Μουντιάλ: Οι Νόιερ και Γκορέτσκα «ανάγκασαν» την ομάδα να κλείσει τα στόματα στην αναμνηστική φωτογραφία, σύμφωνα με την Bild

Μουντιάλ: Οι Νόιερ και Γκορέτσκα «ανάγκασαν» την ομάδα να κλείσει τα στόματα στην αναμνηστική φωτογραφία, σύμφωνα με την Bild

Newsroom
Μουντιάλ: Οι Νόιερ και Γκορέτσκα «ανάγκασαν» την ομάδα να κλείσει τα στόματα στην αναμνηστική φωτογραφία, σύμφωνα με την Bild

bet365

Το παρασκήνιο γύρω από την φωτογραφία της Εθνικής Γερμανίας με τα στόματα κλειστά, πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία, ήρθε να αποκαλύψει η Bild.

Ενδιαφέρον παρασκήνιο γύρω από την φωτογραφία των Γερμανών με τα στόματα… κλειστά, πριν τη σέντρα στο ματς με την Ιαπωνία για το Μουντιάλ, αποκάλυψε η Bild.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα, η κίνηση αυτή που έγινε για να πάει κόντρα στην FIFA για την απόφασή της να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα όποιον φορά περιβραχιόνιο με το «one love», δεν ήταν ομόφωνη.

Το αντίθετο μάλιστα, μόνο δύο παίκτες πήραν την πρωτοβουλία και οι υπόλοιποι αρχικά ήταν αντίθετοι. Αυτοί που ζήτησαν να προχωρήσουν σε αυτή τη κίνηση, ήταν οι Νόιερ και Γκορέτσκα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλη η υπόλοιπη ομάδα ήταν αρχικά αντίθετη! Ο λόγος ήταν γιατί υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να κάνουν κάτι που θα τους αποσπάσει την προσοχή από το αγωνιστικό μέρος και θεώρησαν πως απλά θα έπρεπε να το αποδεχτούν όπως έκαναν και οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν πρόθεση να φορέσει ο αρχηγός περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο.

Νόιερ και Γκορέτσκα ωστόσο επέμεναν και στο τέλος βρήκαν και σύμμαχο τον Κίμιχ, ο οποίος είπε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους και θα το κάνει.

Κάπως έτσι πείστηκαν τελικά όλοι και στην αναμνηστική φωτογραφία έκλεισαν επιδεικτικά τα στόματά τους με τα χέρια, στέλνοντας το μήνυμα στην FIFA

Ρήξη στα αποδυτήρια εξαιτίας της απόφασης

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε επιβεβαιώσει ότι η ομάδα είχε την ιδέα και σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ανέφερε πως: «Δεν είναι μια πολιτική δήλωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά δεν ισχύει ακόμα. Γι' αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς».

Ήταν μια κίνηση που γελοιοποιήθηκε από ορισμένους, όπως ο Βέλγος Έντεν Αζάρ, ο οποίος είπε ότι η Γερμανία πρέπει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο και όχι στα «πολιτικά μηνύματα». Τελικώς οι Γερμανοί αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση, με την ήττα από την Ιαπωνία να αποδεικνύεται μοιραία.

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια Έσθερ Σέντλατσεκ ανέφερε τη ρήξη στα αποδυτήρια της Γερμανίας για το ζήτημα, ενώ έπαιρνε συνέντευξη από τον διευθυντή της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Όλιβερ Μπίρχοφ.

«Θα λέγατε ότι το περιβραχιόνιο One Love θα μπορούσε να είχε χειριστεί καλύτερα;» ρώτησε τον Μπίρχοφ που απάντησε: «Το γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με τις πηγές μας, δεν ήταν όλοι οι παίκτες εντάξει με τη χειρονομία πριν από τον αγώνα με την Ιαπωνία και ότι ανησυχούσαν ότι θα προκαλούσε προβλήματα στην ομάδα»

Σύμφωνα με τον Μπίρχοφ θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί καλύτερα το ζήτημα με το περιβραχιόνιο και την απαγόρευση της FIFA, αλλά τονίζει ότι: «Το αν αυτό είναι καθοριστικό για τον αποκλεισμό είναι άλλο θέμα».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα