Μουντιάλ 2022: H «Κορέα» του 2022 δεν έχει σκιές

Μουντιάλ 2022: H «Κορέα» του 2022 δεν έχει σκιές

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Μουντιάλ 2022: H «Κορέα» του 2022 δεν έχει σκιές

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Κατάρ, Γιάννης Λαμπίρης γράφει για το όνειρο που ζει το Μαρόκο.

Το Μαρόκο θα διεκδικήσει την Τετάρτη κάτι που αν το έλεγε έστω και ένας κάτοικος της όμορφης αυτής χώρας πριν αρχίσει η διοργάνωση θα του είχαν φορέσει ζουρλομανδύα !

Να γίνει η πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης και Νοτίου Αμερικής που θα έχει φτάσει ποτέ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά η αποστολή του είναι πιο δύσκολη από ποτέ κόντρα στην εν ενεργεία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια την ομάδα της Γαλλίας αλλά αλήθεια ποιος περίμενε ότι η αφρικανική χώρα θα είχε ήδη αφήσει πίσω της πολύ σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης όπως η Κροατία και το Βέλγιο στον όμιλο (όπου τους άφησε να…τρώνε τα μουστάκια τους για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση) και την Ισπανία και την Πορτογαλία στη συνέχεια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ από καμία από αυτές τις ομάδες σε 390 αγωνιστικά λεπτά (τρία 90λεπτα και ένα 120λεπτο με Ισπανία) που μαζί με τις καθυστερήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τα 400.

Κακά τα ψέματα το Μαρόκο είναι η Κορέα του 2002, έστω και να αν δεν είναι η διοργανώτρια χώρα. Είναι η ομάδα που έχει ενώσει όλο τον αραβικό κόσμο στο πρώτο Μουντιάλ που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και την Τετάρτη θα νοιώθει ότι παίζει στην έδρα τους.

Το πιο σημαντικό για την ομάδα του απίθανου Ουαλίντ Ρεγκραγκί (ο κόουτς που «απογείωσε» αυτό το σύνολο) είναι ότι όλη η εκπληκτική πορεία του Μαρόκου σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κρυστάλλινη και δεν έχει την παραμικρή σκιά όπως είχε συμβεί για παράδειγμα το 2002 στο Μουντιάλ που συνδιοργάνωσαν η Κορέα με την Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο αλλά αποκλείστηκαν στους «16» από την Τουρκία ενώ η Νότιος Κορέα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης όπου και αποκλείστηκε δύσκολα από τη Γερμανία. Μέχρι όμως να φτάσει εκεί, η Ιταλία στη φάση των «16» και – ιδιαίτερα – η Ισπανία στα προημιτελικά αδικήθηκαν κατάφωρα από τη διαιτησία ακόμα και σε εξόφθαλμες φάσεις, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε VAR.

Το Μαρόκο έχει ξεπεράσει και του άθλους κάθε άλλης αφρικανικής χώρας όπως το Καμερούν (1990) ή η Σενεγάλη (2002) που είχαν φτάσει στα προημιτελικά σοκάροντας στην εκάστοτε πρεμιέρα τις κατόχους του τίτλου, Αργεντινή και Γαλλία αντίστοιχα.

Και το ακόμα πιο σπουδαίο και δύσκολο είναι ότι οι αντίπαλοι του Μαρόκου, μετά την πρεμιέρα με την Κροατία (0-0) ήταν ψιλλιασμένοι και το περίμεναν, όμως δεν μπορούσαν να το σταματήσουν και αυτό είναι που κάνει σπουδαιότερη την παρουσία του μέχρι εδώ έχοντας καταφέρει να παραμείνει ως το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς θα παίξει σίγουρα και το Σάββατο ή την Κυριακή το τελευταίο του παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης
  • Tags: