Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 0-1: «Μοιραίος» Φερνάντες στο 90+1΄ και πρώτη ήττα μετά από 12 χρόνια (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 0-1: «Μοιραίος» Φερνάντες στο 90+1΄ και πρώτη ήττα μετά από 12 χρόνια (vid)

bet365

Ο Μπρούνο Φερνάντες είχε 3/3 πέναλτι σε ισάριθμα ματς κόντρα στην Άστον Βίλα, αλλά αυτή τη φορά εκτέλεσε απελπιστικά άουτ στο 90+1' και κόστισε την πρώτη ήττα για τη Γιουνάιτεντ φέτος και πρώτη μετά από 12 χρόνια από τους Villans (0-1). Σκόρερ ο Χάουζ στο 88'.

Κόντρα στη Γουέστ Χαμ βγήκε κερδισμένη και θριαμβεύτρια από το ροντέο των καθυστερήσεων, με τον Ντε Χέα να γίνεται ήρωας. Δεν θα παίρνει, όμως, κάθε φορά στο «crunch time» το μάξιμουμ, ή έστω το μίνιμουμ της ισοπαλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ξανά με τη φωτιά, αλλά βρήκε μια τεράστια ευκαιρία να παραμείνει αήττητη στη φετινή Premier League, με τον Μπρούνο Φερνάντες να αναλαμβάνει το πέναλτι αντί του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετρώντας τρεις εύστοχες εκτελέσεις στα τρία προηγούμενα ματς κόντρα στην Άστον Βίλα. Ωστόσο, το χτύπημα του Πορτογάλου ήταν απελπιστικό, άστοχο, πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια και η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είχε πάλι άσο κρυμμένο στο μανίκι της, υπέστη την πρώτη της ήττα κι έχασε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια από την Άστον Βίλα και μόλις 2η σε σύνολο 46 αναμετρήσεων!

Απέναντι σε πεντάδα άμυνας από τον Ντιν Σμιθ και ένα πολύ σφιχτό σύνολο, η Γιουνάιτεντ είχε εξαρχής απαιτητικό βαθμό δυσκολίας στο να δημιουργήσει και να φτιάξει φάσεις για να πάρει προβάδισμα. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Μαγκουάιρ στο 44' που εξουδετέρωσε ο Μαρτίνες, η Γιουνάιτεντ δεν μετουσίωσε την υπεροχή και τις 15 συνολικά τελικές (28 στο τέλος του ματς, οι περισσότερες εντός έδρας χωρίς να σκοράρει από το 2016!) σε κάτι αξιόλογο που θα της έδινε κεφάλι στο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή στο 16', με τον Τάργκετ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Η Άστον Βίλα μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε όλη την πίεση ενός ματς που δεν «έβγαινε» στους γηπεδούχους, ο Σόλσκιερ είχε και έχει να διαχειριστεί στη συνέχεια τους τραυματισμούς των Σο και Μαγκουάιρ που αποχώρησαν με ενοχλήσεις. Ο Λίντελοφ πήρε τη θέση του τελευταίου και είχε ευθύνη σε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στο υπόλοιπο του ματς. Στο 69' ο Ντε Χέα είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Γουότκινς, οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς, αλλά από μία άνευ αιτίας απομάκρυνση του Σουηδού στόπερ, η Βίλα κέρδισε το κόρνερ που είχε ως αποτέλεσμα ο Κόρτνι Χάουζ να πάρει τη no-look κεφαλιά και να «σοκάρει» το «Ολντ Τράφορντ» στο 88΄.

Ο νεαρός στόπερ πήρε πίσω το... καλό που έκανε, υποπίπτοντας σε πέναλτι δύο λεπτά αργότερα καθώς βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Η εκτέλεση του Φερνάντες, όμως, ήταν απογοητευτική, αψυχολόγητη και μόλις η 2η αποτυχημένη του σε 23 απόπειρες από την άσπρη βούλα στην PL και οι Villans πανηγύρισαν εν τέλει το σπουδαίο διπλό, το πρώτο μετά τον Δεκέμβριο του 2009 στην έδρα της Γιουνάιτεντ και δεύτερο συνολικά μετά το 1983!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαγκουάιρ (67' Λίντελοφ), Σο (34' Νταλότ), Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (82' Καβάνι), Γκρίνγουντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Κριστιάνο Ρονάλντο

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Χάουζ, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Λουίς, Ράμσεϊ (86' Άρτσερ), Ινγκς (78' Μπουεντία), Γουότκινς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα