Τα Special... ντεμπούτα στο πρωτάθλημα

Τα Special... ντεμπούτα στο πρωτάθλημα

Τα Special... ντεμπούτα στο πρωτάθλημα

bet365

Η Serie A κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο και ο Ζοσέ Μουρίνιο ρίχνεται στη μάχη από τον πάγκο της Ρόμα. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στο πρώτο του παιχνίδι, στα μεγάλα πρωταθλήματα, με κάθε νέα του ομάδα.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (15/8/2004)

Μετά την κατάκτηση του Champions League με την Πόρτο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε τα «κλειδιά» της Τσέλσι στον Ζοσέ Μουρίνιο, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, ως προπονητής των «μπλε», ο Πορτογάλος προπονητής είχε αυτοαποκαλεστεί “Special One” και λίγες ημέρες μετά κλήθηκε να δικαιολογήσει τον ντόρο που δημιούργησε με το... καλημέρα. Και τα κατάφερε, αφού ντεμπούτο στην Premier League έκανε με ντέρμπι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ του Γκούντιονσεν έδωσε στην Τσέλσι τη νίκη με 1-0 και ο Μουρίνιο μπήκε με το δεξί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Σαμπντόρια – Ίντερ 1-1 (30/8/2008)

Υπό τις οδηγίες του οι «νερατζούρι» έζησαν τις πιο ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας τους. Στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Μιλάνο, ο Μουρίνιο οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων, αλλά και στην κορυφή της Ευρώπης. Ο πρώτος τίτλος (ιταλικό σούπερ καπ) ήρθε με το «καλημέρα» στον πάγκο της Ίντερ, όμως λίγες ημέρες μετά, ο Πορτογάλος δεν ξεκίνησε ιδανικά στη Serie A. Η ομάδα του έμεινε στο 1-1, στη Γένοβα, απέναντι στη Σαμπντόρια, με το γκολ των φιλοξενούμενων να έρχεται από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (29/8/2010)

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ίντερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ήδη αποχωρήσει από τους «νερατζούρι» και είχε ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Μπερναμπέου, ο Πορτογάλος τεχνικός συνάντησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος “galactico” προπονητής (όρος που χρησιμοποιήθηκε για τους αστέρες ποδοσφαιριστές) του Φλορεντίνο Πέρεθ. Ωστόσο, η πρώτη του εμπειρία στη La Liga δεν ήταν όπως ο ίδιος θα τη φανταζόταν. Η «βασίλισσα» έμεινε στη λευκή ισοπαλία στην έδρα της Μαγιόρκα και λίγο αργότερα ξεκίνησε η γκρίνια για τη δυστοκία της Ρεάλ στο σκοράρισμα.

mou

Τσέλσι – Χαλ 2-0 (18/8/2013)

Μετά τις θητείες του σε Ιταλία και Ισπανία, ο Special One γύρισε... σπίτι του. Στο Λονδίνο και στην αγαπημένη του Τσέλσι. Το καλοκαίρι του 2013, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία των «μπλε» και ο ίδιος επέστρεψε ξανά στα επιτυχημένα ντεμπούτα στο πρωτάθλημα. Εννέα χρόνια νωρίτερα, «θύμα» του ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά η – σαφώς πιο αδύναμη – Χαλ. Από πολύ νωρίς, με τα γκολ των Όσκαρ και Λάμπαρντ, η Τσέλσι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της με 2-0, μπαίνοντας με το δεξί στο μαραθώνιο της Premier League.

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (14/8/2016)

Στο πρόσωπό του, οι φίλοι των «μπέμπηδων» είδαν τον άνθρωπο που θα έφερνε ξανά την ομάδα τους στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το «φάντασμα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πάνω από το Ολντ Τράφορντ επισκίασε και τον Ζοσέ Μουρίνιο, παρά τα ενθαρρυντικά πρώτα μηνύματα. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Community Shield, ο Πορτογάλος τεχνικός μπήκε με το δεξί και στην Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν άνετα με 3-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ (Μάτα, Ρούνεϊ, Ιμπραϊμοβιτς)

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 2-3 (23/11/2019)

Οι «πετεινοί» αποτελούν τη μοναδική ομάδα (από αυτές των μεγάλων πρωταθλημάτων) στην καριέρα του Πορτογάλου τεχνικού, που την ανέλαβε στα μέσα μιας σεζόν και όχι από το ξεκίνημά της. Μετά την απομάκρυνση του Μαουρίσιο Ποκετίνο, το Νοέμβριο του 2019, η Τότεναμ ήρθε σε συμφωνία με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τρεις μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Λονδρέζων, ο Special One οδήγησε τη νέα του ομάδα σε νίκη με 3-2 μέσα στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Και μάλιστα πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού είχε προηγηθεί με 3-0 (Σον, Μόουρα, Κέιν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα