Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0: Τριάρα και κορυφή οι Reds

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0: Τριάρα και κορυφή οι Reds

Newsroom
Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0: Τριάρα και κορυφή οι Reds

bet365

H Λίβερπουλ με εκρηκτικά διαστήματα και τον Τσιμίκα βασικό επικράτησε 3-0 της Κρίστας Πάλας και βρέθηκε μόνη στην κορυφή. Ο Μανέ έφτασε τα 100 γκολ με τους Reds.

Η Λίβερπουλ συνέχισε στο δρόμο των νικών, επικράτησε 3-0 της Κρίσταλ Πάλας και βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Πολύ καλός ο Τσιμίκας, 100αρης ο Μανέ.

Για πρώτη φορά μετά το 2017 στο Ανφιλντ για την Premier League η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε στα άκρα χωρίς Άρνολντ - Ρόμπερτσον, με τον Τσιμίκα να παίρνει θέση στην αριστερή πλευρά. Η Πάλας μπήκε δυνατά, πίεσε στα άκρα και δημιούργησε προβλήματα. Μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, όταν από αδράνεια της άμυνας, ο Ζαχά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Αλισον με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσε.

Με 100αρη Μανέ!

Η Λίβερπουλ ισορρόπησε, πήρε τον έλεγχο μετά το 10΄και προσπάθησε να πιέσει τους αντιπάλους. Μάλιστα, στο 16' απάντησε, αλλά το σουτ του Χέντερσον έβγαλε εξαιρετικά ο Γκουαϊτά! Οι Reds είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο για να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, στο 27' χρειάστηκε το εξαιρετικό κόψιμο του Κονατέ στην προσπάθεια του Μπεντέκε. Από το 30ο λεπτό κι έπειτα, οι «Κόκκινοι» πίεσαν ασφυκτικά, η κατοχή έφτασε στο... 92% και στο 37 ήρθε η ευκαιρία της χρονιάς. Ο Γκουαΐτά έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τιάγκο και ο Ζότα από κοντά... κατάφερε να χάσει αυτά που δε χάνονται. Ωστόσο, στο 43' ήρθε το γκολ! Από κόρνερ του Τσιμίκα και αδράνεια της άμυνας, ο Μανέ πέτυχε το 1-0. Ο Σενεγαλέζος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου, καθώς πλέον απαριθμεί 100 γκολ με την κόκκινη φανέλα.

Σφράγισε τη νίκη ο Σαλάχ, γκολάρα ο Κεϊτά!

Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν ίδιος, η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσει. Ο Κεϊτά πήρε τη θέση του τραυματία Τιάγκο και οι Reds στο 78’ σφράγισαν τη νίκη. Κόρνερ του Τσιμίκα, κεφαλιά του Φαν Ντάικ και ο Σαλάχ έφτασε τα 101 γκολ στην Premier League. H Πάλας δεν άφησε το ματς, μιας και στο 81’πλησίασε στο γκολ, όταν ο Εντουάρ βρέθηκε σε θέση βολή, αλλά νικήθηκε από τον Άλισον. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Κεϊτά με απίθανο βολέ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα