Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Κύπελλο και Community Shield οι Αλεπούδες με «τιμωρό» Ιεανάτσο (vid)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Κύπελλο και Community Shield οι Αλεπούδες με «τιμωρό» Ιεανάτσο (vid)

bet365

Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του FA Cup, η Λέστερ κατέκτησε και δεύτερη κούπα, νικώντας τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield 1-0) με γκολ του πρώην παίκτη της, Ιεανάτσο, στο 88'. Πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό μετά από ακριβώς 50 χρόνια.

Το φινάλε στην περασμένη σεζόν ήταν ονειρικό. Πρώτο FA Cup στην ιστορία της, απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, μέσα σε κατάμεστο «Γουέμπλεϊ». Λίγους μήνες αργότερα, στην πρεμιέρα πια της νέας σεζόν στο Νησί, η Λέστερ επέστρεψε στο ίδιο γήπεδο για να προσθέσει ακόμη μια κούπα, την πρώτη της σε επίπεδο Charity/Community Shield μετά από μισό αιώνα. Κι ήταν η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και του νεοαποκτηθέντα, Τζακ Γκρίλις που πέταξε την ασπίδα της φιλανθρωπίας απέναντι στον Κελέτσι Ιεανάτσο, τον άλλοτε παίκτη της ο οποίος την «τιμώρησε» με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 88' για να χαρίσει το τρόπαιο στις Αλεπούδες.

Μπροστά σε 55.000 φιλάθλους, οι δύο ομάδες έβγαλαν όρεξη, ανέπτυξαν κατά διαστήματα πολύ υψηλό τέμπο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στο γήπεδο, προϊόν, όμως, των πολλών λαθών και της νευρικότητας που έδειξαν στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Τόσο οι παίκτες, όσο και οι... προπονητές, κάτι που έγινε αντιληπτό με τον Γκουαρδιόλα να «φλερτάρει» με την κίτρινη και τον Ρότζερς να κλωτσάει το μπουκάλι του στις πινακίδες.

Ο Σμάιχελ υποχρεώθηκε σε σούπερ απόκρουση στο φάουλ του Γκουντογκάν, στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, για να ανταποδώσει στο τέλος του ημιχρόνου ο Στέφεν, νικώντας τον Βάρντι εντυπωσιακά με το πόδι και κρατώντας το 0-0 στην ανάπαυλα.

Οι Πολίτες είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, βελτίωσαν την κατοχή τους και στο 66' ο Τζακ Γκρίλις κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τους Πολίτες. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό, με τον διεθνή Άγγλο να μην μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες κι εκεί που όλα έδειχναν απευθείας πέναλτι, το καθυστερημένο μαρκάρισμα του Ακέ στον Ιεανάτσο έμελλε να καθορίσει τον τελικό.

Ο Νιγηριανός που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε εύστοχα και «πλήγωσε» για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του ως αντίπαλος μετά από οκτώ παιχνίδια, χαρίζοντας το πρώτο τρόπαιο στον θεσμό για τη Λέστερ μετά το μακρινό 1971.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Εντίντι, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Περέιρα, Τίλεμανς (72' Σουμαρέ), Μάντισον (71' Ντιούσμπερι-Χολ), Μπέρτραντ (78' Τόμας), Μπαρνς (78' Ιεανάτσο), Πέρεθ (71' Ολμπράιτον), Βάρντι (71' Ντάκα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Πάλμερ (74' Σίλβα), Μαχρέζ, Εντόζι (66' Γκρίλις), Τόρες (74' Νάιτ)

Photo Credits: Getty Images

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα