Τσέλσι – Νόριτς 7-0: Όταν δεν έχει Λουκάκου, θα έχει Τσίλγουελ και Μάουντ (vids)

Τσέλσι – Νόριτς 7-0: Όταν δεν έχει Λουκάκου, θα έχει Τσίλγουελ και Μάουντ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι – Νόριτς 7-0: Όταν δεν έχει Λουκάκου, θα έχει Τσίλγουελ και Μάουντ (vids)

bet365

Ο Μπεν Τσίλγουελ σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική στη φετινή Premier League, ο Μάουντ στο φινάλε έφτασε στο χατ-τρικ και η Τσέλσι δεν είχε ανάγκη τους Λουκάκου και Βέρνερ για να φτάσει στο ευρύ 7-0 επί της Νόριτς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Παρά τις πέντε αλλαγές στην 11άδα λόγω της ανάγκης να μην υπάρξει έντονη κόπωση στα συνεχόμενα ματς, αλλά και με τους τραυματισμούς των Λουκάκου και Βέρνερ, η Τσέλσι έκανε απόλυτα ευχάριστο για τον κόσμο της το μεσημέρι του Σαββάτου. Και ταυτόχρονα πολύ δυσάρεστο για τον Φάρκε, τον Γιαννούλη και τον Τζόλη.

Οι «μπλε» με μεγάλη άνεση και με τον Μέισον Μάουντ να ξεσπά φωνάζοντας «ήταν η γαμ@#$^% ώρα να σκοράρω», είχαν φτάσει στην ανάπαυλα στο υπέρ τους 3-0. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός στο 8ο λεπτό με σουτ από το ύψος της περιοχής με την τύχη να επιτρέπει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του αμυνόμενου, άνοιξε το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα σαν σε προπόνηση ο Κόβασιτς έβγαλε τον ΧάντσονΟντόι από αριστερά στο χώρο, με τον εξτρέμ των «μπλε» να διπλασιάζει με άνεση τα τέρματα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Η Νόριτς με πολλά κενά στο παιχνίδι της, με γραμμές που δεν συγχρονίζονταν για ν' ακολουθούν η μία την άλλη, δεν μπορούσε ν' αποτελέσει απειλή για τον ιδιαίτερα χαλαρό Μεντί στα γκολπόστ των γηπεδούχων.

Και κάπως έτσι στο 42' ήρθε και το 3-0 για την Τσέλσι. Αυτή τη φορά δημιουργός ο Μάουντ, κάθετη από δεξιά, ο Τζέιμς πέρασε τον Γιαννούλη στο σπριντ, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Κρουλ και αυτή αναπαύτηκε στα δίχτυα.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Γουίλιαμς και η πρώτη φορά που ανησύχησε ο Μεντί στην εστία της Τσέλσι ήρθε στο 53'. Ο Ρασίτσα έγινε αποδέκτης της μπάλας από κακό γύρισμα του Τσίλγουελ και κόντρα, με τον Σενεγαλέζο πορτιέρε να πέφτει με τάκλιν τη σωστή στιγμή και να διώχνει με το πόδι.

Το πάρτι συνεχίστηκε για τους «μπλε», με τον Μπεν Τσίλγουελ στο 57' με όμορφο διαγώνιο σουτ από αριστερά έπειτα από πανεύκολο build-up της ομάδας του στα τεράστια κενά των «καναρινιών» έκανε το 4-0. Για τρίτη σερί αγωνιστική χρίστηκε σκόρερ ο Άγγλος μπακ, που πετυχαίνει γκολ σε καθεμιά από τις τέσσερις πιο πρόσφατες συμμετοχές του στην Premier League (μαζί με την ήττα 2-1 από την Άστον Βίλα την περασμένη σεζόν).

Είναι ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που το κάνει μετά τον Αζάρ από το διάστημα Οκτώβρη – Νοέμβρη του 2016 και ο πρώτος Άγγλος της ομάδας μετά τον Λάμπαρντ από το 2013!

Στο 62' σε προσπάθεια για γύρισμα του ΧάντσονΟντόι από αριστερά, παρενέβη ο Άαρονς για το αυτογκόλ και το 5-0. Η Νόριτς έμεινε με παίκτη λιγότερο για αχρείαστο και απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Γκίμπσον στο 64'. Φυσικά το ματς είχε ακόμα πολύ δρόμο για να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ, οι «μπλε» ταλαιπώρησαν πολύ τον Κρουλ.

Εκείνος έκανε καταπληκτική επέμβαση στο 79' σε πλασέ του Μπάρκλεϊ και στο 83' αν και αρχικά έπιασε το πέναλτι του Μάουντ (για χέρι του Νόρμαν), δεν είχε κάποιο από τα δυο πόδια πάνω στη γραμμή, δόθηκε επανάληψη και τότε ο 22χρονος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα για το 6-0. Και επειδή οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήθελαν να σταματήσουν και να δείξουν λύπηση, έτρεξαν ξανά, με τον Μάουντ πανεύκολα να διαμορφώνει το τελικό 7-0 με το προσωπικό του χατ-τρικ στις καθυστερήσεις από ασίστ του Λόφτους - Τσικ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα