Οζίλ: «Εχω δυο καρδιές, μια γερμανική και μια τούρκικη»

Οζίλ: «Εχω δυο καρδιές, μια γερμανική και μια τούρκικη»

Gazzetta team
Οζίλ: «Εχω δυο καρδιές, μια γερμανική και μια τούρκικη»

bet365

Η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία και ο Μεσούτ Οζίλ αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια.

Ο Οζίλ πέρασε στην αντεπίθεση και στάθηκε στους λόγους που συνάντησε και φωτογραφήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν πριν το Μουντιάλ. Ο μέσος της Αρσεναλ τόνισε πως το έκανε γιατί δεν ξεχνά τις ρίζες του. «Έχω δύο καρδιές, μία γερμανική και μια τούρκικη. Οταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου, μου δίδαξε να σέβομαι και να μην ξεχνώ ποτέ από που προέρχομαι.

Τον Μάιο συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν στο Λονδίνο. Πρώτη φορά τον συνάντησα το 2010 όταν μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ είχαν παρακολουθήσει το παιχνίδι Γερμανία - Τουρκία στο Βερολίνο. Από τότε συναντηθήκαμε αρκετές φορές. Η φωτογραφία μου μαζί του δεν είχε πολιτικές προθέσεις. Είμαι ποδοσφαιριστής κι όχι πολιτικός, μιλήσαμε μόνο για ποδόσφαιρο.

Παρά το γεγονός ότι τα γερμανικά ΜΜΕ παρουσίασαν κάτι διαφορετικό, η άρνησή μου να συναντηθώ με τον Πρόεδρο θα ήταν ασέβεια προς τους προγόνους μου, οι οποίοι με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Για μένα δεν είχε σημασία ποιος ήταν ο Πρόεδρος. Ολο αυτό μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό, αφού για τους περισσότερους δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του πολιτικού από τον άνθρωπο» τονίζει ο Οζίλ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα