Λεφτά με το τσουβάλι με μαυρόασπρη φανέλα

Λεφτά με το τσουβάλι με μαυρόασπρη φανέλα

Λεφτά με το τσουβάλι με μαυρόασπρη φανέλα

bet365

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για την αλλαγή ιδιοκτησίας στη Νιούκαστλ και τα λεφτά με την... σέσουλα που θα μπουν.

Είναι χωρίς αμφιβολία η είδηση της σεζόν. Μέχρι στιγμής. Δεν λέμε, καλή και η μεταγραφή Λιονέλ στην Παρί, καλή και η μεταγραφή Κριστιάνο στην Γιουνάη, αλλά το ότι η πινακίδα «πωλείται» βγήκε από την βιτρίνα την Νιουκάσλ και έχει πλέον αντικατασταθεί με μια που λέει «ιδιοχτησία του PIF», είναι μια εξέλιξη που νιώθει κανείς ότι αλλάζει τον χάρτη της Πρέμιερ Λιγκ, άρα και αυτόν του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Άλλωστε, μιλάμε για το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό brand του κόσμου έτσι, όχι τον Α.Ο. Κουτσούφλιανης, με κάθε σεβασμό στον ιστορικό αυτόν σύλλογο.

Το οικονομικό μέγεθος του fund πίσω από το οποίο αράζει τα ποδάρια του ο πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν όχι απλώς τρομάζει εχθρούς και φίλους, αλλά μαζεύει όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ομάδων της Πρέμιερ απέναντί του και τους λέει με στόμφο «σας έχω για στραγάλια».

Τι σημαίνει όλο αυτό; Χαίρομαι που ρωτήσατε. Απάντηση αρθιμός ΕΝΑ:

Σημαίνει ακραίο μεθύσι χαράς, πανηγύρι και πυρηνικό χανγκόβερ σήμερα το πρωί για τους φίλους του Ενωμένου Νεοκάστρου, ή αλλιώς Νιούκασλα Γιουνάη για τους φίλοι. Τι και αν φωνάζουν διάφοροι και διάφορες δια ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για χαλασμένη ηθική πυξίδα και άλλα τέτοια που συνδέονται με τα μεγάλα κεφάλια της Σαουδικής Αραβίας; Αυτά ποσώς απασχολούν τους φίλους και τις φίλες του Νεοκάστρου που βλέπουν στο πρόσωπο του Μπιν Σαλμάν, αυτό που ΔΕΝ είδαν οι φίλοι του ΠΑΟ στο πρόσωπο του Βλάσση Τσάκα. Έναν σωτήρα δηλαδή, έναν οικονομικό μεσσία που τους βγάζει από τον βούρκο του Μάικ Άσλεη, που δικαιωματικά και με το σπαθί του μπαίνει στο πάνθεον των πιο μισητών παραγόντων στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ένα τύπος που λογικά, ΛΟΓΙΚΑ λέγω δεν θα ξαναπατήσει πόδι στο Νιουκάσλ πολύ σύντομα. Αλλά ας μιλήσει πάλι η εικόνα:

Το να βλέπεις νεαρό Αγγλούρα με ροδοκόκκινα μαγουλάκια ντυμένο Σαουδάραβα, κρατώντας περήφανα την σημαία της Σαουδικής Αραβίας, σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα μπορούσες να μαντέψεις με ευκολία ως εικόνα για το κέντρο της πόλης του Νεόκαστρου, αλλά στο 1.26 του παραπάνω βίδεου παίρνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ, ένα μικρό, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ σημάδι του τι έρχεται, καθώς πίσω από την λαοθάλασσα των φίλων των Μάγκπαηζ, έρχεται ένα REPORTED οικονομικό ποδοσφαιροτσουνάμι 600 μυρίων λιρών που βαράει καμπανάκια στα πορτοφόλια της αφρόκρεμας του σύγχρονου φούτμπολ. Και ναι, ίσως το δίδυμο Εμπαπέ – Χόλαντ να μην είναι τόσο εύκολο να στηθεί μπροστά από τις κάμερες με μαυρόασπρες φανέλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φίλοι της ομάδας δεν φαντάζονται ήδη ενδεκάδα που θα ζήλευαν και οι πιο σπουδαίο μάνατζερ στο ΦΙΦΑ ας πούμε. Εμπαπέδες, Πογκμπάδες, Φαν Ντάηκ-δες, Ομπλακαιραίοι, Μέσσι-δες και από τα παλιά παλουκάρια, άντε το πολύ ένας Σεντ Μαξιμέν, μην τυχόν και μας πούνε αχάριστους τώρα που πιάσαμε τα φράγκα.

Είναι τέτοιο το μούδιασμα και τέτοιους ο πανζουρλισμός που επικρατεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ που ακόμα και οι συνήθως μαζεμένοι άγγλοι αθλητικοί ρεπόρτερ των μεγάλων δικτύων, τρέχουν να βρουν τους χολυγουντιανούς υπέρτιτλους που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό το πραγματικά εξωπραγματικό takeover.

To άμεσο μέλλον θα δείξει ασφαλώς το πόσο γρήγορα θα αλλάξει το τοπίο στο Νεόκαστρο (Στηβ Μπρους, ετοίμαζε βαλίτσες λεβέντη μου) και ΜΠΑΗ ΚΟΝΕΞΙΟ σε ολάκερη την Πρέμιερ Λινκ, αλλά για την ώρα ο λόγος για μια ακόμη φορά στους οπαδούς της Νιουκάσλ, που ΔΙΚΑΙΩΣ έχουν βρέξει τα βρακιά τους από την χαρά τους:

Λεφτά με την σέσουλα είναι αυτά, λογικό το αλκοολικό εγκεφαλικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος