Premier League - Μεταγραφές: Η... πρωταθλήτρια Άρσεναλ, η ισορροπημένη Τσέλσι και τα «ψώνια» ρεκόρ

Newsroom
Premier League - Μεταγραφές: Η... πρωταθλήτρια Άρσεναλ, η ισορροπημένη Τσέλσι και τα «ψώνια» ρεκόρ

bet365

Εισαγωγές - εξαγωγές, αγορές - πωλήσεις και ένα καλοκαίρι που βρήκε ξανά την Premier League στην κορυφή του παζαριού. Το Gazzetta παρουσιάζει αναλυτικά τη μεταγραφική δραστηριότητα στην Αγγλία, με τα ποσά για ακόμη μια σεζόν να... ζαλίζουν.

«Moneyball» για ιδιοφυίες, μπάτζετ στα όρια του παραλόγου και μεταγραφές επιχρυσωμένες με εκατομμύρια λίρες.

Οι ομάδες της Premier league διατήρησαν την παράδοση τους το φετινό καλοκαίρι, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα πάρε - δώσε του μεταγραφικού παζαριού.

Από την Άρσεναλ και τη Γιουνάιτεντ που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη μέχρι την Έβερτον και τη Σαουθάμπτον που απλώς περίμεναν καρτερικά το τηλεφώνημα και το πράσινο φως για... πωλήσεις, ο δείκτης μεταγραφικής δραστηριότητας στην Γηραιά Αλβιώνα παρέμεινε υψηλός, όπως και τα ποσά που διανέμονταν για την ολοκλήρωση των βαρύγδουπων deals.

Ως λαός που λατρεύει τα έθιμα και τις παραδόσεις, οι Άγγλοι κατάφεραν για ακόμη μια σεζόν να σπάσουν το φράγμα του 1 δις - 1,084 δις λίρες για 103 μεταγραφές στο σύνολο - ποσό όμως που παραμένει μικρότερο κατά 266 εκατομμύρια λίρες σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, οι ομάδες της Premier League δεν είχαν στρέψει το βλέμμα τους αποκλειστικά στις προσθήκες, αφού έκαναν... τρελά deals και στις εξαγωγές τους, με το καθαρό κέρδος από πωλήσεις ποδοσφαιριστών να ανέρχεται στις 446 εκατομμύρια λίρες.

Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και οι υπόλοιποι... πρωτοστάτες

Οι Λονδρέζοι έμειναν φέτος εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια, γεγονός που σηματοδότησε την ανάγκη για αλλαγές και προσθήκες. Οι ιθύνοντες του συλλόγου φαίνεται πως άκουσαν για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου και αποφάσισαν να επενδύσουν αδρά στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Συγκεκριμένα, οι Κανονιέρηδες δαπάνησαν συνολικά το ποσό των 156,8 εκατομμυρίων λιρών, ολοκληρώνοντας συνολικά επτά μεταγραφές. Ακριβότερη προσθήκη αποδείχθηκε αυτή του Μπεν Γουάιτ από τη Μπράιτον για 50 εκατομμύρια λίρες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το πρώην wonderkid της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάρτιν Όντεγκαρντ, ο οποίος στοίχισε 41 εκατομμύρια λίρες.

Ράμσντειλ, Τομιγιάσου, Λοκόνγκα και Ταβάρες συμπληρώνουν τη λίστα, με τους οπαδούς της ομάδας πάντως να εξακολουθούν να έχουν παράπονα από τη διοίκηση εξαιτίας της... ποιότητας των ονομάτων που αποκτήθηκαν.

Μπεν Γουάιτ

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία για τις μεταγραφές των Σάντσο, Βαράν και Ρονάλντο ξόδεψε συνολικά το ποσό των 133 εκατομμυρίων λιρών. Από κοντά ακολουθούν Σίτι και Τσέλσι, οι οποίες για μια και μόνο μεταγραφή ξόδεψαν 120 και 110 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Οι Πολίτες έκαναν το κόλπο γκρόσο με τον Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, ενώ οι μπλε άναψαν το πράσινο φως για την επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου από την Ιταλία. Αντίθετα η Λίβερπουλ για ακόμη μια σεζόν παρέμεινε πιστή στην σφικτή μεταγραφική της πολιτική, αφού προχώρησε μόλις στην αγορά του Ιμπραχίμα Κονατέ από την Λειψία για το ποσό των 36 εκατομμυρίων λιρών.

Alernative title

Τα 5 πιο... ακριβά ονόματα

Top 5 μεταγραφές, με το Μάντσεστερ να κυριαρχεί. Πιο ακριβό deal για το φετινό καλοκαίρι αναδείχθηκε εκείνο του Τζακ Γκρίλις, με τη Σίτι να σπαταλά το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας δεσπόζει το όνομα του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πλέον αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι με 115 εκατομμύρια ευρώ . Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Σάντσο (73 εκατ. λίρες), Μπεν Γουάιτ (50 εκατ. λίρες) και Ράφαελ Βαράν (41 εκατ. λίρες).

alternate

Εκείνες που ήξεραν να πουλήσουν

Προφανώς η Άστον Βίλα δεν δυσκολεύτηκε και πολύ για να καταλάβει την κορυφή της σχετικής λίστας. Οι Χωριάτες αποκόμισαν τριψήφιο χρηματικό ποσό αποκλειστικά και μόνο από την πώληση του Γκρίλις, γεγονός που τους κατατάσσει στην κορυφή των πωλήσεων στην Premier League. Από κοντά και η... Τσέλσι η οποία προκειμένου να μην ξεφύγει στους ισολογισμούς της αποφάσισε να βάλει ένα... κάρο παίκτες σε πλειστηριασμό.

Με κορυφαία εξαγωγή εκείνη του Έιμπραχαμς στη Ρόμα, η Τσέλσι συγκέντρωσε συνολικά 94,4 εκατομμύρια λίρες, ποσό που ήταν ικανό να επιτρέψει την μεγάλη πρόταση στην Ίντερ για τον Λουκάκου. Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Μπράιτον έπειτα από τη συμφωνία με την Άρσεναλ για τον Μπεν Γουάιτ (50 εκατ. λίρες), στην τέταρτη δεσπόζει το όνομα της Σαουθάμπτον με τα έσοδα από πωλήσεις να φτάνουν τα 40 εκατομμύρια, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Νόριτς (Μπουέντια στην Άστον Βίλα για 38 εκατ. λίρες).

alternate universe

Οι πρωταθλητές του net spend

Αγορές, πωλήσεις, πηλίκο και στο τέλος... ισολογισμός. Όπως είναι φυσιολογικό, από το μεταγραφικό παζάρι προέκυψαν κυρίως πρωταθλητές στο... αρνητικό ισοζύγιο με την Άρσεναλ να κάνει τη διαφορά και να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Με καθαρό net spend στα 131,1 εκατ. λίρες οι Λονδρέζοι άφησαν πίσω τους τις δυο του Μάντσεστερ, οι οποίες με τη σειρά τους είδαν Γούεστ Χαμ και Λέστερ να ακολουθούν για να ολοκληρώσουν την «πρωταθληματική» πεντάδα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως μόλις πέντε από τις συνολικά 20 ομάδες είχαν θετικό ισολογισμό, με την Σαουθάμπτον να κάνει κορυφαία deals και να βλέπει φέτος τα ταμεία της κατά 25 εκατομμύρια λίρες πλουσιότερα.

Καταγραφή

Πηγή: Sky Sports

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα