Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0: Θέλει τον τίτλο και το έδειξε με το... καλησπέρα! (vid)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0: Θέλει τον τίτλο και το έδειξε με το... καλησπέρα! (vid)

bet365

Μετά το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, η Τσέλσι έδειξε τις προθέσεις της για κούπα και στην Premier League. Άνετο 3-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας του Βιεϊρά και ιδανική πρεμιέρα στη νέα σεζόν.

Η Τσέλσι είναι η διεκδικήτρια του τίτλου και το έδειξε από την πρεμιέρα. Οι Μπλε στο λονδρέζικο ντέρμπι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κρίσταλ Πάλας, τη διέλυσαν με 3-0 και μπήκαν με το δεξί στη φετινή Premier League. Η Τσέλσι με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και με τον Μάρκος Αλόνσο σε εξαιρετική κατάσταση πήραν εύκολα το τρίποντο στο κατάμεστο Στάμφορντ Μπριτζ.

Οι Μπλε μπήκαν δυνατά, πίεσαν, κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα, αλλά μπροστά στους... οκτώ αμυντικούς που έβρισκαν στην αντίπαλη εστία δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Πούλισικ στο 10΄ είχε μια ωραία κεφαλιά, αλλά το γκολ ήρθε από στημένη φάση. Στο 27ο λεπτό ο Μάρκος Αλόνσο με υπέροχη εκτέλεση πέτυχε το 1-0, με την Τσέλσι να φτάνει τα 50 γκολ με φάουλ στην Premier League. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έψαξαν το δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 40'. Επειτα από ωραία ενέργεια του Mάουντ, ο Πούλισικ από κοντά σημείωσε το 2-0. Αλλωστε, η Πάλας είναι η αγαπημένη του αντίπαλος με 5 γκολ σε ισάριθμα ματς. Ο Βέρνερ θα μπορούσε στο 44΄να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά από καλή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ιδανικό ξεκίνημα των Μπλε και στην επανάληψη, με τον Αλόνσο να απειλεί στο 49'. Η Πάλας απάντησε στο 54', με τον Ζάχα να προσπαθεί να πλασάρει, αλλά τον Ρούντιγκερ να κόβει σωτήρια. Η Τσέλσι ήταν πιο ουσιαστική και στο 58' σφράγισε τη νίκη! Ο Τσαλόμπα με υπέροχο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0, σε ένα ονειρικό ντεμπούτο. Η Πάλας είχε την πρώτη φάση εντός στόχου στο 63', αλλά την κεφαλιά του Αγιού έβγαλε ο Μεντί. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, οι Μπλε είχαν πάρει αυτό που ήθελαν κι έδειξαν με το... καλησπέρα ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι τέλος την κούπα.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα (67' Τζέιμς), Αλόνσο (86' Εμερσον), Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Τσαλόμπα, Μάουντ, Πούλισικ (82' Χάβερτς), Βέρνερ

Kρίσταλ Πάλας: Γκουαίτα, Γουόρντ, Σλουπ (57' Αντερσεν), Γκουέχι, Μίτσελ, ΜακΑρθουρ, Κουγιατέ, Ρίντεβαλντ (77' Ρακ-Σακί), Αγιού, Ζαχά, Ματετά (57' Μπεντέκε)

Με το «δεξί» Λέστερ-Έβερτον, κάζο για Άστον Βίλα, ανατροπή η Μπράιτον

Πρεμιέρα με τρίποντο στη νέα Premier League συνδύασαν Λέστερ κι Έβερτον, επικρατώντας των Γουλβς (1-0) και Σαουθάμπτον (3-1) αντίστοιχα. Οι Αλεπούδες δυσκολεύτηκαν απέναντι στον Ζοσέ Σα (ντεμπούτο στην Premier League) και χρειάστηκαν μια στιγμή «μαγείας» από τον Τζέιμι Βάρντι, ένα τρομερό «τσίμπημα» της μπάλας από τον Άγγλο στράικερ για να πάρουν προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν ως το φινάλε.

Ιδανική εκκίνηση και για τον Ράφα Μπενίτεθ στην Έβερτον, έστω κι αν οι Άγιοι πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι 0-1 με γκολ του Άρμστρονγκ. Τα Ζαχαρωτά ανέκαμψαν με το... καλησπέρα, ισοφάρισαν με τον Ριτσάρλισον στο 47' και ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση στο τελευταίο τέταρτο με σκόρερ τους Ντουκουρέ και Κάλβερτ-Λιούιν για το τελικό 3-1.

Μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά αγωνιστικά η Άστον Βίλα απογοήτευσε στην πρεμιέρα, γνωρίζοντας κάζο με 3-2 στην έδρα της νεοφώτιστης Γουότφορντ. Οι Τάρανδοι βρέθηκαν με τρία γκολ μπροστά χάρη στους Ντένις (10'), Σαρ (42') και Κούτσο (67'), οι Villagers προσπάθησαν να επιστρέψουν, μείωσαν με ΜακΓκιν (70΄) και τον νεοαποκτηθέντα Ινγκς (90+7' πεν.), αλλά ήταν αργά για την ολική ανατροπή.

Σπουδαία ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά πανηγύρισε και η Μπράιτον στην έδρα της Μπέρνλι, με τους Μοπέ (73') και ΜακΆλιστερ (78΄) να γυρίζουν το ματς κόντρα στους Κλάρετς

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα