Μουντιάλ 2022: Μονομαχία Μέσι-Μπαπέ για το ποιος είναι ο πιο «επικίνδυνος» παίκτης της διοργάνωσης

Σωτήρης Μυκονίου
Μουντιάλ 2022: Μονομαχία Μέσι-Μπαπέ για το ποιος είναι ο πιο «επικίνδυνος» παίκτης της διοργάνωσης

bet365

Οι Μέσι και Μπαπέ, το δίδυμο της Παρί Σεν Ζερμέν, κοντράρεται στο ποιος από τους δύο παίκτες έχει συμμετέχει στις περισσότερες ευκαιρίες της διοργάνωσης είτε στην δημιουργία τους είτε στην εκτέλεσή τους.

Η Opta δημοσίευσε την κατάταξη με τους ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ που έχουν συμμετάσχει στις περισσότερες επιθετικές ακολουθίες, κοινώς αυτούς που έχουν συνεσφέρει περισσότερο τόσο στην δημιουργία όσο και στην εκτέλεση ευκαιριών, με τους δύο σούπερ σταρ της Παρί να κυριαρχούν.

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι αυτός που προηγείται αυτή τη στιγμή του Μέσι έχοντας... βραχεία κεφαλή, αφού ο Γάλλος έχει συμμετάσχει σε 40 επιθετικές ακολουθείες μέχρι και τα ημιτελικά ενώ ο Αργεντινός σούπερ σταρ σε 39. Από τις 40 αυτές, ο Μπαπέ έχει 21 σουτ, οκτώ φάσεις που έχει δημιουργήσει ο ίδιος την ευκαιρία και 11 που έχει συμμετάσχει στο build-up μίας ευκαιρίας. Ο Μέσι έχει 18 σουτ, 13 που έχει ο ίδιος δημιουργήσει την ευκαιρία και οκτώ που έχει συμμετάσχει στο build-up μιάς φάσης που κατέληξε σε τελική.

Εντωμεταξύ στην δεκάδα αυτή υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες της εθνικής Γαλλίας. Ο Γκριεζμάν έχει 28 τέτοιες φάσεις, έχοντας εκτελέσει μόνο στις πέντε εξ' αυτών και σε όλες τις άλλες είτε έχει φτιάξει εκείνος την ευκαιρία είτε έχει μετάχσει στην δημιουργία της. Στην 7η θέση είναι ο Ραμπιό με 26, στην 8η ο Τεό Ερναντέζ με 25 και στην 9η ο Ντεμπελέ με 25.

Η αποκλεισμένη Γερμανία διατηρεί τρεις ακόμα παίκτες στην λίστα αυτή. Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι Κίμιχ και Μουσιάλα με 29 ενώ στην έκτη είναι ο Γκνάμπρι με 28. Τέλος, την δεκάδα κλείνει ο Ντε Πολ της Αργεντινής με 24.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα