Άρσεναλ - Νόριτς 1-0: Σκόραρε, νίκησε και πήρε ανάσα (vid)

Newsroom
Άρσεναλ - Νόριτς 1-0: Σκόραρε, νίκησε και πήρε ανάσα (vid)

bet365

Έστω και με ακραία δόση περιπέτειας, η Άρσεναλ βρήκε το πρώτο της γκολ στη σεζόν και τους πρώτους της βαθμούς, επικρατώντας (1-0) της Νόριτς στο ντεμπούτο του Χρήστου Τζόλη στην Premier League.

Είχε φτάσει στον πυθμένα. Το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στην ιστορία της Premier League είχε πια ερυθρόλευκη απόχρωση και το σήμα των Κανονιέρηδων για σφραγίδα. Η Άρσεναλ τα έκανε όλα λάθος για τρεις σερί αγωνιστικές, δεν βρήκε ούτε μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και για να πάρει επιτέλους την ανιούσα, αυτό έπρεπε να αλλάξει. Με τύχη, αλλά και τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να είναι στη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έσπασε το ρόδι απέναντι στη Νόριτς του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος έλαβε το δικό του βάπτισμα του πυρός στην Premier League και μάλιστα ως βασικός, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω για να ξεκολλήσει τη Νόριτς από τον πάτο της βαθμολογίας (0 βαθμοί).

Οι Λονδρέζοι σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς παρουσιάστηκαν παραγωγικοί στο επιθετικό τρίτο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και μια πιο «ρευστή» αμυντική ζώνη όπως των Καναρινιών. Για να νικήσουν τον εξαιρετικό Κρουλ, όμως, έπρεπε να φτάσουμε στο 66' και μια περιπετειώδη φάση. Από το πλασέ του Πεπέ και την επέμβαση του Ολλανδού κίπερ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, χτύπησε και στο αριστερό μετά την προβολή του Χάνλεϊ, αλλά στην τρίτη επαναφορά είχε στρωθεί στον Γκαμπονέζο στράικερ, ο οποίος με κενή εστία έγραψε το 1-0. Το κοντέρ έγραψε συνολικά 30 τελικές για τους Κανονιέρηδες, αλλά μόνοι οι έξι στον στόχο και πέρα από την τεράστια σημασία της νίκης, το οριακό 1-0 κόντρα στη Νόριτς δεν σημαίνει και λήξη συναγερμού για την ομάδα του Αρτέτα.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (62' Σμιθ-Ρόου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Μέιτλαντ-Νάιλς (82' Σοάρες), Όντεγκααρντ, Λοκόνγκα (62΄ Τόμας), Τίρνεϊ, Πεπέ, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Ομομπαμιντέλε, Γουίλιαμς, Λέε-Μελού, Ραπ (80' Άιντα), ΜακΛιν, Ντάουελ, Τζόλης (69' Ράσιτσα), Πούκι

Photo Credits: Getty Images

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα