Η μάχη της Μάγχης

Η μάχη της Μάγχης

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Η μάχη της Μάγχης

bet365

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει από το Κατάρ για τον Χάρι Κέιν που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και την δύσκολη αποστολή της Αγγλίας απέναντι στην παρέα του Κιλιαν Μπαπέ.

Αποστολή στο Κατάρ: Γιάννης Λαμπίρης

Με αυτά που κάνει ο Κιλιάν Εμπαπέ (και) σε αυτό το Μουντιάλ, οι Άγγλοι για να μην πάνε οι ίδιοι στο σπίτι (αντί για το τρόπαιο) θα πρέπει να επιστρατεύσουν πολλά πράγματα και κυρίως να βγάλουν τον δικό τους…Πάολο Ρόσι.

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είδε και πάλι την ομάδα του να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία (12 γκολ σε τρία παιχνίδια έχει πετύχει ενώ δεν σκόραρε μόνο στο 0-0 με τους Αμερικάνους) απέναντι στη Σενεγάλη, αλλά αφού πρώτα είχε κινδυνέψει στις δύο καλές φάσεις των Αφρικανών.

Βλέποντας το μομέντουμ που έχουν αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι αλλά και την (επίσης) ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα με αρκετές λύσεις (Εμπαπέ, Ζιρού, Γκριεζμάν μεταξύ άλλων) ο Βρετανός προπονητής ποντάρει στον Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει 7/7 γκολ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων, δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ουδείς άλλος παίκτης δεν έχει πετύχει αυτά τα γκολ σε ισάριθμες τελικές, χωρίς δηλαδή να έχει χάσει έστω μια ευκαιρία που να έχει αποσοβήσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Το Gazzeta είχε βρεθεί στη μικτή ζώνη του αγώνα Αγγλίας-Ουαλλίας όταν ο Χάρι Κέιν πέρασε γρήγορα και ενημέρωσε όλους τους δημοσιογράφους πως δεν θα κάνει δηλώσεις. Λίγο πιο δίπλα στη συνέντευξη Τύπου 1/2 ερωτήσεις των Άγγλων προς τον Σάουθγκειτ είχε να κάνει με τον Κέιν.

  • «Σας ανησυχεί που δεν έχει σκοράρει»;
  • «Θεωρείτε ότι μπορεί να βρει τη φόρμα του στα κρίσιμα νοκ άουτ»;
  • «Σας απασχολεί το γεγονός ότι δεν είναι μέσα στις φάσεις»;

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στωικά απαντούσε σε όλες και καθησύχαζε τους συμπατριώτες του: «Θα περιμένουμε τον Χάρι Κέιν όσο χρειαστεί. Είναι ένας παίκτης που ξέρει καλύτερα από τον καθένα το πώς θα διαχειριστεί ειδικές καταστάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσει τα μέγιστα».

Πράγματι πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Κέιν βρήκε (και πάλι) την επαφή του με τα δίχτυα και «κλείδωσε» την πρόκριση της Σενεγάλης.

Στα δημoσιογραφικά του «Αλ Μπέιτ» οι Αγγλοι συνάδελφοι εμφανίστηκαν με τη φανέλα του Χάρι Κέιν μετά τον αγώνα, διότι πριν από αυτόν ήταν με την Πολωνία και γενικά στις κουβέντες τους άκουγες τον προβληματισμό τους για το πώς θα μπορέσει η Αγγλία να ξεπεράσει το σκόπελο των Γάλλων που δείχνουν ικανοί να επαναλάβουν το επίτευγμα της Βραζιλίας του 1962 και να γίνουν η δεύτερη ομάδα μετά από 60 χρόνια που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της με back to back κατάκτηση.

Άγγλου οπαδοί

«Πως θα σταματήσουμε τον Εμπαπέ μου λες » ήταν η ερώτηση ενός Άγγλου φωτορεπόρτερ στον διπλανό συνάδελφό του, λίγο μετά και το δεύτερο γκολ του παιδιού-θαυμα της Γαλλίας και αυτός ήταν προβληματισμός των συναδέλφων από τη Γηραιά Αλβιόνα «Ποιόν θα πρωτοσταματήσουμε»!

Ο Φιλ Φόντεν, από τους πιο φορμαρισμένους Άγγλους (με δυο ασίστ στον αγώνα με τη Σενεγάλη όπου έφτιαξε τα δύο γκολ της ομάδας του) δεν κρύφτηκε μετά τον αγώνα:

«Η Γαλλία φαντάζει η πιο δυνατή ομάδα του Μουντιάλ. Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις ότι έχουν ταλέντο. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και θα είμαστε έτοιμοι».

Ο Μπράιαν Ρόμπσον το 1982 στο Σαν Μαμές του Μπιλμπάο είχε πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ μόλις στο πρώτο λεπτό και ήταν το πρώτο από τα δύο που έβαλε κόντρα στη Γαλλία στο 3-1 (το άλλο ο Πωλ Μάρινερ) στον όμιλο. Με μια σημαντική διαφορά. Τότε η Αγγλία είχε ήδη ένα αστέρι στη φανέλα της και η Γαλλία κανέναν. Τώρα οι Γάλλοι έχουν δύο και πάνε για το τρίτο και οι Άγγλοι ακόμα αναπολούν το 1966, συνεπώς ο τίτλος του φαβορί έχει ξεκάθαρα αλλάξει πλέον στρατόπεδο.

Οπαδοί της Αγγλίας

Πολωνοί και Σενεγαλέζοι αποχαιρέτησαν δείχνοντας μάλλον ικανοποιημένοι που έφτασαν ως τα νοκ άουτ, κάτι που είδαμε και με την Αυστραλία και τις ΗΠΑ (που αντιστάθηκαν περισσότερο πάντως). Έχασαν την ευκαιρία τους και μετά πέταξαν λευκή πετσέτα.

Η Νότια Κορέα και το Μαρόκο πάντως δείχνουν πιο αποφασισμένοι απέναντι σε Βραζιλία και Ισπανία και δεν είναι διατεθειμένοι να περιοριστούν στο ρόλο του κομπάρσου. Θα τα καταφέρουν; Υπομονή λίγες ώρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης
  • Tags: