Κριστιάνο Ρονάλντο: Η χρυσή σεζόν του CR7 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η χρυσή σεζόν του CR7 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Κριστιάνο επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ για να ζήσει ξανά τη χρονιά όπου ο πλανήτης παρακολουθούσε... άναυδος τα μαγικά του αγγίγματα. Η σεζόν 2007-08 ήταν μαγική, η αρχή για την κατάληψη της κορυφής.

Στον παγκόσμιο αθλητισμό πολύ λίγα πράγματα είναι πιο ικανοποιητικά από το να βλέπει κάποιος έναν αθλητή να κάνει τα πάντα και να εκπληρώνει προοπτικές και προσδοκίες. Οι Ναπολιτάνοι τρελάθηκαν με τον Μαραντόνα, οι Καταλανοί με τον Μέσι, δεν υπάρχει φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης που να μην υποκλίθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ όμως είχε φροντίσει να μαγέψει το Ολντ Τράφορντ και να λατρευτεί όσο λίγοι από τους οπαδούς της Μάντσεστερ.

Κριστιάνο Ρονάλντο, μια ιστορία έμπνευσης! O CR7 επιστρέφει, θέλει να ζήσει ξανά στιγμές μοναδικές και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, αλλά οι αναμνήσεις δε σβήνουν ποτέ. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να οδηγήσουν έναν παίκτη και μια ομάδα ξανά στην κορυφή! Ο Ρονάλντο επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, εκεί όπου πήρε όλα τα εφόδια για να μπει στους κορυφαίους του πλανήτη. Το 2007-08 έζησε στιγμές μοναδικές και η σεζόν της εκτόξευσης απλά μας θυμίζει γιατί είναι στους top παίκτες που έχει δει ο πλανήτης.


Όταν ο Κριστιάνο μάγεψε τη Γιουνάιτεντ!

Το 2007/08 ήταν η χρονιά όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο. Το 2008 πήρε το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη FIFA, με τη Γιουνάιτεντ να κάνει τα πάντα για να τον εκτοξεύσει.

Άρχισε με την πεποίθηση ότι «πρέπει να δείξω απελπισμένα το ποιος είμαι και να τους πείσω όλους για το πόσο καλός είμαι» όπως θυμάται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το 2006-07 είχε εξελιχθεί σε έναν μοναδικό παίκτη κερδίζοντας το τρόπαιο του παίκτη της σεζόν στην Αγγλία, το βραβείο του κορυφαίου νεαρού παίκτη της χρονιάς και του κορυφαίου παίκτη των ποδοσφαιρικών συντακτών, καθώς υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην κατάκτηση της πρώτης Premier League για τη Γιουνάιτεντ έπειτα από διάστημα τεσσάρων ετών.

Την επόμενη χρονιά ο Ρονάλντο... απογειώθηκε. Σε μία από τις τοπ ατομικές χρονιές για παίκτη στην κατηγορία σκόραρε 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα πέτυχε 31 γκολ σε 34 εμφανίσεις έχοντας 1 γκολ ανά 88.6 λεπτά. Ο Κριστιάνο ήταν μόλις 22 ετών κι έπαιζε στα άκρα.

Εκείνη τη χρονική περίοδο το να σκοράρει ένας winger τόσα γκολ ήταν ανήκουστο και πρωτόγνωρο. Όχι πολύ καιρό μετά τα 23α γενέθλιά του ο Ρονάλντο κατέρριψε το ρεκόρ 40 ετών του Μπεστ με 32 γκολ από έναν ακραίο σε μία σεζόν. Έπιασε την επίδοση του Λόου με 46 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γιουνάιτεντ.

Η τιμωρία και η εκτόξευση!

Ο συντελεστής του Πορτογάλου ήταν μεγαλύτερος του Λουίς Σουάρες, ο οποίος είχε ένα γκολ ανά 95.5 λεπτά το 2013/2014. Κι αυτό παρότι ο Oυρουγουανός είχε παραπάνω ασίστ από εκείνες του CR7. Ο Ρονάλντο εκείνες τις χρονικές περιόδους στη Γιουνάιτεντ 'έχτισε' το δυνατό ξεκίνημα της καριέρας του και έδωσε άλλη διάσταση κι έννοια στη θέση του εξτρέμ.

Όπως είχε συμβεί στον Σουάρες στην τρομερή του χρονιά το 2013-2014 έτσι και το 2007-08 δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ρονάλντο. Στο 2ο ματς της χρονιάς για τη Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε στο 1-1 με την Πόρτσμουθ επειδή έκανε κίνηση να χτυπήσει με το κεφάλι τον Ρίτσαρντ Χιουζ. Ο Φέργκιουσον δήλωσε πως ο παίκτης του προκλήθηκε, όμως έτσι κι αλλιώς του έβαλε πρόστιμο «Την πάτησε. Πρέπει να είσαι ήρεμος σε τέτοιες στιγμές. Θα πρέπει να θυμίζει στον εαυτό του ότι είναι πιο καλός παίκτης απ' ότι είναι οι άλλοι, όπως ισχύει», του έλεγε ο Σερ Αλεξ.

Ακολούθησε μία τιμωρία τριών αγώνων, όμως ο Ρονάλντο έμαθε το μάθημά του κι επέστρεψε από την τιμωρία ως ένας πολύ πιο ώριμος παίκτης. Σκόραρε το πρώτο του γκολ απέναντι στη Σπόρτινγκ την πρώην ομάδα του στο Champions League. Στην πορεία ο Κριστιάνο θα έδειχνε όλα αυτά που τον έκαναν τον παίκτη που έγινε στη συνέχεια. Όχι μόνο με γκολ αλλά και με τρομερές κινήσεις που άφηναν με το στόμα ανοιχτό τους φίλους της Μάντσεστερ!

Με φοβερές καρφωτές κεφαλιές όπως αυτή στο Ολίμπικο της Ρώμης στον προημιτελικό του Champions League. Με εκτελέσεις που αποτελούσαν συνδυασμό σωματικής δύναμης, έντασης και εκρηκτικότητας. Με γκολάρες που είχε ως σήμα κατατεθέν όπως με Ντιναμό Κιέβου και Γουέστ Χαμ.

Με εκτελέσεις όπως με Πόρτσμουθ, Μπόλτον, Σπόρτινγκ και Σάντερλαντ. Ο Ρονάλντο έδωσε μία άλλη διάσταση, οπτική και εκτέλεση ακόμα και στις στατικές φάσεις και το πως έστελνε τη μπάλα προς το τέρμα. Η τεχνική του έγινε αντικείμενο παγκόσμιου διαλόγου.

Όταν ο θρυλικός Σκόουλς υποκλίθηκε στον CR7

«Το μυστικό; Δεν θα το αποκαλύψω ποτέ. Θα είναι σαν να δίνω απευθείας πληροφορία στον αντίπαλο», είχε πει ο ίδιος. Ο Ρονάλντο είχε εκτός από φοβερή ποικιλία κινήσεων και πολλούς διαφορετικούς τρόπους που έβρισκε το γκολ. Ένα ερωτηματικό που υπήρχε μόνο τότε ήταν για τη νοοτροπία του στα μεγάλα ματς.

Ο Ρονάλντο ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση. Σκόραρε το πρώτο του ever γκολ με την μισητή αντίζηλο της Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ σε μία νίκη με 3-0. Σκόραρε εντός και εκτός έδρας με την Άρσεναλ. Έβαλε κομβικά γκολ στα νοκ άουτ ματς στο Champions League με Λυών και Ρόμα. Και παρά τα χαμένα πέναλτι σε ημιτελικό και τελικό του Champions League ήταν εκείνος που ανοιξε το σκορ στον τελικό με την Τσέλσι στη Μόσχα. «Είμαι πολύ τυχερός που έχω παίξει με τόσους κορυφαίους παίκτες. Με τοπ παίκτες και ο Κριστιάνο είναι τοπ», είχε πει ο Πολ Σκόουλς: «Το να σκοράρεις τόσα γκολ από αυτήν τη θέση είναι απίθανο».

Ποιος να τον αντιμετωπίσει…

Λίγοι ήταν οι αμυντικοί που μπορούσαν να ανταποκριθούν και να αντέξουν απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η συνεργασία του με Τέβες και Ρούνεϊ ήταν υποδειγματική. Η τριάδα αυτή είχε μία απίστευτη συνεργασία με το 4-0 με την Άστον Βίλα. Ο Ρονάλντο σκόραρε σε εκείνο το ματς στέλνοντας τη μπάλα ανάμεσα σε πόδια παικτών της Βίλα. Ήταν… άλλη μία ημέρα στη δουλειά. Στην εποχή της Premier μόνο 8 παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν 30 γκολ ή παραπάνω σε μία χρονιά. Ο Κριστιάνο το έκανε παίζοντας στα άκρα και ήταν ο 2ος νεότερος που το πέτυχε μετά τον Άντι Κόουλ το 1993-1994. Ήταν μία χρονιά που πέρασε στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η χρονιά που έγινε ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα