Ντε Μπρόινε: «Δεν είναι κακή ιδέα το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

Newsroom
Ντε Μπρόινε: «Δεν είναι κακή ιδέα το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

bet365

Θέση στο ντιμπέιτ που έχει δημιουργήσει η πρόθεση της FIFA για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια πήρε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Η FIFA έκανε το πρώτο βήμα πριν μερικές εβδομάδες, προχωρώντας σε επίσημη πρόταση προς τις συνομοσπονδίες για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια από το 2026 και μετά. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε ήδη εκφράσει την σφοδρή αντίθεση της UEFA σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όμως η συγκεκριμένη κουβέντα έχει ανοίξει για τα καλά και πολύ σύντομα σύλλογοι, ομοσπονδίες και ποδοσφαιριστές θα κληθούν από την πραγματικότητα να πάρουν θέση.

Και ενώ ο «πόλεμος» πλέον μαίνεται γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα για το μέλλον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σε δηλώσεις του εξέφρασε την -μετριοπαθή πλην ξεκάθαρη- στήριξή του στην FIFA και την ιδέα για συχνότερη διεξαγωγή του Μουντιάλ: «Στην αρχή της σεζόν είχα μια συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ (Πρόεδρο της Επιτροπής για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της FIFA), ώστε να μας εξηγήσει το πλάνο που ήθελαν να υλοποιήσουν», υποστήριξε ο Βέλγος. «Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όλες οι εθνικές ομοσπονδίες, η FIFA και η UEFA πρέπει να συνεργαστούν. Όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε μαζί».

Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι αναγνώρισε πάντως την ανάγκη για αλλαγές στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι, ώστε να διευκολύνεται η όσο δυνατόν καλύτερη αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών: «Η μοναδική μου ένσταση ήταν ότι θα πρέπει να προβλεφθεί η ύπαρξη μίας σημαντικής περιόδου ξεκούρασης για εμάς τους παίκτες στο τέλος κάθε σεζόν. Κατά τα άλλα, δεν βρίσκω κακή την ιδέα για την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, αρκεί φυσικά να διασφαλιστεί η βέλτιστη συνεργασία μεταξύ των ομοσπονδιών», ολοκλήρωσε ο Βέλγος.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα