Kιλιάν Μπαπέ: L'extraterrestre!

Kιλιάν Μπαπέ: L'extraterrestre!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Kιλιάν Μπαπέ: L'extraterrestre!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για τον... εξωγήινο, Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος κάνει απίθανα πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

To καλοκαιρινό σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Παρί, τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για τον βαθμό επιρροής του στον γαλλικό σύλλογο και η παρουσίαση στο παγκόσμιο Τύπο ενός ποδοσφαιριστή που είναι μόνιμα... μπλεγμένος σε έριδες, προβλήματα και παιχνίδια εξουσίας και δύναμης, ίσως και να είχαν πάρει κάτι από την λάμψη του Κιλιάν Μπαπέ τους τελευταίους μήνες. Από την βιτρίνα έφυγαν τα μυθικά προσόντα του, έκανε στην άκρη η ποδοσφαιρική πραγματικότητα και πέρασε η εικόνα ενός παίκτη που θέλει να είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μπορεί να επιτρέψει η αρμονική λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου στο κορυφαίο επίπεδο.

Και ήρθε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να σβήσει μια και καλή όλες τις παραπάνω μουτζούρες και να παρουσιάσει την αληθινή, την μοναδική, την κρυστάλλινη εικόνα για αυτό το παιδί. Είναι εξωγήινος. Όπως αναφέρει και ο τίτλος του κειμένου στα γαλλικά: L'extraterrestre!

Αυτά τα οποία έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Γάλλος επιθετικός είναι μυθικά, μοναδικά και τούτη την στιγμή είναι ο μόνος που δείχνει να έχει όλο το πακέτο για να αποτελεί τον ''Μέσι'' ή τον ''Ρονάλντο'' αυτής της δεκαετίας. Και μην ξεχνάμε πως έχει ήδη κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ως πρωταγωνιστής στα γήπεδα της Ρωσίας, στα 20 του.

Με την βοήθεια του Wyscout, πάμε να δούμε τι ακριβώς έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Μπαπέ για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα το μέγεθος, την αξία και την σημασία των πεπραγμένων, πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια μας και μας κάνει να λέμε ''θεέ μου τι παιχταράς''.

  • Πρώτος στην κατηγορία γκολ και ασίστ με 7. Πέντε τέρματα και δύο ασίστ. Ο δεύτερος είναι πολύ πίσω και είναι ο Μπρούνο Φερνάντες με 4.
  • Έχει σκοράρει πέντε τέρματα σε τελικές ίσες με 3.09xGoals, δηλαδή ήδη έχει πετύχει δύο γκολ πάνω από το προσδοκώμενο. Στο παιχνίδι με την Πολωνία στις τελικές που βρήκε πλεκτό, ο μέσος εκτελεστής σκοράρει 10 στις 100(0.10xGoals) και 19 στις 100(0.19xGoals). Ο Μπαπέ έκανε το 2/2, γιατί πολύ απλά είναι ο... Μπαπέ.

map

  • Πρώτος σε xGoals και xAsists ανά ενενηντάλεπτο με 1.05 ανά παιχνίδι. Δεύτερος ο Λιονέλ Μέσι με 1.01. Μέχρι στιγμής, δηλαδή, είναι ο πιο επιδραστικός δημιουργικός ποδοσφαιριστής του τουρνουά.
  • Πρώτος σε επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή με 36. Ο δεύτερος βρίσκεται πίσω με χαοτική απόσταση και είναι ο ήδη εκτός Μουντιάλ, Γκνάμπρι με 23.
  • Tρίτος σε προσπάθειες για ντρίμπλα με 12.82 ανά παιχνίδι και ένατος πιο αποτελεσματικός με 46.94%.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλα τα παραπάνω, ο Μπαπέ είναι μέχρι στιγμής ο παίκτης του τουρνουά, ο ποδοσφαιριστής εκείνος με την μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του και ανεξάρτητα από την κατάληξη της Γαλλίας στο φετινό Μουντιάλ, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι εκείνος που... έρχεται για να καλύψει το τεράστιο κενό που σιγά σιγά αφήνουν πίσω τους ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, οι δύο απόλυτοι GOAT της σύγχρονης εποχής του αθλήματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.