ΠΑΟΚ: Οι απίθανες επιδόσεις του την τελευταία δεκαετία στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας (vids)

ΠΑΟΚ: Οι απίθανες επιδόσεις του την τελευταία δεκαετία στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας (vids)

Newsroom
ΠΑΟΚ: Οι απίθανες επιδόσεις του την τελευταία δεκαετία στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας (vids)

bet365

Το Novibet Κύπελλο Ελλάδας έχει μετατραπεί στη διοργάνωση του... ΠΑΟΚ καθώς την τελευταία δεκαετία έχει σχεδόν... μόνιμη θέση σε ημιτελικά αλλά και τελικό.

Το ευρύ 5-1 στην έδρα της Λαμίας για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών, έφερε τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, με το δεύτερο παιχνίδι να έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Δικέφαλος θα βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού του θεσμού, όμως το συγκεκριμένο στατιστικό είναι... μικρό μπροστά σε αυτά που έχει καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση την τελευταία δεκαετία.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του ΠΑΟΚ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας σε αυτό το διάστημα και τα όσα έχει καταφέρει.

Μόνιμα μία θέση στα ημιτελικά!

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του φετινού Novibet Κυπέλλου Ελλάδας αποτελεί μία... συνηθισμένη εικόνα από τη σεζόν 2012/13 μέχρι και σήμερα. Σε αυτές τις έντεκα σεζόν, ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να βρεθεί στους «4» συνολικά δέκα φορές σε αυτό το διάστημα (!) έχοντας μόλις μία απουσία.

Αυτή είναι τη σεζόν 2014/15 όταν ο Δικέφαλος έμεινε εκτός συνέχειας από τους ομίλους της διοργάνωσης. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου του απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Απόλλων Καλαμαριάς, συλλέγοντας μόλις δύο βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται κάθε φορά στις καλύτερες καλύτερες ομάδες του κυπέλλου.

Βροντερό... παρών και στον τελικό!

Η επιτυχία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση δεν σταματάει εκεί. Ναι μεν η ομάδα έχει βρεθεί δέκα φορές στα ημιτελικά αλλά διατηρεί και ένα πολύ καλό ποσοστό προκρίσεων βρεθεί στον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα έχει κλείσει μία θέση ως φιναλίστ σε επτά από τους δέκα τελικούς στους οποίους διεκδίκησε την πρόκριση.

Οι απουσίες κατγράφονται το 2012/13, όταν ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την έκπληξη και πέρασε εκείνος στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, το 2015/16, όταν έμεινε εκτός τελικού από τους «ερυθρολεύκους» αλλά και το 2019/20, όταν έγινε ξανά το ίδιο στους «4».

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια, έχοντας νικήσει τρεις φορές την ΑΕΚ και μία τον Ολυμπιακό ενώ και τις δύο φορές που ηττήθηκε, ήταν από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι τελικοί που έχει παίξει την τελευταία δεκαετία:

2013/14: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-0
2016/17: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
2017/18: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
2018/19: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
2020/21: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1
2021/22: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα