Μουντιάλ 2022: Αγγλία και Γαλλία θα μονομαχήσουν για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πρώτη σε νοκ άουτ (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022: Αγγλία και Γαλλία θα μονομαχήσουν για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πρώτη σε νοκ άουτ (vids)

bet365

Αγγλία και Γαλλία θα «μονομαχήσουν» για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στην τρίτη τους «συνάντηση» σε Μουντιάλ και πρώτη σε νοκ άουτ.

Ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. H Γαλλία νίκησε με 3-1 την Πολωνία, η Αγγλία ξεπέρασε το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Αφρικής. Σενεγάλης (3-0) και οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα προημιτελικά.

Οι πρωταθλητές κόσμου και η φιναλίστ του Euro 2020 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το ερχόμενο Σάββατο (10/12) στις 21:00. Αυτή θα είναι μόλις η τρίτη αναμέτρηση των δυο «μονομάχων» σε Μουντιάλ και πρώτη σε νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης, με τους Βρετανούς να έχουν το 2/2.

Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στο τουρνουά του 1982, στην Ισπανία. Οι Άγγλοι ήταν στον 4ο όμιλο μαζί με Γαλλία, Τσεχοσλοβακία, Κουβέιτ και έκαναν το 3/3. Η ομάδα του Ρον Γκρίνγουντ είχε επικρατήσει στο ματς με τους Τρικολόρ με 3-1 στην πρεμιέρα τους στο τουρνουά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπράιαν Ρόμπσον, ο οποίος σκόραρε μόλις στα 27 δευτερόλεπτα και στο 67' ενδιάμεσα ο Σολέρ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και ο Πολ Μάρινερ στο 83' είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ. Tα Τρία Λιοντάρια βγήκαν πρώτα στον όμιλο αλλά αποκλείστηκαν στη δεύτερη φάση των ομίλων, ενώ οι Γάλλοι τερμάτισαν δεύτεροι αλλά έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά.

Πρώτη συνάντηση των δυο χωρών ήταν το 1966. Στο τρίτο ματς του πρώτου ομίλου «μονομάχησαν» για την πρόκριση, οι Άγγλοι νίκησαν με 2-0 με δυο γκολ του Ρότζερ Χαντ και πήραν την πρωτιά, ενώ οι Τρικολόρ έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου και αποκλείστηκαν. Εκείνη τη χρονιά τα Λιοντάρια έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου νίκησαν με 4-2 τη Δυτική Γερμανία στην παράταση και πήραν το πρώτο τους και μέχρι στιγμής μοναδικό μεγάλο τρόπαιο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα