Με τον Κριστιάνο; Η Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια!

Με τον Κριστιάνο; Η Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια!

Με τον Κριστιάνο; Η Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια!

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο καταγράφει τους λόγους για τους οποίους (θεωρεί ότι) ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να οδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από εννέα χρόνια.

Αν το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το «ζην» για φιλάθλους και δημοσιογράφους, τα όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό μοιάζουν με το «ευ ζην» για όλους μας, ειδικά σε αυτό το τρελό, μεταγραφικό καλοκαίρι, όπου η (οικονομική) λαίλαπα του κορονοϊού μοιάζει σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ειλικρινά, απολαμβάνω σαν ένα μικρό παιδί σε ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια ή γλυκά, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο παζάρι με Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ, Ρομελού Λουκάκου, Τζακ Γκρίλις, Χάρι Κέιν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πολ Πογκμπά, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ και, βεβαίως, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επιστροφή του «CR7» στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από δώδεκα χρόνια, με εξιτάρει για το πώς έγινε (συμφωνία με την Σίτι, ανατροπή με το τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ) και, κυρίως, γι’ αυτό που μπορεί να δούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Η παρουσία του Πορτογάλου σούπερ σταρ δίνει πολλές εναλλακτικές στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (μεγάλη πρόκληση για τον Νορβηγό η φετινή σεζόν), ο οποίος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης (αν και ο Κριστιάνο προτιμάει να είναι πιο ελεύθερος και να κινείται στον χώρο), στα αριστερά σε τριάδα πίσω από τον φορ (η κλασική του θέση) ή ως δίδυμο στην περιοχή με Έντινσον Καβάνι ή Μάρκους Ράσφορντ.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς, η Premier League διαθέτει ομαδάρες και φανταστικά σύνολα όπως αυτά των Μάντσεστερ Σίτι (για να μην ξεχνιόμαστε), Λίβερπουλ ή Τσέλσι, αλλά θεωρώ ότι, με τον Κριστιάνο στις τάξεις της, η Γιουνάιτεντ μπορεί να διεκδικήσει με πάρα πολλές αξιώσεις το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2013, στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ.

Με τον Κριστιάνο, η Γιουνάιτεντ αποκτά μια εγγύηση στο σκοράρισμα, την οποία δεν είχε μέχρι τώρα, αφού ο Καβάνι είναι γκολτζής αλλά όχι «killer» όπως ο Κριστιάνο (πιστέψτε με, υπάρχει μεγάλη διαφορά), οι Ράσφορντ – Μαρσιάλ δεν έχουν το εύκολο γκολ και η βασική δουλειά του Μπρούνο Φερνάντες δεν (θα έπρεπε τουλάχιστον να) είναι το να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έστω και αν το κάνει με μεγάλη συνέπεια. Από εδώ και πέρα, βεβαίως, τα πέναλτι θα έχουν άλλο βασικό εκτελεστή, έτσι δεν είναι Μπρούνο;

Με τον Κριστιάνο, η Γιουνάιτεντ αποκτά μια τεράστια προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, ο εγωισμός και η εμμονή για νίκη της οποίας είναι δεδομένο ότι θα «κολλήσουν» τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ενδεχομένως να χρειάζονταν αυτό το «κλικ» για να ανέβουν στο επόμενο επίπεδο ως σύνολο.

Με τον Κριστιάνο, οι υπάρχοντες ηγέτες της ομάδας, όπως ο Μπρούνο Φερνάντες ή ο Πολ Πογκμπά, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να σταθεροποιήσουν σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή τους. Ακόμα και αν ο (χαρισματικός, πλην… ιδιαίτερος) Γάλλος σκέφτεται ακόμα να φύγει το επόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερος, για να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι τότε, δεδομένα, θα τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα και για να επιβεβαιώσει πόσο μεγάλος παίκτης είναι, όταν έχει το μυαλό του στη μπάλα.

Με τον Κριστιάνο, το χαμόγελο και τα (ρεαλιστικά) όνειρα τίτλου επιστρέφουν για τα καλά στο «Ολντ Τράφορντ». Σε λίγες ώρες από την μεταγραφή του, η μετοχή της Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε, οι followers των Κόκκινων Διαβόλων στα social media επίσης αλλά, κυρίως, η πίστη των φιλάθλων ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά για κάτι πραγματικά μεγάλο.

Με τον Κριστιάνο, υπέρ – ταλαντούχοι παίκτες όπως ο Τζέιντον Σάντσο, ο Μέισον Γκρίνγουντ ή ο Αμάντ Ντιαλό αποκτούν το απόλυτο σημείο αναφοράς στα αποδυτήρια και ένα παράδειγμα για να ακολουθήσουν, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και να κάνουν το οριστικό «μπαμ», για το καλό βεβαίως της ομάδας.

Με τον Κριστιάνο, οι αντίπαλοι θα υπολογίζουν περισσότερο τη Γιουνάιτεντ και, εφόσον επιτευχθεί η επιθυμητή (και απαραίτητη) χημεία, δεν θα ξέρουν σε πολλές περιπτώσεις από… που να φυλαχθούν! Ο Κριστιάνο δεν έχει τα τρεξίματα του παρελθόντος (αυτό δα θα έλειπε στα 36 του), αλλά και μόνο η παρουσία του μέσα στο γήπεδο προκαλεί αναστάτωση στην αντίπαλη ομάδα και εγρήγορση σε αυτή που τον έχει στις τάξεις της.

Με τον Κριστιάνο, επιστρέφει στο «Ολντ Τράφορντ» η «αύρα νίκης» του Σερ Άλεξ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα και τον σύλλογο. Ο Σκωτσέζος θρύλος είναι πλέον 79 ετών, η υγεία του είναι ευάλωτη, αλλά η τηλεφωνική του παρέμβαση έφερε πίσω τον Κριστιάνο, επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να δουλεύει για την ομάδα και φωνάζει βροντερό «παρών», δείχνοντας τον δρόμο της επιτυχίας στους Κόκκινους Διαβόλους.

Ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, εγώ θα καθίσω αναπαυτικά μπροστά στην τηλεόρασή μου για να απολαύσω ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και συναρπαστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών. Και, βεβαίως, ένα Champions League με πολλά, γαργαλιστικά ερωτηματικά για το τι θα δούμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όπου βεβαίως κρίνονται όλα και όλοι. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...