Μουντιάλ 2022: Αποστολή «Νότια Κορέα» για τη Βραζιλία, ραντεβού με την ιστορία η Ιαπωνία

Μουντιάλ 2022: Αποστολή «Νότια Κορέα» για τη Βραζιλία, ραντεβού με την ιστορία η Ιαπωνία

bet365

Η Νότια Κορέα των ερυθρόλευκων Χουάνγκ είναι το πρώτο εμπόδιο στα νοκ-άουτ για τη Βραζιλία που στοχεύει τον τίτλο. Για την παρθενική της πρόκριση στους «8» η «φόνισσα» των μεγαθηρίων, Ιαπωνία, απέναντι στην Κροατία.

Το παζλ των προημιτελικών του Μουντιάλ έχει συμπληρωθεί κατά το ήμισυ, με δύο πανίσχυρες «μονομαχίες» να κρίνουν δύο από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Μετά το Ολλανδία-Αργεντινή (9/12, 21:00), «κλείδωσε» το βράδυ της Κυριακής και το Γαλλία-Αγγλία (10/12, 21:00), που θα σηματοδοτήσει την πρώτη αναμέτρηση των Μπλε με τα Τρία Λιοντάρια σε νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πλέον, σειρά στον «στίβο μάχης» των «16» παίρνει ένα ακόμα μεγάλο φαβορί για την κούπα, η Βραζιλία, η οποία αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα των Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Η νικήτρια των δύο θα βρει στους «8» τον νικητή του πιο αμφίρροπου ζευγαριού, ανάμεσα στη θαυματουργή Ιαπωνία και τη φιναλίστ του 2018, Κροατία.

Ιαπωνία - Κροατία (17:00, AΝΤ1)

Σε όμιλο με Ισπανία και Γερμανία, όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί, αλλά να τερματίσει πρώτη στον όμιλο! Η Ιαπωνία του Χατζίμε Μοριγιάσου ενθουσίασε, έστειλε πρόωρα σπίτι τους τα Πάντσερ και έβαλε από κάτω της τη Ρόχα, νικώντας τες αμφότερες με 2-1 και ανατροπή-εξπρές μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Τρομερά δείγματα κατά διαστήματα, ομάδα με αστείρευτες δυνάμεις και αυτοματισμούς στο επιθετικό τρίτο, άξιζε την παρουσία της στα νοκ-άουτ και πλέον έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Ποτέ πριν οι Ιάπωνες δεν πέρασαν τον «σκόπελο» των «16» σε τελική φάση Μουντιάλ. Αυτή τη φορά, το γεγονός πως τερμάτισε πρώτη και ο όμιλος με τον οποίο διασταυρώθηκε τη συμφέρουν στο έπακρον, αφού δεν θα αντιμετωπίσουν το τεράστιο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αντ' αυτού, βρίσκουν στον δρόμο τους την Κροατία.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς προκρίθηκε με «όπλο» την εμπειρία της, δίχως, πάντως, να πιάσει τρομερά επίπεδα απόδοσης. Διέλυσε μεν τον Καναδά με 4-1, αλλά απέτυχε να σκοράρει κόντρα σε Μαρόκο και Βέλγιο, κρατώντας, μάλιστα, το μηδέν εν πολλοίς χάρη στον Λιβάκοβιτς, τις καίριες τοποθετήσεις του Γκβάρντιολ και στην τελευταία περίπτωση, τον άστοχο Λουκάκου. Το DNA που σφυρηλάτησε από την πορεία ως τον τελικό του 2018 παραμένει στο αίμα της παρέας του Λούκα Μόντριτς και οι πιθανότητες πρόκρισης αν όχι με το μέρος τους, είναι σίγουρα στο 50-50.

Βραζιλία - Ν. Κορέα (21:00, ΑΝΤ1)

Ο νικητής του παραπάνω ζευγαριού γνωρίζει, πάντως, ότι οι πιθανότητες να βρεθεί στα ημιτελικά σίγουρα δεν θα είναι με το μέρος του. Κι αυτό διότι αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, αντίπαλος θα είναι η Βραζιλία του Τίτε. Ένα από τα φαβορί πριν την έναρξη του τουρνουά, η οποία αποδίδει στο χορτάρι ως εν δυνάμει πρωταθλήτρια και έχει στόχο το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ.

Για να φτάσουν στο Άγιο Δισκοπότηρο, όμως, οι Βραζιλιάνοι πρέπει να αποδείξουν πρώτα τ την αξία τους απέναντι στη Νότια Κορέα. Η ομάδα του Χέουνγκ Μιν-Σον και των Ιν Μπεόμ-Ουί Τζο Χουάνγκ που παίζουν στον Ολυμπιακό, χρειάστηκε ένα «χρυσό» γκολ του... συνονόματου, Χουάνγκ της Γουλβς στις καθυστερήσεις κόντρα στην Πορτογαλία για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Θα βρίσκεται, όμως στα νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά το 2010 και θα προσπαθήσει να αντισταθεί στις ορέξεις της Σελεσάο, έχοντας άγνοια κινδύνου και ένα μεστό σύνολο τουλάχιστον μεσοεπιθετικά για να θέσει προβλήματα στο σύνολο του Τίτε.

Με τον Νεϊμάρ, παρ' όλα αυτά, να είναι ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση στο «Στάδιο 974», η Βραζιλία δεν φαίνεται ικανή για οτιδήποτε λιγότερο από την πρόκριση. Συν τοις άλλοις, άπαντες στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα έχουν έναν παραπάνω λόγο να δώσουν τα πάντα κόντρα στην Κορέα, για να αφιερώσουν την πρόκριση στον Πελέ, η κατάσταση της υγείας του οποίου έχει επιδεινωθεί σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

  • Η Βραζιλία προκρίνεται σταθερά στους «8» από το 1994 (7/7), με τελευταίο αποκλεισμό στους «16» το 1990 από την Αργεντινή

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα