Μουντιάλ 2022: Ο αριθμός των επισκεπτών στο Κατάρ είναι μικρότερος από τον στόχο των διοργανωτών

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Ο αριθμός των επισκεπτών στο Κατάρ είναι μικρότερος από τον στόχο των διοργανωτών

bet365

Το Κατάρ επισκέφθηκαν περίπου 765.000 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με έκθεση των διοργανωτών που δημοσιοποίησε το Reuters, αριθμός μικρότερος από τον προσδοκώμενο.

Οι διοργανωτές υπολόγιζαν ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης -με περίοδο αιχμής το πενθήμερο 24-28 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, όταν 32 ομάδες έπαιζαν τέσσερις αγώνες κάθε μέρα- θα επισκέπτονταν τη χώρα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες του τουρνουά όμως, ταξίδεψαν στο εμιράτο περίπου 765.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησε η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC) την 7η Δεκέμβρη. Θεωρείται απίθανο με μόνο οκτώ ομάδες να παραμένουν στη Ντόχα -κι οκτώ παιχνίδια να απομένουν από τα 64 συνολικά του τουρνουά- να παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στην προσέλευση επισκεπτών.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τις πρώτες 17 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα ταξίδεψαν 765.859 διεθνείς επισκέπτες και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αναχωρήσει. Καταγράφηκε επίσης 1,33 εκατομμύρια κάτοχοι εισιτηρίων αγώνα και 3,09 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν στα οκτώ στάδια του Κατάρ για το τουρνουά που λήγει στις 18 Δεκεμβρίου. Ενώ η συνολική προσέλευση στα στάδια στους πρώτους 52 αγώνες ήταν 2,65 εκατομμύρια.

Το τουρνουά στο Κατάρ, το πρώτο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά της ιστορίας. Ο μικρότερος -σε σχέση με ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί- αριθμός επισκετών οδήγησε σε απροσδόκητη πληθώρα καταλυμάτων, αλλά απέτρεψε επίσης μεγάλο συνωστισμό ή πονοκεφάλους στο Κατάρ, τη μικρότερη χώρα τόσο από πληθυσμό όσο και από περιοχή που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η εισροή επισκεπτών αύξησε κατά 25% τον πληθυσμό των 3 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, από τους οποίους μόνο το 10-12% περίπου είναι Καταριανοί.

«Με πάνω από μια εβδομάδα ανταγωνισμού να απομένει ακόμη, ένα κύμα νέων επισκεπτών έχει αρχίσει να φθάνει από τα έθνη που έφτασαν στους προημιτελικούς», δήλωσε ο αξιωματούχος της διοργάνωσης του Κατάρ στο «Reuters».

Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι περισσότεροι επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν στο Κατάρ για τους δημοφιλείς αγώνες που απομένουν και αφού το Κατάρ άρει τους περιορισμούς εισόδου για υπηκόους και κατοίκους άλλων χωρών του Κόλπου. Για παράδειγμα την Τρίτη εκατοντάδες Μαροκινοί οπαδοί πέταξαν στο Κατάρ με ειδικές πτήσεις που διοργανώθηκαν πριν από τη νίκη της ομάδας τους επί της Ισπανίας.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα