Τσέλσι: Τι μαγικό συμβαίνει με αυτή την άμυνα; (vids)

Τσέλσι: Τι μαγικό συμβαίνει με αυτή την άμυνα; (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι: Τι μαγικό συμβαίνει με αυτή την άμυνα; (vids)

bet365

Ο Τόμας Τούχελ έχει δει τους αμυντικούς του να έχουν συμμετοχή σε 20 γκολ τη φετινή σεζόν! Η άμυνα. Και την ίδια στιγμή το παθητικό σε όλες τις διοργανώσεις είναι μόλις στα 6 τέρματα. Τελικά τι συμβαίνει φέτος με τα μετόπισθεν των «μπλε»;

Να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου οι δύο άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του σκοραρίσματος ν' απουσιάζουν και ... να μην προβληματίζεσαι και τόσο πολύ!

Σε μια τέτοια συνθήκη βρίσκεται ο Τόμας Τούχελ αυτή την περίοδο στην Τσέλσι με όσα εκπληκτικά κάνει η αμυντική γραμμή της ομάδας του και τη συμμετοχή που έχουν οι ποδοσφαιριστές του αμυντικού τρίτου του γηπέδου... όταν βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή.

Μετά και το ματς με τη Νόριτς που ολοκληρώθηκε με το εμφατικό 7-0 χάρη και στο πρώτο χατ-τρικ του Μέισον Μάουντ με το ανδρικό τμήμα των «μπλε», οι πρωταγωνιστές της Τσέλσι τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται ως ασπίδα μπροστά από τα γκολπόστ του Μεντί κι όμως... έχουν έφεση στο σκοράρισμα.

  • Εν αρχή ην ο Μεντί

Ποιος είδε πως πανηγύρισε ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας την καίρια επέμβαση που έκανε με τάκλιν αρκετά μέτρα έξω από την εστία του στο ματς με τη Νόριτς για να κρατήσει το «μηδέν»; Ο Εντουάρντ Μεντί έχει αποδειχθεί... χρυσάφι για την Τσέλσι από την ημέρα που πήρε τη μεταγραφή με τις ευλογίες του Πετρ Τσεχ, ο οποίος και τον εντόπισε.

Κορυφαίος σε clean sheets μέσα στο 2021 με 19 ματς δίχως να παραβιαστεί η εστία του, από τις 32 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί μέσα στο τρέχον έτος. Μαζί του και ο Έντερσον της Σίτι, μόνο που εκείνος έχει παίξει τρία ματς περισσότερα, οπότε ξανά ο Μεντί είναι ο μεγάλος νικητής στην προσωπική τους κόντρα.

Μάλιστα, απομονώνοντας μονάχα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει 20 ματς δίχως να δεχθεί τέρμα σε 38 αναμετρήσεις, (53%), με το ποσοστό να είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλους τους τερματοφύλακες με τουλάχιστον 10 παρουσίες στις ομάδες τους στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο πορτιέρε των «μπλε» έχει και 11 clean sheets σε 15 ματς στο Champions League συνεχίζοντας απτόητος τη δουλειά του, που τον έχει καταστήσει έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στις μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης.

  • Μια άμυνα που έχει και το γκολ

Ο Κρίστενσεν προστέθηκε στους σκόρερ από την άμυνα της Τσέλσι στα μισά της περασμένης εβδομάδας στο παιχνίδι του Champions League με την Μάλμε, οι Τσίλγουελ και Ρις Τζέιμς συνέχισαν τις τρομερές επιδόσεις των παικτών του Τούχελ από τα μετόπισθεν και... το φετινό στόρι συνεχίζεται για την Τσέλσι.

Δέκα από τα 23 γκολ των Πρωταθλητών Ευρώπης στο πρωτάθλημα έχουν προέλθει από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην γραμμή της άμυνας. Και ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει δίχτυα, είναι ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα!

Ακόμα και ο Τρέβο Τσάλομπα που επίσης αγωνίζεται στο δεξί άκρο και φέτος παίρνει τις ευκαιρίες του, έχει σκοράρει δις, με μακρινό σουτ κόντρα στην Πάλας και με κεφαλιά – ψαράκι απέναντι στην Σαουθάμπτον. Και ο Ρούντιγκερ – που είναι εξαιρετικός φέτος – έχει σκοράρει κόντρα στην Τότεναμ, ο Μάρκος Αλόνσο έχει βρει δίχτυα, ο Τιάγκο Σίλβα επίσης.

O Ρις Τζέιμς έχει σκοράρει κόντρα στην Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και απέναντι στη Νόριτς, ενώ, ο Μπεν Τσίλγουελ, έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να κάνει τα δικά του τρελά.

  • Ο ξεχωριστός, Μπεν Τσίλγουελ

Είναι αριστερό μπακ. Και αυτή τη στιγμή έχει να παρουσιάσει γκολ σε καθεμιά από τις τέσσερις τελευταίες του συμμετοχές στην Premier League! Ξεκινώντας από το φινάλε της περασμένης σεζόν και μια ήττα (2-1) από την Άστον Βίλα, έφτασε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Νόριτς έχοντας καταφέρει να χριστεί σκόρερ σε τρία διαδοχικά φετινά ματς πρωταθλήματος!

Με υπέροχο σουτ είχε στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας απέναντι στη Σαουθάμπτον στην πολύ δύσκολη νίκη (3-1) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έπειτα ήρθε το μοναδικό τέρμα των «μπλε» στην επικράτηση (1-0) επί της Μπρέντφορντ, για να γίνει το τριπλό το «χτύπημα» στο ματς με τα «καναρίνια».

Και στο ενδιάμεσο είχε πετύχει γκολ και με την εθνική Αγγλίας απέναντι στην Ανδόρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Και φυσικά με τα τρία φετινά γκολ του στην Premier League είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου που βρίσκονται στα ίδια.

Μόνο που ο ένας είναι το «τανκ» που η ομάδα θέλει στην επίθεση για να σκοράρει και ο άλλος είναι αριστερός μπακ. Η απόσταση που τους χωρίζει γίνεται εύκολα κατανοητή...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα