Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 5-0: Πολίτικος... σαρκασμός (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 5-0: Πολίτικος... σαρκασμός (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε στον... αυτόματο (5-0) την απελπιστικά κακή κι ανήμπορη να αντιδράσει Άρσεναλ, προκαλώντας ειρωνικά γέλια και πανηγυρισμούς μέχρι και στους οπαδούς της. Αποβλήθηκε (ξανά) ο Τσάκα, στον «αέρα» ο Αρτέτα.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, η εκκίνηση δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα «νοσεί» και προκαλεί γέλια αυτοσαρκασμού στους ίδιους τους φιλάθλους της, μετά από ακόμη ένα μεγάλο ματς που ήταν «μεγάλο» μόνο στα χαρτιά. Η Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να ανεβάσει ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς, επανέλαβε το 5-0 επί της Νόριτς πάνω στο «ερείπιο» των Κανονιέρηδων, τους υπέβαλε στο χειρότερο ξεκίνημά τους με τρεις ήττες και κανένα γκολ από τη διετία 1954-55 και την ευρύτερη ήττα τους στην Premier League από το 0-6 κόντρα στην Τσέλσι το 2014, με τις ημέρες του Βάσκου να λιγοστεύουν στον πάγκο τους.

Άμυνα και Τσάκα το έληξαν πριν καν αρχίσει

Όπως και στο ντέρμπι με την Τσέλσι, οι παίκτες του Αρτέτα είχαν τη διάθεση μπαίνοντας στο ματς να παλέψουν και να δημιουργήσουν, κόντρα στο βαρύ κλίμα και τις λιγοστές πιθανότητες επιτυχίας στην έδρα της πρωταθλήτριας. Μοτίβο στο οποίο συνήθισε τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, αφού είχε ηττηθεί στα έξι τελευταία παιχνίδια κόντρα στον πρωταθλητή, με μ.ο. όρο τριών τερμάτων παθητικό ανά ματς. Το σερί, λοιπόν, επεκτάθηκε με μαθηματική πρόοδο και μέχρι το 45 είχε ισοφαριστεί ο «κανόνας» των τριών γκολ!

Μέσα σε 12', το ματς είχε εν πολλοίς τελειώσει. Στις δύο πρώτες επιθέσεις και τελικές της Σίτι, το κοντέρ έδειξε 2-0, αφού κανείς δεν ήταν ικανός να πάρει την κεφαλιά στην καρδιά της μικρής περιοχής από τον Γκουντογκάν στο 7' και πέντε λεπτά αργότερα οι Χόλντινγκ, Τσάκα, Σέντρικ αδράνησαν κι άφησαν τη μπάλα να φτάσει στον ανενόχλητο Φεράν Τόρες για το εύκολο τελείωμα. Ήταν το πιο γρήγορο 0-2 σε ματς Premier League για την Άρσεναλ από τον Δεκέμβριο του 2017 και το πράγμα έγινε ακόμη χειρότερο στο 35'.

Ο επιρρεπής στις αποβολές, Γκρανίτ Τσάκα, επιβεβαίωσε τη φήμη του με μία ακόμη κόκκινη κάρτα (5η στην PL, πρώτος μαζί με Νταβίντ Λουίς και Φερναντίνιο την τελευταία πενταετία), για το σκληρό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Κανσέλο. Αρκετοί φίλοι της Άρσεναλ δεν είχαν άλλο κουράγιο και άρχιζαν να φεύγουν από το 37' (!), με τους πιο πνευματικά δυνατούς να το... διασκεδάζουν στο δεύτερο μέρος.

Διασυρμός κι αυτοσαρκασμός των φίλων της Άρσεναλ

Αφού ο Ζέσους έκανε το 3-0 από ασίστ του Γκρίλις πριν τελειώσει το ημίχρονο, μια συνθήκη που τη μοναδική φορά που συνέβη για την Άρσεναλ στο παρελθόν (τρία γκολ πίσω και με 10 παίκτες) κατέληξε σε... εξάρα από την Τσέλσι, ο Ρόδρι έγραψε το 4-0 στο 53' με φανταστικό πλασέ έξω από την περιοχή και κάπου εκεί μέχρι και οι οπαδοί των Λονδρέζων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με την ειρωνεία και τον αυτοσαρκασμό τους να είναι η μεγαλύτερη «τιμωρία» για την ομάδα του Αρτέτα.


Χωρίς τελική της προκοπής, ο Λένο έσωσε τα (ακόμη) χειρότερα

Ο Τόρες στο 84' διαμόρφωσε το τελικό σκορ, το οποίο θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις χωρίς τη συμβολή του Μπερντ Λένο. 5-0, 25-1 τελικές με τη μοναδική για την Άρσεναλ να είναι μία κόντρα της μπάλας στον Σμιθ-Ρόου από παρακινδυνευμένη πάσα του Έντερσον, 81-19% κατοχή, αριθμοί χωρίς προηγούμενο για το μέγεθος της Άρσεναλ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (46' Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα (57' Στέρλινγκ), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ζέσους (63' Μαχρέζ), Τόρες, Γκρίλις

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Σέντρικ, Τσάκα, Σμιθ-Ρόου, Τίρνεϊ, Σάκα (46' Ελνένι), Όντεγκααρντ (71' Μέιτλαντ-Νάιλς), Ομπαμεγιάνγκ (58' Λακαζέτ)

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα