Μουντιάλ 2022, Μαρτσίνιακ για «Equipe»: «Σημασία έχει τι λένε οι παίκτες, οι Γάλλοι με ευχαρίστησαν μετά το ματς»

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μουντιάλ 2022, Μαρτσίνιακ για «Equipe»: «Σημασία έχει τι λένε οι παίκτες, οι Γάλλοι με ευχαρίστησαν μετά το ματς»

bet365

Ο Σιμόν Μαρτσίνιακ απάντησε ευθέως στις αιχμές της «Equipe» περί αντικανονικού γκολ της Αργεντινής για το 3-2 στον τελικό του Μουντιάλ, τονίζοντας πως βάσει του ίδιου κανονισμού θα έπρεπε να έχει ακυρώσει και το γκολ της Γαλλίας για το 3-3.

Οι κριτικές για τη διαιτησία του Σιμόν Μαρτσίνιακ στον τελικό του Μουντιάλ ήταν από θετικές μέχρι και αποθεωτικές από την πλειονότητα των media. Εξαίρεση αποτέλεσε η «Equipe», η οποία βαθμολόγησε μόλις με δύο στα δέκα τον Πολωνό ρέφερι και τον κατηγόρησε για αλλοίωση του αποτελέσματος, ισχυριζόμενη πως το τρίτο γκολ της Αργεντινής δεν έπρεπε να μετρήσει βάσει κανονισμού γιατί βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο αναπληρωματικοί παίκτες της Αλμπισελέστε.

Λίγα 24ωρα μετά τον τελικό στην Ντόχα, ο Μαρτσίνιακ έδωσε την απάντησή του και υπερασπίστηκε τον τρόπο που διεύθυνε και για τις δύο ομάδες, δηλώνοντας πως μετά το τέλος του ματς οι Γάλλοι παίκτες τον ευχαρίστησαν για τη διαιτησία του. Μάλιστα, τόνισε πως βάσει του κανονισμού που παρέθεσε η γαλλική εφημερίδα θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί και το τρίτο γκολ των Γάλλων και του Κιλιάν Μπαπέ.

«Για μένα μετράει αυτό που λένε οι παίκτες. Οι Γάλλοι με ευχαρίστησαν μετά το ματς, ήταν ικανοποιημένοι από τη διαιτησία. Ο Μπαπέ, ο Γιορίς, μου το είπαν.

Και όταν σκόραρε η Γαλλία, ήταν εφτά αναπληρωματικοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι σοβαρό να εξετάζεις τέτοια πράγματα», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Πολωνία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα