέρας απαγορεύοντας στους παίκτες της Λέστερ να τον νικήσουν. Στην 5άδα μπήκε η ομάδα του Αρτέτα.

Πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες στα τελευταία εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος μετράει η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα το τελευταίο διάστημα, επιδεικνύοντας σταθερότητα και μια πολύ μεγάλη, διαρκή αντίδραση μετά τη ντροπή με το 5-0 από τη Σίτι στα τέλη του Αυγούστου.

Από τα μέσα του Σεπτέμβρη είχε να ηττηθεί η Λέστερ που μετρούσε δυο ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες στα τέσσερα παιχνίδια πριν από το σημερινό με τους «κανονιέρηδες».

  • Πρώτα σκόραρε...

Το πιο ιδανικό σενάριο ξετυλίχθηκε για την Άρσεναλ στο King Power Stadium, με αλεπάλληλα λάθη στα μετόπισθεν των «αλεπούδων» να επιτρέπουν στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να προηγηθεί από νωρίς και ν' αποκτήσει ασφάλεια στην επιχείρηση κατάκτησης της νίκης.

Η κεφαλιά του Γκάμπριελ στο 5ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ, αλλά και το γκολ του Σμιθ – Ρόου στο 18' για το 2-0 των «κανονιέρηδων», πρόσφεραν ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην Άρσεναλ, που διαχειρίστηκε άψογα το ματς.

Η φάση στο δεύτερο τέρμα των «κανονιέρηδων» αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την κάκιστη λειτουργία της Λέστερ, που άφησε τον Σάκα από δεξιά να διανύσει πολλά μέτρα και να πατήσει περιοχή και παρά το γεγονός πως ο Λακαζέτ δεν κατάφερε αυτό που ήθελε, ο Σμιθ – Ρόου από τη δεύτερη γραμμή έφτασε στη μπάλα και σούταρε κατευθείαν στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι όσο κι αν κράτησαν τη μπάλα ήταν ανήμποροι να διασπάσουν την οργάνωση της Άρσεναλ που έμενε πίσω κλείνοντας τα πάντα, ενώ, στο 43' ο Ράμσντεϊλ έκανε μαγική επέμβαση. Από εκτέλεση φάουλ του Μάντισον, με τον Βάρντι να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει, ο πορτιέρε των Λονδρέζων «πέταξε» και έδιωξε τη μπάλα, με τον Έβανς στην επαναφορά να μην καταφέρνει να σκοράρει.

  • ... μετά είχε Ράμσντεϊλ

Ο Μπρένταν Ρότζερς με την έναρξη του δευτέρου μέρος πέρασε στο ματς τους Μπαρνς και Λούκμαν για να βοηθήσουν επιθετικά κι εκείνοι το έκαναν. Όμως, ο Ράμσντεϊλ είχε αποφασίσει να κρατήσει το «μηδέν» και να μην επιτρέψει να παραβιαστεί η εστία του. Ο πορτιέρε της Άρσεναλ έκανε μαγικό παιχνίδι και απομάκρυνε κάθε απειλή που είχε στόχο τα γκολπόστ της ομάδας του.

Τόσο στο 58' σε σουτ του Λούκμαν από πλάγια θέση όσο και λίγο αργότερα σε προσπάθεια του Μπαρνς, ο γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» κατέστησε σαφές πως δεν θα τον νικούσε κανείς σε αυτό το ματς.

Όταν η άμυνα της Άρσεναλ πελαγοδρομούσε ή έχανε τα μαρκαρίσματα, τότε ο τερματοφύλακας της ομάδας ήταν εκεί και για να διώξει τους κινδύνους, αλλά και για να τα βάλει με τους αντιπάλους του, καυγαδίζοντας και φροντίζοντας ώστε να τους επιβληθεί και νοητικά.

Οι «κανονιέρηδες» πλέον δεν έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και ήθελαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα με τον χρόνο να κυλάει μέχρι το τέλος. Άλλωστε, στα δοκάρια υπήρχε ένας άνθρωπος που ενέπνεε σιγουριά κι έτσι το 2-0 επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σάκα (84' Πεπέ), Πάρτεϊ, Λοκονγκά, Σμιθ – Ρόου (90' Κολάσινατς), Λακαζέτ (58' Έντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ

Άρσεναλ: Σμάιχελ, Αμάρτεϊ (46' Μπαρνς), Έβανς, Σογιούντσου, Καστάν, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Τόμας, Μάντισον (71' Ντάκα), Ιεανάτσο (46' Λούκμαν), Βάρντι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα