Ο αγώνας της ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ για equal pay δικαιώθηκε

Μαριλένα Καλόπλαστου
Ο αγώνας της ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ για equal pay δικαιώθηκε

bet365

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να παρέχει ίσο ποσοστό αμοιβής για τις εθνικές ομάδες γυναικών και ανδρών, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξαν σε μια συμφωνία ορόσημο με το αμερικανικό διοικητικό όργανο του αθλήματος, βάζοντας έτσι τέλος στην εξαετή δικαστική διαμάχη τους για ίση αμοιβή.

Η συμφωνία η οποία υπογράφηκε σήμερα (22/02), προβλέπει ότι οι παίκτριες θα λάβουν εφάπαξ 22 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση και τη δέσμευση ότι οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών θα λαμβάνουν πλέον ίσο ποσοστό αμοιβής σε όλα τα προσεχή τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι γυναίκες των ΗΠΑ, έχουν κερδίσει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, την στιγμή που η αντίστοιχη Εθνική Ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει φτάσει σε ημιτελικό από το μακρινό 1930. Παρόλα αυτά οι αμοιβές τους ήταν κάθε άλλο παρά ισάξιες.

«Για τη γενιά μας, το να γνωρίζουμε ότι θα αφήσουμε το παιχνίδι σε ένα καλύτερο μέρος από ότι ήταν όταν το βρήκαμε είναι το παν», είπε η 36χρονος μέσος της ομάδας και πρωτοστάτης του αγώνα για το equal pay Μέγκαν Ραπινό στο Associated Press.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε συνάρτηση με τη διαπραγμάτευση μιας νέας συλλογικής σύμβασης, έχουμε επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία μας για ίση αμοιβή και είμαστε περήφανα μαζί σε μια κοινή δέσμευση για την προώθηση της ισότητας στο ποδόσφαιρο», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των ΗΠΑ και η USWNT.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα