Ανιγκό για τον Χάμες: «Όλοι οι παίκτες πρέπει να θεωρούν τον Ολυμπιακό μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και έτσι να τον αντιμετωπίζουν»

Ο Ανιγκό

bet365

Ο Ανιγκό μίλησε για το ματς με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο, τον Χάμες, τη γενικότερη συζήτηση για τη διαιτησία, τους Ινμπόμ Χουάνγκ και Εμβιλά και τη συνέχεια.

Ο Ζοσέ Ανιγκό μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-1 επισήμανε για:

Τις δυσκολίες του αγώνα και το εάν έπρεπε να πάρει ρίσκο: Πραγματικά ήταν μία δύσκολη προσπάθεια. Τις τελευταίες εννιά μέρες έχουμε παίξει τρία παιχνίδια. Σε εξαίρεση με το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο η εικόνα μας είναι ικανοποιητική. Η εικόνα μας δείχνει ότι είμαστε ζωντανοί. Συνεχίζω να πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μας αλλά και στην ομάδα και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα παλέψουμε για να κάνουμε καλά παιχνίδια και να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Το τι κρατάει από το ματς με την ΑΕΚ: Ήταν ένα πολύ καλό τεστ το παιχνίδι. Ήταν σημαντικό εκτός από το γόητρο και για την αυτοπεποίθηση μας. Ήταν ένα τεστ για να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουμε σε λίγες ημέρες για το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και το πώς θα παίξουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Χρησιμοποιούμε αυτό το παιχνίδι ως μία πρόβα.

Το σχήμα με Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπιέλ: Θεωρώ ότι γενικότερα πρέπει να ξεχάσουμε τα δεκάρια γιατί στο μοντέρνο ποδόσφαιρο οι παίκτες παίζουνε σε περισσότερες θέσεις. Να την αφήσουμε αυτήν την ιστορία. Ο Ματιέ όταν τον γνώρισα έπαιζε αριστερά μετά ήρθε δεξιά και μετά στον άξονα. Ο Φορτούνης μπορεί να παίξει το ίδιο καλά στα αριστερά και στον άξονα.

Σε αυτό το επίπεδο οι παίκτες δεν σκέφτονται τη θέση τους. Σκέφτονται το πως θα αποδώσουν πιο καλά για την ομάδα. Σημασία δεν έχει η θέση το όνομα που γράφει η φανέλα, αλλά να βοηθούν την ομάδα.

Τους Ινμπόμ και Εμβιλά και ένα γενικότερο σχόλιο για τη διαιτησία: Για το πρώτο. Ο Εμβιλά και ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι παίκτες πολύ υψηλής κλάσης. Masterclass παίκτες που είναι για πολύ μεγάλους συλλόγους. Κοιτάζω να βρίσκω την ισορροπία. Ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ είναι παίκτες υψηλής κλάσης που άνετα μπορούν να παίξουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Βρίσκομαι στη διαδικασία να βρω τους καλύτερους συνδυασμούς και έχω να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που τους έχει. Είναι δύο βασικοί παίκτες για εμάς και σε αυτούς βασίζεται ο σχηματισμός της ομάδας.

Για τη διαιτησία θα πω ότι αν θέλει το ελληνικό πρωτάθλημα να αλλάξει επίπεδο και να έρχονται οι καλύτεροι παίκτες τότε θα πρέπει και οι διαιτητές να αντάξιοι αυτού του επιπέδου. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση για να αλλάξει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Τον Χάμες ως το πιο μεγάλο περουσιακό στοιχείο, τα μεγάλα ονόματα όπως ο Μαρσέλο και το τι συμβαίνει: Δεν νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο. Δεν συμφωνώ σε αυτό. Στις ομάδες πολλοί μπορεί να έρθουν και να πετύχουν άλλοι να μην πετύχουν και συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος και το ίδιο θεωρούσα πριν έρθω και γνώριζα την ομάδα.

Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να θεωρούν τον Ολυμπιακό μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και έτσι να τον αντιμετωπίζουν. Έναν πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να δίνουν το 100% ή και παραπάνω. Πολλές φορές ένας παίκτης μπορεί να μην το πετύχει αυτό. Έτσι είναι η ζωή. Μπορεί να έρθει κάποιος και να μην τα καταφέρει. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε τους λόγους που συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό ως έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να είμαστε στο 100%.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα