Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κριστιάνο Ρονάλντο: Νόστιμον ήμαρ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κριστιάνο Ρονάλντο: Νόστιμον ήμαρ

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κριστιάνο Ρονάλντο: Νόστιμον ήμαρ

bet365

Καθώς γυρίζει εκεί όπου μεταμορφώθηκε στο “απόλυτο”, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιβεβαιώνει ότι... οι αλλαγές στο σύμπαν και στη ζωή είναι κυκλικές, επειδή τα πάντα τείνουν να επιστρέψουν στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν.

* Νόστιμον ήμαρ: Ημέρα του νόστου, της επιστροφής στην πατρίδα!

Ο Αργεντινός ψυχοθεραπευτής, Χόρχε Μπουκάι, έχει κάνει μία ιδιαίτερη σύσταση σε όσους είναι μπερδεμένοι γενικά με τη ζωή, την καριέρα ή τα συναισθήματά τους. Η συμβουλή του: «Εάν βρεθείτε σε αδιέξοδο, μην είστε ανόητοι, γυρίστε εκεί απ’ όπου μπήκατε», ήταν μάλλον απλοϊκή και εμείς θα προσθέταμε πως είναι και κάπως αμφιλεγόμενη. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως, που βρέθηκε σε αδιέξοδο με τη Γιουβέντους, η εν λόγω προτροπή γίνεται -ίσως- το ύστατο σκαλί της μυθικής καριέρας του.

Καθώς λοιπόν θα γυρίζει στα μετεφηβικά του χρόνια και θα μπαίνει στο πάλαι ποτέ “
Carrington Road”, ο χρόνος θα επιστρέφει σε εκείνη την πρώτη συνάντησή του με τον Μικ Κλεγκ. Ηταν το 2003, όταν ο 18χρονος Πορτογάλος χτυπούσε την πόρτα στο δωμάτιο του προπονητή ενδυνάμωσης του club, ξεκινώντας τη θητεία του στους Κόκκινους Διαβόλους με έναν προφητικό διάλογο.

«Γεια σου, είμαι ο Κριστιάνο. Εχω ακούσει που μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά σου. Οτι κάνεις σοβαρά πράγματα σε ατομικό επίπεδο με τους παίκτες. Θέλω να κάνουμε το ίδιο και μαζί. Οπως σου είπα, είμαι ο Κριστιάνο και σκοπεύω να γίνω ο κορυφαίος του κόσμου»!

Τα όσα θα ακολουθούσαν την επόμενη εξαετία τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο με τον σύλλογο και τις κοινές τους διακρίσεις, είναι γνωστά, καταγεγραμμένα και συνθέτουν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ιστορία του Ρονάλντο και της Γιουνάιτεντ. Μία ιστορία που κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε sequel. Ούτε καν οι αισιόδοξοι οπαδοί της ομάδας που τον αγάπησαν και τρόμαξαν τόσο στην ιδέα ότι θα φορούσε τη φανέλα της συμπολίτισσας, ώστε να κάψουν πρόωρα τις δικές τους με το όνομά του.

Ωστόσο, η τελική εξέλιξη έδειξε ότι μπορεί κάλλιστα να ευσταθεί το σενάριο που κυκλοφορεί στα
social media. Οτι όσα συνέβησαν με τη Σίτι και τις διαρροές ήταν μαεστρικά ενορχηστρωμένα από τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος ξέρει το παιχνίδι όσο κανείς άλλος στην πιάτσα. Οπως και να έγινε όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: ο Κριστιάνο Ρονάλντο γύρισε εκεί που έγινε άντρας. Αυτός που μεγαλούργησε μετέπειτα, υπήρξε δημιούργημα του “Ολντ Τράφορντ”.

Υπάρχει ένα κινέζικο εγχειρίδιο του 9ου αιώνα, το οποίο αποκαλείται: «Το βιβλίο των αλλαγών». Εκεί καταγράφεται το θεώρημα πως: «Οι αλλαγές στο σύμπαν και στη ζωή είναι κυκλικές, επειδή τα πάντα τείνουν να επιστρέψουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν». Κάπως έτσι λοιπόν ο Πορτογάλος θρύλος θα βρεθεί ξανά εκεί, στην αρχή των πάντων. Αλλωστε και για εκείνον ισχύει ότι και για τους κοινούς θνητούς, πως οι άνθρωποι περισσότερο ονειρεύονται ότι επιστρέφουν, παρά ότι φεύγουν...

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος