Αυτοί που περιμένουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη για το 2022

Αυτοί που περιμένουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη για το 2022

Αυτοί που περιμένουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη για το 2022

bet365

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2021 ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιρικές ευχές παικτών και ομάδων, ενόψει της νέας χρονιάς.

Επιστροφή στους τίτλους για Τότεναμ

Τα τελευταία χρόνια από τον πάγκο της έχουν περάσει μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της προπονητικής, με τη διοίκηση να έχει στρώσει χαλί εκατομμυρίων για να τους αποκτήσει. Αντρέ Βίλας-Μπόας, Μαουρίσιο Ποκετίνο και Ζοσέ Μουρίνιο είναι μόνο κάποιοι από αυτούς. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, οι «πετεινοί» βρίσκονται μακριά από τους τίτλους. Η Τότεναμ έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 1961, κύπελλο από το 1991 και ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1984. Ο τελευταίος τίτλος της ήταν το League Cup, το 2008, με προπονητή τον Χουάντε Ράμος. Από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την απομάκρυνση του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, στο τιμόνι των Λονδρέζων βρίσκεται ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έχει κερδίσει τίτλους σε όποια ομάδα κι αν βρέθηκε. Από τη δική του έλευση ελπίζει σε κάτι καλύτερο η Τότεναμ. Και μπορεί στην Premier League να έχει μείνει πίσω και στην Ευρώπη αποκλείστηκε, ωστόσο παραμένει στο «κόλπο» σε FA Cup και League Cup.

con

Champions League για Σίτι και Παρί

Από τότε που τα ταμεία τους γέμισαν με «πετροδόλαρα», οι Άραβες ιδιοκτήτες τους είχαν έναν και μόνο στόχο. Την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, καμία από τις δύο ομάδες δεν τα έχει καταφέρει. Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στον τελικό του Champions League το 2020 και την αμέσως επόμενη χρονιά παρούσα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Αμφότερες ηττήθηκαν από Μπάγερν και Τσέλσι, αντίστοιχα, όμως ο στόχος τους παραμένει ο ίδιος. Η κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα «αφτιά». Στους «πολίτες» ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δημιουργήσει μια καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή, ενώ οι Παριζιάνοι έκαναν το μεγάλο «μπαμ» το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Το Champions League αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο, αφού στα εγχώρια πρωταθλήματά τους έχουν ήδη το μεγάλο προβάδισμα. Άραγε, θα τα καταφέρει κάποια από τις δύο το 2022;

psg

Αγωνιστική ταυτότητα για Μπαρτσελόνα

Σίγουρα για το μέγεθος του συγκεκριμένου συλλόγου, οι στόχοι δεν μπορούν να είναι μικρότεροι από την κατάκτηση τροπαίων, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει. Κι όμως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, ενδεχομένως οι τίτλοι να μην αποτελούν αυτοσκοπό. Ενδεχομένως, μόνο η έξοδος στο επόμενο Champions League να είναι ο πιο σημαντικός αγωνιστικός στόχος για φέτος. Το μεγάλο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα είναι πως τα τελευταία χρόνια αλλοιώθηκε το DNA της. Έπαψε να είναι “Mes que un club” και αυτό αποτυπώθηκε με τον καιρό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή την αγωνιστική ταυτότητα αναζητούν ξανά οι Καταλανοί και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε έναν άνθρωπο που ξέρει το σύλλογο σαν... την παλάμη του. Με τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία, η Μπαρτσελόνα ελπίζει αρχικά να επιστρέψει στον... ίσιο δρόμο και στη συνέχεια να βρεθεί εκεί που ανήκει, στην κορυφή.

xai

Χρυσή Μπάλα για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Έχοντας κατακτήσει κάθε τρόπαιο με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, η Χρυσή Μπάλα αποτελεί το μεγάλο στόχο για τον Πολωνό επιθετικό. Και μάλιστα, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος την τελευταία διετία. Πέρσι, ο ίδιος ήταν το μεγάλο φαβορί για τη συγκεκριμένη διάκριση (είχε κάνει τρεμπλ με την Μπάγερν), όμως η πανδημία του κορονοϊού έφερε την ακύρωση της διοργάνωσης. Φέτος, ήταν και πάλι το μεγάλο φαβορί, μετά τις σπουδαίες επιδόσεις του, όμως ο Λιονέλ Μέσι τον προσπέρασε, αφήνοντας τον στη δεύτερη θέση. Με τους ρυθμούς που ο «Λέβα» σκοράρει και τη φετινή σεζόν, του χρόνου θα είναι ξανά μέσα στα φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα. Αν και η Μπάγερν το... βοηθήσει με μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Champions League, τότε δεν αποκλείεται το 2022 να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

lew

Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Λιονέλ Μέσι

Μπορεί η μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, μετά από μια... ζωή στην Μπαρτσελόνα, να του έφερε νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις σε συλλογικό επίπεδο, όμως το μεγάλο του απωθημένο δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Αργεντινής. Το τρόπαιο, που έχει να έρθει στη χώρα από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986 και μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο σύγκρισης μεταξύ των δύο «θρύλων» του ποδοσφαίρου. Αυτό το... βάρος προσπαθεί να βγάλει εδώ και χρόνια από πάνω του ο Λιονέλ Μέσι, όμως δεν τα έχει καταφέρει. Το 2014 έφτασε αρκετά κοντά, όμως ηττήθηκε στον τελικό από τη Γερμανία. Το 2022 υπάρχει το Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο στην καριέρα του «σούπερ Λίο». Και είναι δεδομένο πως θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Copa America με την «αλμπισελέστε».

mes

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα