Μουντιάλ 2022, Βενγκέρ: «Δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το φορμάτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026»

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Βενγκέρ: «Δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το φορμάτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026»

bet365

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε πως η FIFA σκέφτεται ακόμη το πως θα διαμοιραστούν οι ομάδες στους ομίλους στο Μουντιάλ του 2026, με την αύξηση όμως αυτών να θεωρείται δεδομένη.

Ο παγκόσμιος διευθυντής ποδοσφαίρου της FIFA τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν οι ομάδες θα μοιραστούν σε ομίλους τεσσάρων ή ομίλους τριών, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία ψάχνει μία λύση για να παραμείνει επιτυχημένο το σύστημα διεξαγωγής, παρά την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αρσέν Βενγκέρ για το θέμα αυτό:

«Δεν έχει αποφασισθεί, αλλά θα είναι 16 όμιλοι τριών ομάδων, 12 όμιλοι τεσσάρων ομάδων ή ένα ταμπλό με δύο πλευρές που η κάθεμία θα έχει από έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων, σαν να οργανώνεις ένα τουρνουά 24 ομάδων. Δεν μπορώ εγώ να το αποφασίσω αυτό, θα αποφασισθεί από το συμβούλιο της FIFA και νομίζω αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο».

Το αρχικό σχέδιο της FIFA ήταν 16 γκρουπ τριών ομάδων, αλλά οι εκπλήξεις που προκάλεσαν η Ιαπωνία και η Κορέα, που πέρασαν από δύσκολους ομίλους έκαναν κάποιους να αλλάξουν γνώμη.

Το σύστημα με τους ομίλους των τριών ομάδων θα φέρει σίγουρα εμποδίζει την πρόκριση πολλαπλών ομάδων από έναν όμιλο ενώ θα φέρει και το τέλος των παράλληλων αγώνων την τελευταία αγωνιστική.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα