Ουρουγουάη: Η ομοσπονδία της χώρας παρουσίασε την πρώτη διοργάνωση χωρίς διάκριση φύλου

Ουρουγουάη: Η ομοσπονδία της χώρας παρουσίασε την πρώτη διοργάνωση χωρίς διάκριση φύλου

Ουρουγουάη: Η ομοσπονδία της χώρας παρουσίασε την πρώτη διοργάνωση χωρίς διάκριση φύλου

bet365

Η Ομοσπονδία της Ουρουγουάης παρουσίασε το «Copa Sin Genero», το πρώτο κύπελλο στο οποίο πρωταθλητής θα είναι ο σύλλογος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μεταξύ των επίσημων πρωταθλημάτων της Α' κατηγορίας γυναικείου και ανδρικού ποδοσφαίρου.

Η Ουρουγουανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσίασε το «Κύπελλο Χωρίς Φύλο», έναν «εννοιολογικό» διαγωνισμό που στοιχηματίζει στο «ολοκληρωμένο και ισότιμο» ποδόσφαιρο και επιδιώκει να εξαπλώσει την προσπάθεια για ισότητα ώστε παρόμοιες πρωτοβουλίες να επαναληφθούν σε «πολλές χώρες».

Αυτή είναι η πρώτη διοργάνωση όπου πρωταθλητής θα είναι ο σύλλογος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μεταξύ των επίσημων πρωταθλημάτων της πρώτης κατηγορίας γυναικείου και ανδρικού ποδοσφαίρου.

Αυτό τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι αρχές της Ουρουγουάης, οι οποίες τόνισαν την «πρωτοτυπία» του νέου κυπέλλου. Σε αυτή τη γραμμή, εκφράστηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας Ιγκνάσιο Αλόνσο, ο οποίος τόνισε ότι η δημιουργία του τουρνουά είχε ως κίνητρο την ιδέα «σύνδεσης του ποδοσφαίρου συνολικά», αφού το άθλημα δεν διάκριση μεταξύ των φύλων.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που εξασκούν άνδρες και γυναίκες. Έχει τους ίδιους κανόνες, το ίδιο γήπεδο, την ίδια μπάλα, τους ίδιους στόχους», είπε, εξηγώντας ότι αν και εξακολουθεί να μην υπολογίζεται ως μέρος του επίσημου προγράμματος, μεταφέρει ένα μήνυμα!

«Έχει υψηλή συμβολική αξία γιατί δημιουργεί στο περιβάλλον, στη συνείδηση ​​του οπαδού, του κλάδου, μια ιδέα τόνωσης, κίνητρο για την ενίσχυση των γραμμών, των θεσμών που αποτελούν μέρος του συστήματός μας για να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία για τον γυναικείο τομέα» τόνισε ο Αλόνσο.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Εθνικής Αθλητισμού, Σεμπαστιάν Μπάουθα, τόνισε τη σημασία μιας χώρας με μακρά ποδοσφαιρική παράδοση όπως η Ουρουγουάη, η οποία φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1930, και ήταν αυτή που ξεκίνησε αυτό την πρωτοβουλία, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να υπερβεί τα σύνορα.

Η Αντιπρόεδρος της Ουρουγουάης, Μπεατρίθ Αρχιμόν, περιέγραψε από πλευράς της, τη πρωτοβουλία ως «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» και ευχήθηκε «να αναπαραχθεί σε πολλές ακόμη χώρες» με πνεύμα «σεβασμού» στους «πάθος» όλων των ανθρώπων που απολαμβάνουν αυτό το δημοφιλές άθλημα.

Όπως διευκρινίζεται από την AUF, το «AUF Genderless Cup» «δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία των επίσημων διοργανώσεων» στη χώρα, αφού θα προσμετρώνται οι βαθμοί του Ετήσιου Πίνακα που ανήκουν στις πρώτες κατηγορίες Γυναικείου και Ανδρικού ποδοσφαίρου.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα