Ο Μέσι… έστειλε τον Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ

Ο Μέσι… έστειλε τον Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Μέσι… έστειλε τον Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την μεταγραφή που θα ωφελήσει εκτός από αγωνιστικά και ψυχολογικά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία για πρώτη φορά στην μετά Σερ Αλεξ εποχή αισθάνεται ξανά δυνατή…

Προφανώς και είναι μία τόνωση στην ποιότητα του ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προφανώς και είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικός για την ομάδα του Σόλσκιερ. Μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο άλλωστε, πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως και από την προσφορά του Κριστιάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι η προσφορά του έξω από αυτόν. Το club, οι παίκτες, οι οπαδοί του ανά τον πλανήτη, για πρώτη φορά μετά την εποχή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, αισθάνονται δυνατοί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά αισθάνεται και ότι μπορεί να πληρώσει (λιγότερο αυτό) και ότι μπορεί να προσελκύσει (περισσότερο αυτό), έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή. Για πρώτη φορά αισθάνεται ότι κάποιος τόσο σπουδαίος την επιλέγει έναντι της Γιουβέντους, της Σίτι, της όποιας άλλης τέλος πάντων μεγάλης ομάδας. Και ο Κριστιάνο δεν την επέλεξε συναισθηματικά, μην γελιέστε.

Αν δεν πίστευε το πρότζεκτ, αν δεν πίστευε ότι μαζί της μπορεί να κατακτήσει πράγματα και δη το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα επέστρεφε στο Μάντσεστερ ή πολύ απλά θα πήγαινε στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ, την Σίτι, η οποία όπως φάνηκε κάλυπτε τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του, αλλά όχι τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Ο Κριστιάνο επέλεξε Γιουνάιτεντ γιατί τώρα, μετά την παραμονή του Πογκμπά, τις μεταγραφές του Βαράν και του Σάντσο και την γιγάντωση του Μπρούνο Φερνάντες, την αντιλαμβάνεται ως μέγεθος που δεν έχει στόχο την τέτράδα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά την κατάκτηση τίτλων. Πιστεύει ότι αυτή την διετία (ενδεχομένως την τελευταία του στο κορυφαίο επίπεδο) μπορεί μαζί της να πάρει πράγματα και να μεγαλώσει τον μύθο του.

Ο Κριστιάνο αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ και η δική του παρουσία είναι αυτή που μπορεί να μεγαλώσει τις πιθανότητές της να συμβεί αυτό. Ο Κριστιάνο ξέρει ότι αυτά τα δύο χρόνια, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέψει σε έναν από τους δύο μεγάλους θρόνους, είτε αυτόν της Πρέμιερ Λιγκ, είτε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε απλά, ένα μεγάλο άγαλμα θα προστεθεί έξω από το «Ολντ Τράφορντ» και θα είναι το δικό του.

Ο Κριστιάνο ποτέ δεν έπαψε να είναι επαγγελματίας και ποτέ δεν έπαψε να παίζει και για τα χρήματα, αλλά αυτό που ήθελε τώρα, ήταν να βρει κίνητρα για να κατακτήσει ξανά τρόπαια. Η Γιουβέντους έπαψε να του τα δίνει, με την φανέλα της έπαψε να πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και ένας ακόμη τίτλος της Serie A δεν του έλεγε απολύτως τίποτα.

Ο Μέσι με την μεταγραφή του στην Παρί ήταν για μία ακόμη φορά, αυτός που τον παρακίνησε. Ο Κριστιάνο αισθάνθηκε ότι τα επόμενα δύο χρόνια ο Αργεντινός έχει όλες τις προυποθέσεις να κατακτήσει ένα ή και δύο Τάμπιονς Λιγκ. Αυτός με τη Γιουβέντους όχι… Ζήτησε από τον Μέντες να του βρει ομάδα και κατάλαβε ότι η Σίτι θα τον έπαιρνε όχι γιατί τρελαινόταν μαζί του και τον πίστευε πολύ, αλλά γιατί τον βρήκε στον δρόμο της. Την ίδια ώρα η Γιουνάιτεντ του έστρωνε το χαλί δόξας και τον έκανε να αισθανθεί, όσο σημαντικός είναι.

Δεν είναι ότι δεν θα υπέγραφε στη Σίτι με τα μισά από αυτά που έπαιρνε στη Γιουβέντους, θα το έκανε, αλλά είναι ότι καταλάβαινε ότι οι «πολίτες» δεν την κάνουν αυτή τη μεταγραφή με την καρδιά τους.

Όταν όμως εμφανίστηκε η Γιουνάιτεντ, πιθανόν και γιατί κατάλαβε ότι θα πάει στη Σίτι, τότε ο Κριστιάνο έπλασε το επόμενο κεφάλαιο στη βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είδε το άγαλμά του έξω από το «Ολντ Τράφορντ» και είδε ένα φινάλε με τρόπαια στα χέρια του…

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο που θα μπορούσε να αλλάξει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου τόσο πολύ, που θα μπορούσε να κάνει όλο τον οργανισμό της να αισθανθεί ότι μεγάλωσε μέσα σε ένα βράδυ, αυτός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.