Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0: Οι Σλοβένοι έστησαν χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Λεωφόρο (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με σκόρερς τους Σπόραρ - Βέρμπιτς - Τσέριν, ο εκρηκτικός κατά διαστήματα Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 το Βόλο στη Λεωφόρο και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Νovibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, στο επίσημο ντεμπούτο του ομογενή κίπερ με την πράσινη φανέλα. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Βέρμπιτς, Παλάσιος στα άκρα της επίθεσης και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Από την άλλη πλευρά ο Βόλος παρατάχθηκε με τον Κότνικ στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ-χαφ ο Άλχο, αριστερός Ουές και οι Πίρινεν, Εσκοβάλ, Σιελής στο κέντρο της άμυνας. Μπαριέντος, Μεθκίδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ντέλετιτς και Νόκερτ πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Ο Σπόραρ μετουσίωσε την υπεροχή του Παναθηναϊκού

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην υπήρχε διακοπή για έναν μήνα. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε τον Βόλο, τον έκλεισε στη περιοχή του αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει. Οι κακές εκτελέσεις και ο Κότνικ κρατούσαν το μηδέν για τους φιλοξενούμενους.

Στο 8' ο πορτιέρε του Βόλου απέκρουσε το σουτ του Σπόραρ, στο 21' εκείνο του σούπερ απόψε Κώτσιρα και ένα λεπτό αργότερα είπε ''όχι'' στον Βέρμπιτς. Η αντίδραση του Βόλου ήρθε στο 34' με τον Άλχο αλλά το σουτ πέρασε άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Μπράτσου.

Ο Παλάσιος στο 42' σούταρε πάνω στον Κότνικ και το Τριφύλλι βρήκε την λύση στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων. Από την σέντρα του Μπερνάρντ, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την έστειλε... συστημένη στον Σπόραρ, ο οποίος σε κενή εστία έδωσε την λύση στην ομάδα του.

Ξέσπασμα, σουτάρες και... πρόκριση!

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα πεντάλεπτο πέτυχε δύο γκολ και... καθάρισε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Το ξέσπασμα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν made in Slovenia. Στο 54' ο Τσέριν με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κότνικ και στο 59' ο Βέρμπιτς με μία αριστερή... φωτοβολίδα έγραψε το 3-0.

Στη συνέχεια του ματς οι ''πράσινοι'' έκαναν διαχείριση δυνάμεων, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει από τον πάγκο τους Ιωαννίδη, Κουρμπέλη, τον Σαβιέρ και τον νεαρό Κυριόπουλο στο ντεμπούτο του.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Κότνικ να γλιτώνει από τέταρτο γκολ τον Βόλο σε σουτ του Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και θα πάει στο Πανθεσσαλικό στις αρχές Ιανουαρίου (11 ή 12) για ένα ματς που θα έχει τυπικό χαρακτήρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες) - Ρούμπεν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν - Άλχο (72’ Ταχάτος), Μπαριέντος (72’ Μεταξάς), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Ουές, Ντέλετις, Νοκέρ (Β. Φερνάντεθ), Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα